måndag 29 juni 2009

Brudbukett

Enkel rundbunden bukett, sommrig, lite vild bukett och brudgummens ända önskan var att det skulle finnas en röd ros i och det fick han ju =)
Vart lite stressigt när jag höll på med den för dom var aningen för tidigt och skulle hämta den än vad som var planerat och sagt, så jag hann inte piffa till den lika mycket som jag ville. Men helt OK vart den i alla fall =)
Buketten innehåller, Vendela rosor, Vit Lisianthus (Prärieklocka), Marguriter och Daggkåpa + grönt. Mycket enkla buketter är på modet nu. Rundbundna medsynliga själkar.
Eva som skall gifta sig till helgen skall också ha en rundbunden fast med pioner, och ur den blev kommer det en bild på efter helgen =)
Nu till TV soffan.
Kram
Ps. Tack Helena än en gång för att du fotade buketten åt mig!
Ha det fortsatt gött på den nystartade semestern, snart så..snart så har jag också ledigt ;)
Den som spar han har =) Ds.

Sommar, Värme och Bad!

i helgen har det varit Kalix Dagen, eller som det nu heter Kalix Dagarna! Men vi var bara ute på stan en sväng på lördagen jag och gumman. Mommo var också med en runda. Anders och farfar rev på bodan hela dagen så vi fick fara utan honom. Sen på em for vi ut till stugan, jag, gumman och fammo. Sen kom gubbarna också ut. Elin, Mange och Kussarna var redan där ute när vi kom. Vi stannade över natten och bastade, åt gott och surrade. Men det vart en tidig kväll som begav sig mot lillstugan redan kl 22
Nå ja..det gick d också =) Var ju så dyrt att fara ut på kvällen, så vi tyckte att det inte var värt dom pengarna.
Och sen fara med STORA magen i vädret kände jag inte heller riktigt för, jobbigt att vara bland folk i fin kläder när man bara blir fetare och allt sitter som korvskin =(
Nå ja..
Här nere kommer i alla fall lite bilder från helgen, det vart lite karusell och bad ute i havet (för gummans del i alla fall, jag doppade bara fötterna)
Gumman i full gång med badet, kallt men roligt verkar hon ju ha i alla fall =)

BUS och KUL!

lite karusell fick gumman också åka, grannen var på stan med sin lilla snurra. men den var helt klart godkänd av gumman även denna gång =)
Annars så är allt som vanligt här hos oss, men idag har bebisen i magen sparkat på till och från hela dagen. En hel massa aktivitet har det vart i magen. Mysigt men det är så ovanligt att det rört på sig så här mycket =)
I morron är jag ledig från jobbet, skall ju jobba på lördag och vi skall även på bröllop på lördag. Fick inte bytt den, lite svårt när alla nästan är på semester Men det löser sig nog om jag bara får smita10-15 min innan vi stänger så jag hinner till kyrkan. Eva och Hugo ska gifta sig, och senare på em blir det fest =) Även fast jag och kotten får nöja oss med fanta, så blir det nog bra i alla fall =)
Kram och hej svejs!

onsdag 24 juni 2009

Plantering & Mygg!

Nu har jag ÄNTLIGEN planterat mina blommor som jag har haft ganska så länge stående på bron bara i krukor. Men nu har dom fått jord och är på sin plats Här kommer en liten smakbit av d jag ställde framför bron, ska pynta till det lite bättre nån annan dag för jag fick slåss med MYGGEN!!!! medans jag planterade i kväll. Det är helt hopplöst att kunna vara ute på kvällarna här nu..
Fina vita petunior =)

Lavendel, blev så fint =)

Sen fyndade jag på jobbet idag, jag köpte en ny växt som jag planterade i min höga zinkkruka. En potatisblomma som kommer få vita fina små blommor.
Är ju medlems rea i morron på jobbet och jag passade på att inhandla den redan idag, lite VIP måste man väll ha när man jobbar =)
Snart bara 3 veckor kvar tills semestern, och kan ni gissa om jag LÄNGTAR!
Gumman får ledigt om lite dryga veckan, så även mannen i huset.
Ps. Hann inte pynta till det så fint, det kommer ;) Myggen ni vet! =)

Annars så jobbar jag en kort dag i morron, bara 9-13, när jag slutar skall jag åka raka vägen hem för att hämta upp gumman på dagge och sen åker vi två till Luleå en sväng. Måste få mig lite kläder, jag blir GALEN när jag inte knappt har nått att ha på mig. Tänkte köpa nån tröja/topp som man även kan ha sen. Och ett par 3/4 byxor nu när det är så varmt. Så jag får välle se vad jag och gumman hinner.Jag kan inte förstå varför kläderna blir mindre och så fort =( inte är det ju för att man är gravid..eller!!??! Nå ja man skall väll inte klaga..får väll njuta medans man är det för fort går det så är det oktober igen och bebis på G samt 4års kalas..inte att förglömma.

