torsdag 30 april 2009

VED

(Bilden är från sommaren 2008)
I STORA lass är denna helg kantad av..SUCKAR!
Ska kapas, travas, staplas och allmänt jobbas, mamma och pappa kommer och hjälper till med att stapla eller nått. Finns ju en del att göra, så det finns nog jobb åt alla.
Men jag gör det jag orkar, vill ju inte slita så det händer nått med den lilla som är i magen.
Sen måste ju nån vara mer eller mindre med gumman, nog för att hon klarar sig själv större delen av tiden. Grillade Hamburgare blir det till lunch, är som en stående meny vid vedhelgen ;)


Ringde i veckan och bokade UL och ska få komma den 13/5, spännande men ganska skrämmande. Skrämmande på det viset att jag är rädd för eventuella fel, men hoppas på det bästa.
JA...JA...JA! Jag vet, man ska inte tänka så, men jag kan inte låta bli att vara orolig och fundera, jag bara är sån (inget man kan göra nått åt)
Men samtidigt då jag ska göra ett UL så ska jag träffa en spec. läkare ang ämnesomsättningen för det skall väll kollas lite extra i fall det skulle vara nått. Har ju haft ganska STORA problem med den, men som tur är det senaste året utan medicin så har ju allt vart bra och plus att jag nu är gravid så är allt bra ändå =)

Valborgs var det igår, jobbade till strax efter 16, vi hade kunder till efter stängning =( ganska jobbigt när det kommer in kunder som bara ska titta efter d att man stänger. Men nått man helt enkelt får på köpet när man jobbar i butik. Var sen och snabb handlade, vart inte så mycket vettigt i den korgen för jag kände att tiden inte fanns. Var sen ner till Holmen där det vart grillat till middag, kändes som att man kastade i sig maten och klädde sig sen för att fara ner till udden för att kolla när brasan skulle tändas, sen hem. Vi pysslade lite på gården och gumman började cykla, det var som att knäppa med fingrarna så for hon iväg och trampade som bara den =) så nu har trehjulingen fått åka till mommo och moffa och skall magasineras på vinden tills nästa lilla knatte kanske ska cykla på den =)

Ska nu börja göra oss klar för en hel dag ute i solen, den lyser och visar sig från sin bästa sida. Ganska skönt det, för allt skulle ha varit så mycket jobbigare med en dag full av regn och blåst.

Ha det bäst.
Kram

söndag 26 april 2009

Rantat...

Jag kände mig ganska så rastlös och hade inget att göra, ville fara på vårmässan i Luleå men ville inte fara själv. Sen vart klockan så mycket att jag bara inte ides fara mor Luleå, så jag bestämde mig att jag åker mot Happis i stället ;)
Jag ringde Ingrid och frågade vars hon köpt lådan till utemöblerna och på den vägen hakade hon med till Haparanda. Var över till Torneå där jag var in på HM, köpte mig ett par jeans (mamma) hoppas bara jag kommer kunna ha dom hela tiden...men nu i alla fall kan jag ha dom.
Fick mig en tunn kofta typ från HM som jag stog och velade om jag skulle köpa eller inte av svärmor..det tackar jag för :) sen vart det inte så mycket mer shopping, Ingrid hittade sig 3 tröjor och gumman fick inget alls. Jag var mest ute efter ett par byxor åt mig själv och denna månad fick jag mycket sämre ut i lön efter som att jag fått gå ner i tid och A-kassan har inte kommit igång än så shoppingtarmen sög inte alls nå vidare.
Gumman har fått lite sommar kläder, och man hinner ju löpa närmare sommaren också, sen ska jag försöka dra ner på kläder nu åt gumman. För det har tidigare sommrar blivit att jag köpt typ klänningar utan ärm, linnen och det har som aldrig blivit desto mer annvänt, så jag tänkte köpa mer praktiska saker och verkligen kolla igenom vad som kan behövas denna gång.
Tänk om det inte blir en tjej nästa gång så har man ju sen bara en massa kläder som man måste göra sig av med. Nu kanske det låter som att gumman inte ska få nå kläder bara för d, och så är ju inte fallet..men man kan ju tänka till och inte falla för att köpa den där fina bara för att den är fin och gullig eller nått..utan tänka till och fråga sig om hon kommer att annvända d eller inte.
Men jag köpte i alla fall lådan från Jysk som jag först for för att köpa, så nu ska sen gummans alla ute leksaker ner i den...måste ju ha nån stans där man kan förvara allt när man sen inte kommer ha nån boda att stuva in dom i.
Nå...vi for strax innan 12 och var hemma redan just efter 15 tiden så det vart en racer tripp till Happis, men det kändes alldeles nog för oss alla 3 tror jag ;)