Hej svejs.

söndag 21 juni 2009

Brudbukett

Gjorde en brudbukett i torsdags innan jag for hem. Vart nöjd och jag hoppas att bruden också vart det. Så här kommer två bilder på den.
Helena gjorde också fast två brudbuketter, gå in i hennes blogg och kolla på dom, SUPER fina =)
Tack Helena för att du fotade buketten åt mig!
Rundbunden enkel med Cool Water och Vendela rosor samt liljekonvaljer och grönt.
Nått sånt här skulle jag nog valt som min brudbukett om jag gift mig nu. Hade nästan en liknande men med Vendela och Passion(röda rosor) för 5 år sen.
Tänka sig att jag och gubben har vart tillsammans i hela 10 år nu i sommar och 5 av dom har vi vart gifta.. Ja..man kan då konstatera att tiden går fort när man har roligt ;)
Sen blir det bröllop i sommar, om två veckor ska Eva och Hugo gifta sig så då får man gå till Kyrkan och på fest =) synd bara att man har STOR mage och är aningen klumpig..Men som tur är ju att ingen skall ju kolla på mig utan bruden =)
Nu ska jag gå och läsa saga för gumman, sen blir det bara att slappa i soffan resten av kvällen. Mitt huvud är ännu inte bra..men innan morgondagen kanske den har slutat värka.
Har en jobbig vecka till veckan, jobbar 4 av 5 dagar till kl 18,15, men sen blir det lite lättare veckor fram tills det jag slutar jobba och semestern. Jobbar ju nu bara 4 veckor till, sen är mitt vikariat slut..Så jag får väll se vad man hittar på sen tills bebisen bestämmer sig för att komma.
Nepp..Nu måste sagan läsas, tänderna är nog strax färdigborstade hör jag.
Hej svejs!

Midsommar

Ja happ..då har Midsommaren 2009 kommit och farit. Den for lika fort som den kom. Gjorde som jag hade planerat att göra..Absolut inget vettigt alls..och det höll jag. Har vilat och till och med slumrat till en stund på dagen, man måste ju passa på att bara vara när tillfälle ges. Har varit i stugan hela helgen, gumman älskar verkligen att vara där, hon pratar om stugan och vill åka dit typ hela tiden =)
Men idag (söndag) kan jag säga att jag blev rastlös av att bara ha varit still i två dagar och "slösat" bort två dagar på ingenting..Men det vart inte så mycket vettigt av denna dag heller för jag fick värsta migrän anfallet Allan typ! och det slutade med att lunchen inte var kvar i magen =( HUGA!...ja jisses..länge sen jag haft sånn migrän. Det började i stugan att jag fick jätte konstigt flimmer för ögonen som var super obehagligt, sen när det gått över kom en sånn ond huvudvärk som heter duga. Nå väl..vi åt Lunch i stugan innan vi åkte hemåt och det var bara att stanna efter vägen..Sen fick jag ligga i soffan tills det vart bättre. Mommo och moffa kom just förbi för att hämta släpet så gumman fick fara hem till dom en stund så jag fick vila.
Så jag fick inget vettigt gjort av denna dag heller..men det kommer ju fler dagar =)
Och här nere kommer det lite bilder från helgen =)
Som trotts allt har vart solig och fin, dock inte så varm men fin ändå.
Tjejerna har vittja nätet med faffa och en liten mört fanns i nätet. Tjejerna tyckte det var värre spännande och roligt att dom fångat en fisk =)

Amanda provar lyckan med ett spö, men fisken är som dålig på att nappa. Sen nappar det bättre om kroken får vara nere i vattnet =) vars den inte fick vara så mycket!

Sötaste gumman på midsommarafton. Prov sitter dom nya utemöblerna som fammo och faffa investerat till tjejerna...

Frukost vid bordet, busiga och glada tjejer som sitter och äter frukost i solen.
mer eller mindre gråt, skratt och gorm och mer eller mindre trotts har det vart av alla 3 hela helgen, men det ingår i alla årsmodeller har vi konstaterat. En bugg som är svår att programera bort ;)
Kram


tisdag 16 juni 2009

Jag kan...

VERKLIGEN INTE KLIPPA HÅR!!
Men först kommer lite mer fynd som jag gjort, är så fina och jag är så nöjd..trotts allt!
Fick brickan av svärmora =) TACK!