I morron är det jobb som gäller, massor att göra när det kommer snittblommor inför helgen. Är och blir långledig ;) 3 dagar, men vi ska ta hand om årets ved..kapa, såga,stapla mm. Men jag kommer mest vara på service planet tror jag..vill INTE slita. Vill ju inte riskera nått och jag har redan ganska ont i ryggen/axlarna så jag vill inte göra det värre heller.
Ska ringa nu i veckan för att boka ett UL, längtar lite till att få fara. Men jag kan ju inte sticka under stolen med att jag är ganska orolig och nervös inför det också att man ska få höra att nått inte är som det ska..men jag hoppas ju på det bästa :)

Nu kallar sängen snart, Anders är och deklarerar hos sina föräldrar, hjälper svärfar med sin så han kommer nog inte hem på ett tag..så jag får uggla här ensam.
Hej svejs

lördag 25 april 2009

Saknar gumman

Jag saknar verkligen gumman, hon är hos fammo och faffa i stugan.
Hon har ju så pratat om stugan och att hon vill vara där, hon vill fara dit och sova med fammo och faffa. Gumman har tydligen surrat mycket om det på dagis igår (lät det som ;)
Men det är nog sista helgen nu innan det öppnar sig och man kan åka båt dit. Varmt och fint väder har det vart idag, solen har inte lyst med hela sin kraft men vindarna har varit ljumma och varmt har det vart ute.
Har ju jobbat idag med Helena, vi oroade oss och tänkte på hur det skulle gå om det skulle blitt mycket när vi var bara på två. Men det har vart så lugnt idag att det gick hur bra som helst.

Var och grattade gumman Erika igår, var samtidigt som Helen och vi satt och grunnade om allt och inget. (elin var inte i form så hon kunde inte komma) När klockan blev krig 22 så kändes det i hela kroppen att det var dax att knata hem.
Kände mig ganska så trött och slut, men kunde ju givet inte somna på en gång i alla fall, så efter midnatt så slogs ögonen igen.
Gumman grät och saknade mamma igår kväll, hade inte trott att jag skulle bli kvar så länge, men det var kul att umgås och grunna så det vart längre än kanske planerat.
Hon frågade flera gånger -har mamma kommit nu
Men mamma kom inte förän gummans små fina blå ögon sov, så jag fick en glimt av gumman på morron men hon åkte ju till stugan ett tag efter d att jag for till jobbet så jag ska ringa henne och prata lite här på ett tag om hon har tid med mig.
Konstigt hur man kan sakna nån, en liten trottsig tjej som inte gör annat än att testa mamma, men man saknar henne i alla fall, min lilla älskade gumma.

Nepp..nu ska jag göra middagen klar, blir grillat älgkött, grillad majs, ugnsbakade potatisskivor, grillat bröd och kanske en sallad... MUMMMMMMSS...blir hungrig bara av att tänka på d ;)

Kram

torsdag 23 april 2009

Soligt och fint..

har det vart idag, riktigt varmt och skönt. Har inte börjat jobba förän kl 15 idag och jobbat 3 timmar. Inte mycket men man får ju ta det som finns. Har faktiskt pysslat lite här hemma och vi hade fått in fina pelargonior på jobbet att jag ville ta bort det oäkta i köksfönstren och sätta in nått levande i stället. Har ju nu också sytt gardinerna klart till köket, vart fint även fast det inte vart som jag tänkte från början..man får som kompromissa ibland.
Köpte murgrönor också som jag tänkte ha i vardagsrummet i mina höga vita krukor, men det vart så kalt i köksfönstren att jag satt dom dit också.