Sen gjorde jag ett försök till att klippa gummans lugg, och denna blid blev ju resultatet efter att ha ringt mamma i panik över att jag inte fick till det. Och resultatet vart klart godkänt efter en del tjorv och klippande av både mommo och mig =)

Denna bild är då jag försökt klippa med en taskig sax..huga! Jag kan verkligen INTE klippa hår, därför vill jag ge över saxen till den som kan. Och jag betalar gärna för att gå till frissan. Mommo brukar få klippa luggen, är ju oftast den som måste snaggas av lite då och då. Men nu skall jag beställa en tid för klippning åt gumman. Slutar tidigt en dag nästa vecka så jag ska nog passa på att få en tid inbokad då nån stans.
Och till råga på allt så satt ju gumman inte still som vanligt och saxen for i ögat =( gissa om en mamma fick PANIK!! Tänkte att nu har jag gjort min flicka blind, men det snuddade bara och inte i ögat heller som tur var.
Glad gumma trotts allt gorm och tjorv =)

En bild på min mårbacka pelargon som bara växer, köpte ju murgrönor när jag var till Happis i söndags, dekorerade med ett cerist nystan. Passade fin fint i mitt fönster =)
Cerist är en av mina favorit färger, gillar d på både kläder och små saker.

HAR ju GLÖMT att skriva...
I lördags var ju Helena och Evelina här på middag =) är så skoj att surra och grunna med ER.
Vi svamlade på som vanligt, men det enda var väll filmen igen som misslyckades med ;) men bättre lycka nästa gång kanske..Då Evelina får fixa filmen =)
Annars var det god mat och gott sällskap..nått som måste göras om här inom kort =)

Nu ska jag börja göra mig klar för jobbet, jobbar 11-18,15 idag..Gillar verkligen inte att jobba till 18,15 men det finns ju inte så mycket annat att göra. Har ju en kortare dag i morron och sen är jag ju ledig i hela 3 dagar =) sen kommer en jobbig vecka med 4st stängningar..men men..man överlever väll den också.

Hej svejs!

måndag 15 juni 2009

Jordgubbar

Härligt med sommar och alla dessa jordgubbar..Nu ska man njuta av en skål med röda goda bär och bara slappa i soffan och vänta på att gubben skall komma hem efter jobbet. Han jobbar över idag så det finns risk att jag även hinnar somna innan han kommer sig hem. Dom har mycket just nu på jobbet, så det var bara att jobba..Tråkigt men..men..

Ser det inte sååå gott ut? Jag bara undrar!

Längtar bara tills våra egna jordgubbar kommer igång, sen får man äta så mycket att man lessnar och nästan bara vill kräkas åt dom =)

Glömde att jag var också till Torneå igår mad mamma och gumman, var in på Ikea och köpte mig murgröna. kan ju inte bli billigare än där 25:-/st.. Ja jisses!
Sen vart det lite kläder till gumman också, hon växer ju så det knakar så man måste ju uppdatera garderoben lite. Inte bara gumman som växer, en annan blir ju bara fetare =(
Men det är väll övergående..hoppas jag!

Nu till gubbarna och lättglassen som väntar på att bli uppäten =)

Måndag, Fynd och Nytt

Måndag är det för hela slanten idag, Amanda har vart i Karlsborg på dagge idag för dom hade planering på hennes dagis. Hade gått bra, men ett märke i pannan blev det efter en vurpa med cykeln..sånt som händer.
Bebis i magen sparkar och lever om till och från, ganska så mysigt att få känna och uppleva sparkar och rörelse i magen, men att känna sig tjock och klumpig, andfådd och allmänt tung är inte så mysigt och kul..
men det går d också.
Midsommar på fredag, är ledig i hela 3 dagar i veckan och det ska bli sååå skönt =)
Ska åka ut till stugan och bara vara hade jag hoppas på. Så Gumman får busa med kussarna och själv bara få vara ett tag, och verkligen unna sig att bara få vara.

Har fyndat idag på ut försäljningen av My Home, kändes väll ganska konstigt att vara och fynda på en butik som hade kunna finnas..Men jag är ju inte ensam som handlat och fyndat där. Var lite folk när jag gick förbi och jag passade på att snipa in och kolla om det kunde finnas nått, och jag hittade lite smått och gott =)
Hittade också denna fina korg/låda och duken på EM. Och jag kunde inte motstå den, och inte duken heller =)
En fin och söt liten lykta, ska hänga den i mitt fönster (tror jag)som nu är under målning, har hämtat hönsnät från mamma och pappa också idag som jag skall sätta i hålen i stället för glasen..
så jag kanske får ihop den nån gång.