Här först kommer en liten bild på våran sötaste gumma så klart. Är på väg till kalas och har tagit på oss från sommar garderoben ;) kan ju inte hålla mig och måste ju börja annvända lite av dom nya kläderna lite också. Gumman sitter i sin väldigt obäddade säng, men man kan ju inte få allt, söt blev hon ju i alla fall ;)



Min snabb gjorda hissgardin, inte som butiks sydd, men den duger i mitt fönster. Bilden utanför fönstret är ju inte den finaste, men kan ju inte välja hur grannen skall ha det på gården.



Fönstret vid köksbordet, ska bara pynta lite finare på bordet så blir det nog bra det med. Men det vart som mysigt och hemtrevligt med lite nya blommor i fönstren.
En ny dag i morgon på jobbet, jobbar mellan 10-14, ska sen när jag slutar åka hem och hämta gumman från dagge, fara och handla inför helgen och fylla på kylskåpet lite. Har haft så ide torka vad det gäller mat så jag har varken orkar att köpa hem desto mer eller knappt ens laga mat. Bara gumman får mat så ordnar sig resten.
Ska i morgon och gratta Erika som fyller 30år, ska fara när Anders kommit hem så jag får fara själv utan gumman en sväng. Blir nog pizza i morgon, brukar vilja ha nått annat på fredagar om vi inte grillar eller nått, men nu ids jag d bara inte så det blir nog en pizza.
Har gått upp 4 kilo än då länge, hoppas att jag inte ökar så mycket, det är ju så jobbigt att jobba bort sen. Men än är ju inte dennaa graviditet över och man har ju som ett tag kvar till målet. Men det målet kommer närmare för varje dag, och vipps så är man snart där och har ont å man får fundera att vad f-n har jag gett mig in på och en gång till!!!..nå..är inte så farligt, det går ju över ;)
Nepp..John Blund kallar.
Kram och god natt.


söndag 19 april 2009

Söndag


Ja happ!
Nu är veckan snart helt slut, känns si så där att måsta jobba igen i morron. Man kan ju som säga att man får smak för att vara ledig även fast det bara är en helg. Nästa helg jobbar man igen så då var det slut på det roliga. Men helgen där på så blir det en extra ledig dag för fredagsen är den 1:a Maj och den är röd och sen är jag ledig helgen så det passar super. Även fast under Valborgs skall det tas hand om ved, mamma och pappa skulle komma och hjälpa oss att stapla ved. Känns som att jag inte vill slita lika mycket som andra år, men lite kan man ju jobba trotts att man bakar en bebis i magen.
Jag ska göra om lite i mina vardagsrumsfönster, men jag har inte kommit mig nå längre mer än att jag har köpt tyg. Ska sy nya hissgardiner men av nån annleding tar det emot att börja, nå bara man tar sig för så blir det ju snabbt klart.
Var på 3år kalas igår, lilla Emelie blir också större och även hon nu paserat 3år. JA jisses..det går fort. Många kom och det var buller och stoj av glada små barn som busade, skrattade ropade och levde om ;)
Om lite dryga en vecka så är det dax att ringa och boka tid för ett UL, ganska spännande när man får se den lilla/lille krabaten där inne. Och jag kan säga att det är med skräck blandad förtjusning som jag längtar dig, för i mina tankar finns också att man får ett besked som man inte alls vill ha..men nu får man väll det positivt och tro på att det är bra.
Fick sovmorron idag, vaknade efter 6 av gumman som letade efter tutten, var upp på toa (för man har ju en lite känsligare blåsa nu för tiden ;) av nån konstig anledning) var som ganska säker på att inte kunna somna om, men till min STORA förvåning somnade jag om och sov till 9.30 då jag stuttsade upp och skulle klaga på att ingen väckt mig. Men då var hela huset tomt! Fick en lugn morron, såg på tv, åt frukost som nästan blev som lunch för att det vart så sent och bara tog det lugnt. Amanda kom hem vid 12 och Anders kom strax innan d med ett jätte lass med virke som han låtit såga till. Mamma och pappa kom förbi, pappa hjälpte att stapla och mamma grunnade inne med mig och gumman, han hamnade i arbete när han kom så lägligt hit när Anders och svärfar jobbade på som bäst. Gjorde en paj med gumman som vi bjöd på åt arbetarna ute på gården ;) och till oss själva också så klart.
Mamma och pappa slog rekord tror jag med att vara längst tid hos oss idag, men det kan ha vart längre då vi staplade veden i sommras ;)
Ska nu göra gumman klar för natten, börjar vara dax att borsta tänderna och läsa kvällens saga, vilken den nu blir.
Kram för idag

söndag 12 april 2009

Påsken 2009

Annandag Påsk..måndag och i morron är det jobbet som gäller igen. Känns ganska motigt, men det måste ju gå. Solen har ju inte lyst så flitigt dena påsk, men vad gör väll d. Har haft ganska kul i alla fall mer eller mindre.
Var igår på en SUPER trevlig myskväll hos Helena, det var Helena, Evelina och jag. Vi såg på skräckfilm, var ganska konstig och jag hängde inte riktigt med i filmen och den hade ett ganska konstigt slut. Men mycket skratt och mycket surr gjorde kvällen till en mycket rolig kväll :)
Vi har varit ute i skärgården i dagarna två, sov över och badade vedbastu. Kan inte påstå att jag sov som en dröm, men det funkade. Får ju vara uppe och ränna på dass och sovstugan är en bit från toan om man säger så..men även det funkar när man måste. Gumman vart besviken när vi inte skulle tillbaks till stugan efter hennes och pappsens skotertur. Hon somnade tydligen och vaknade upp nere på holmen och det var inte uppskattat när hon trodde att hon skulle vara tillbaks på stugan..men efter en stund var allt bra.
Var igår också till mamma och pappa på middag, vart rökt Aborre & Lax, Så gott med Aborre, men sablarns vad ben ;)
Här nere kommer lite påskbilder på gumman så klart..


Gumman på "skoter" tur :) med munnen full med karra!

Fina damen sitter och får sig lite mat, var bara tvungen att fota för det såg så gulligt ut när hon satt med benen i kors ;)

Och här har vi påskens finaste gumma (enligt mamma)
Ha det fortsatt bra..
Kram


tisdag 7 april 2009

Två dagar kvar...

tills man får vara helt ledig i några dagar.
Ska bli så skönt att få vara helt ledig tillsammans med gumman och gubben i huset. Vi hade tänkt fara ut till stugan en sväng över helgen, sova över en eller två nätter. Ska bli skönt att basta vedbastu och man kanske får sova lite länge på morron också om man har tur ;)
Inte för att jag jobbar så mycket nu om dagarna när det bara är ca 4 timmar/dag, men att vara helt ledig är nått helt annat än vänta på att fara till jobbet kl 14 tex.
Har varit och jobbat några timmar och har just kommit hem, fått i mig lite middag (som jag för övrigt så gott som aldrig får äta utt helt själv n'r jag äter efter gumman ;)
Nå..det räcker ju ändå...har ju reserver att ta ifrån och mer kommer jag ju få verkar det som :( men som tur är går jag inte alls upp lika mycket som med gumman..men jag sätter inte i mig allt möjligt och är igång helt annat också...men hoppas på att jag slipper så många kilo till. Men dom kommer ju vara sig man vill det eller inte.

Anders och gumman har varit ute med skotern idag medans jag var på jobbet, eller dom for innan ,en jag ides inte fara med när jag skulle och jobba.
Jag for till kalix vid 11.30 för jag tänkte köpa mig nå lunch på myggan, men det fanns inte det jag just ville ha så jag struntade i d. Sen for jag på fyndis och till återvinningen och in på Ica, men då hade jag ännu över 1½ timma innan jag skulle börja så jag åkte hem igen. Åt lunch och sen hann jag vila lite också, sen var det dax för jobbet.
Känner mig så trött och sliten, skulle bara vilja få sova lite. Somnade igår medans gumman såg på bompa..blir nog en tidig kväll i kväll...tror jag..

Hej hopp och kram

lördag 4 april 2009

Lördag

Har varit på en rantar sväng med Svärmor, Elin och Emma. Svärmor ringde och frågade om jag ville komma med till Happis en sväng med dom och det nappade jag på för att städa var ju inte alls så kul att jag hellre höll mig hemma med skurmoppen än att fara och vara lite bland folk. Gumman fick vara hemma med pappa och åka traktor, får ju inte komma mig iväg så ofta utan gumman så det var skönt att inte ha nått eget barn med sig förutom den som åker omkring i magen ;) Vi har ju flera födelsedagsbarn som fyller år nu i April och hittade en till Moa som fyller 5 år nästa vecka. Men till Emelie kunde jag inte komma på nått till, men det är ju lite längre dit så vi hinner ju köpa en present innan det är dax att kalasa på Holmen.
Helen & Susanne fyller ju också år i April, men inte jämna år denna gång..men snart Helen..du kommer också bli 30 så småning om, ganska fort efter mig ;) sen fyller ju Erika 30år den 24/4 och det blir att gratta henne och kanske gå ut eller vad som nu planeras för den dagen :)