Köpte två av dessa fina små lyktor =)

lite nya små flaskor hittade jag också, kunde bara inte motstå som heller. Och den fina lilla zinkkrukan kunde jag heller inte låta bli =)

Nu ska jag lägga gumman för natten, borsta tänderna och läsa saga. Mysa och prata lite om dagen =)

KRAM



söndag 7 juni 2009

Söndag

..och det är som vilken söndag som hellst. Måndag i morron och det innebär arbete som för många andra. Men jag kan säga att vi inom blomsterhandeln har litemer än vanligt att göra denna vecka. Studenten är det på fredag och skolavslutningar hit och dit. Massor med jobb och massor med buketter som skall göras. Så man vet ju vad man gör på torsdag kväll...Frasse mat och sent med jobb!
Jobbat i lördags så helgen blir alldeles för kort. Men man får ju försöka göra det mesta av den. Igår var vi på bio jag och gubben, skulle bara ha barnvakt under själva filmen men vi fick BF hela kvällen tills idag vid lunch =) ganska skönt att få bara vara, men ack så man saknar lilla tjorvfian när hon är borta...men timmarna går ju fort så hon var ju snabbt tillbaks igen =) Nått man kan konstatera är att det är dyrt med bio, men man är ju inte så ofta...så man kan ju kanske unna sig det ibland, speciellt när man får bio popcorn.

Har pysslat lite i kväll på bron, planterat lite blommor i en gammal hink, ställt ett fönster bakom och bett om en gammal stol från mamma och pappa. Ska måla den och klä om den så kommer det bli bra..tror jag =) ska sätta dit en soffa i samma stil som stolen och klä om den också, men den måste fört hittas..har tydligen gått och gömt sig nån stans?!?! Morfar är bra på att gömma och ställa undan saker så man inte hittar dom sen! ;) men en liten soffa kan ju inte bara försvinna så nån stans är den ju!
Blommorna trivdes inte på lekstugebron i solen så dom får leva på bron i stället, så får gumman nått annat där i stället. Ska kolla vad jag kan hitta på. Ids inte ha så mycket blommor för jag orkar och ids inte ta hand om dom så det blir bara att kasta bort pengarna.
Sen måste jag ju bara lägga upp en bild på gumman där hon sitter och bakar med lera, det var en bra present som hon fick av Helena och Alexander =) hon gillar att baka och här är leran nästan över hela köket..nå..det går ju att städa! Även fast det inte är så kul.
Ps. Har nu satt igång med fönstret och har även små runda askar som jag håller på att måla som jag också ska dekorera på någe sätt, så snart kommer det bilder på dom. Ds
Kram

fredag 5 juni 2009

Barnmorskan

Idag har jag varit till BM på morron innan dagens arbete startade. Allt var som det skulle och jag hade inget problems med blodtrycket eller med järnet. Hjärtljudet låg på 147 så det kan ju var en flicka igen =) men hjärtat slår ju även för en gosse så det får faktiskt bli vad det vill bara h*n är frisk så är jag mer än nöjd. Nästa besök är på en månad igen, har inget behov heller att få komma mer än så, för jag har ju vart med om allt en gång tidigare. Sa till Nina att det känns som ibland att man till och med glömmer bort att jag är gravid på nått konstigt vänster. Men ser man ner på magen så ser man att verkligen att jag är gravid =) och den lilla rackaren är mer än vild till och från, bultar och boxar där inne i magen. Nu ser man när man ligger hur magen rör sig.
Men ett STORT men, jag fick jäkligt int i fingret av att dom stack mig =( har nog aldrig fått så ont av ett stick i fingret. Blått och ömt..så snyfft och stackars mig =(
Jobbar i morron själv med Christer, så jag hoppa satt det inte kommer vara så mycket folk att man inte hinner med. Vi ska vara en ute och en inne, känns lite jobbigt men det kommer nog gå bra. Får se det så att jag är ju ledig midsommarafton i stället så kanske det går bättre ;)
Fick gå hem lite innan idag, var så lugnt och Catrin blev den som stannade kvar inne och Eva ute. Så skönt och uppskattat att få fara hem innan =)
Annars så har jag absolut inte pysslat, bara fört saker till fyndis som jag sålt bort, och jag hoppas jag fått sålt en del. Så på måndag ska jag fara in och kolla hur det gått och hämta lite slantar =)
Jag har inte Idas pyssla heller, ingen ork och inspiration och absolut ingen tid heller som jag har kunnat avvara till pyssel just nu.
Men jag ska ta mig tid..så snart kommer mitt fönster in på bloggen..snart så!
Nu ska jag mysa med gumman tills hon skall i sängen för natten.
Kram och trevlig Nationaldag i morron ni som kommer fira den ;)