Annars då..gumman vaknade kl 6.30 idag, fick stiga upp och efter frukosten vid 8 tog jag tag i att börja städa i hennes rum. Jag torkade damm och skurade, bytte i sängen och försökte städa undan lite saker...men det var lättare sagt än gjort.
Sen när Anders vaknat städade jag sovrummet vårat också, ska bli så skönt att få lägga sig i ett nystädat rum med en nybäddad säng..längtar lite ;)

Gumman sitter nu och ser på bompa, äter lite lördagsgodis och strax är det sängen som gäller för henne, ganska konstigt att lägga gumman när det är så ljust ute..men men..klockan är ju d samma trotts att det är ljust ute.
Var förbi till Erika och lilla Tilde en sväng, Helen och barnen var också där. Surrade lite med dom och jag kan säga som Helen..man saknar dom. Ganska tråkigt att man inte har tiden eller orken att umgås..men vi MÅSTE bli bättre på att bara komma och hälsa på varandra nån gång då och då i alla fall.

Ska nu börja göra gumman klar för sängen, sen i morron ska jag ta och städa vidare och kanske sy gardinerna till vardagsrummet som jag fick i veckan från Stoff och Stil. Men jag kan säga att jag vart ganska besviken, det skulle vara turcost tyg med vita prickar, men det var typ ett mintgrönt tyg..inte alls vad jag tänkte mig. Men det kanske blir bra..hoppas jag i alla fall. För det kostar ju att skicka tillbaks så det får gå.

Kram

fredag 3 april 2009

Lite Nytt!!




Fått ett och annat klagomål om uppdatering av bloggen av en viss fröken...jag nämner inga namn ;) men det börjar på H och slutar på elena ;) (kanske sa för mycket nu, vill ju inte hänga ut nån ;) fniss)
Nå ja.. här kommer en liten uppdatering med STORT innehåll :)
Nu kan jag väll som säga att jag är GRAVID, eller..ja det är ganska många som vet om det ( har inte kunnat hålla helt tyst om d) och Amanda skvallrar ju friskt om att -Mamma har en bebis i magen
Och till 3:e månaden har man nu kommit, men har en hel lång bit kvar.
Men mitt fösta delmål har jag kommit till så nu ska jag sattsa på mitt andra och d är att få komma på ett UL om några veckor. LÄNGTAR verkligen :)
Har varit på ett UL för snart 4 veckor se för jag hade en blödning, men allt var då bra med den lilla krabaten och jag hoppas då verkligen att allt är bra nu också.
Men men..peppar peppar...jag törs inte alls ta nått för givet, har varit med om d förr att det gått åt skogen så man vågar inte hoppas på för mycket.
Men magen har börjat visa sig och den går inte alltid att dölja helt ;) så det är väll lika bra att säga d rakt ut i stället...
Var på socker belastning igår och det var mindre kul, men det är nu gjort så jag har ju några veckor/månader tills nästa gång jag måste fara och dricka sockerlösning med nån form av bismak som skulle smaka citron..men vad gör man inte för de goda?
Känner mig trött och slö, men ändå sitter jag här vid datan och klockan är nu redan 23.40, gumman kommer vakna redan kl 6 så om man vill få nån slags sömn ska man kanske ta och lägga sig. Är ju inte min sovar dag i morron så det är ju bara så vackert stiga upp, men jag kan lova att jag morrar en del..om inte för mig själv att man fått en så morron pigg liten tjej.
Har som inget annat att uppdatera min blogg med, har inte idas pyssla, inte gjort nått som jag vill lägga upp bilder på. Så bara för att få ett inlägg så skriver jag väll om familjen Brännmarks STÖRSTA nyhet..att vi ska bli 4:a i denna familj :D
Ska nu slänga mig i lopplådan för att få en stunds sömn...annars orkar jag inte alls med morron dagen.
Kram och sug på nyheten ni som inte viste om d ;)