tisdag 29 september 2009

Lite svårt...

att verkligen fatta att det snart är dax...Att det är snart som vi kommer ha en liten bebis hos oss. Kan verkligen få en aha upplevelse ibland då verkligheten kommer i kapp att nu kan det verkligen smälla vilken dag som hellst. Bara om man nu kan säga "bara" 13 dagar kvar till stora dagen D..sen får man väll hoppas på att få slippa gå över tiden..men det återstår ju att se hur det kommer att sluta.

I lördags så var jag och Anders på Bio..vi såg Flickan som lekte med elden, gumman sov hos mommo och moffa..hon är ju så sällan och sover borta så det blir så tomt varje gång hon far. Men det är nyttigt för både gumman och mig att hon får komma iväg och sova borta lite då och då. Hon gillar ju det =) Men vid middagsbordet hade hon sängt ner läppen och sagt att -Jag saknar mamma!
Sen fick vi ju lite tid för oss själva på kvällen med ett bio besök, filmen var bra och det bästa med att vara på bio är popcornen ;) så en STOR popcorn vart det också som vi satt och mumsade på under filmen.
Fick sovmorron på söndag och jag sov ganska bra hela natten som tur var och det behövdes. Sover ganska dåligt just nu, kan inte somna om när jag väl vaknat till och måsta vara på toa..får vara vaken ibland i flera timmar innan sömn tåget kommer tillbaks.
Jag slöade i soffan på morron och strax före lunch gick jag ut och klippte gräsmattan en sista gång och slet som en myra ute på gården och städade inför vinter.. och älgkött kom det ju också, jobbigt som bara den att ta hand om men väl så uppskattat att ha i frysen..efter d så hade jag bestämt mig att vi skulle ta fram spjälsängen jag och gumman, vi bäddade och ställde in den i sovrummet så nu väntar vi bara på att h*n ska komma. Tror kanske att det är en kille som bor där inne, men det ska bli spännande att se vem som boat där inne så länge. För det är kanske bara vad jag tror för vi har ingen aning om vem som boar där.

Har bakat idag inför gummans kalas, är ju ett tag dit men nu när man inte vet när bebben ska komma så kan det vara bra att ha förberett så jag har bakat potatisbakelse för första gången och sen även mockarutor som gumman ville ha. Kanske bakar en morotskaka i morron eller på torsdag och en satts till med potatisbakelse. Anders ska bjuda på fika nu på fredag för det var hans tur att ha fika och så fyller ju gubben år också så han kan ju också behöva få lite fika ;)
Ska göra chokladbollar också, men det får jag se när och om jag ids göra d nu.

Adrian ska ha kalas på lördag och gumman ser fram emot att få fara på kalas =) hon ska få ha maskerad på sitt kalas och det blir som jag har planerat den 31 oktober på självaste Halloween ;) är ju en lördag och det blir bra för jag hoppas att bebisen har kommit ut då också för gumman måset ju få sitt kalas trotts att den kommer en till liten i våran familj.
Amanda pratar om att hon ska vara prinsessa och att Adrian ska vara prins ;) hon pratar inte så mycket om vad nån annan ska vara förutom Adrian..undrar vad dom har för band ;) fniss.
Har försökt förklara att alla barnen får komma klädd som dom vill, man kan inte bestämma vad nån ska ha på sig...Nee säger gumman då och i andra stund är det bortglömt och man börjar filura igen på vad och vem som ska klä ut sig till vad osv ;)
Men ett prinsess kalas kommer det bli, blir en prinsess tårta med bild på Disney prinsessorna och muggar, fat och servetter med prinsessor på =) allt efter gummans önskemål.

Annars är allt som vanligt, det knallar på och mer eller mindre alla väntar på att bebben ska komma ut nu..
Läste om en i Indonesien som fick en 8.7 kilos bebis =( HUGA! jag blir ju skraj..tänk om denna lilla kotte skulle vara en bjässe..Folk har ju så mycket åsikter och komentarer om allt och inget så man vill ju bara att allt ska gå bra. Men så mycket kan jag nog säg att den inte kommer väga i alla fall..Phu..

Ska nu slänga mig i sängen, läsa lite skvaller och vänta på morron dagen som kommer. Kanske packar BB väskan i morron så är det också gjort, måste tanka bilen kom jag på, Anders gillar inte att det nästan är tom tank i fall man måste åka mitt som det är kände han inte för att fara och tanka först ;)

Nepp..nu natten som gäller.

God Natt

torsdag 24 september 2009

Lite av varje

Dagarna går och ganska fort enligt mig..Fredag i morron!..Ganska snart har jag kommit mig så långt att det börjar vara dax för den lilla knatten i magen att komma ut. Är väll nu typ 18 dagar kvar till BF. Har inte riktig kommit i kapp med verkligheten så jag kommer stå där som en annan virr panna när det blir dax. Men nu börjar det vara tungt på alla sätt, och jag har väll inte klagat så mycket under denna graviditet men just nu börjar det vara så att jag kan säga att jag önskar att det skulle vara slut och kotten skulle vara ute i min famn..men bara vackert vänta..en vacker dag så kommer h*n ut =)
Har gått så lätt och tiden har bara rusat fram.
Var till BM igår och allt var som det skulle, hjärtljudet var på 134 och SF-måttet var på 35cm så det går uppåt i alla fall. Sen var alla andra prover också bra, så jag kan inte önska mig mer, förutom en bebis i stället för magen ;) Ska tillbaks om två veckor..då kan man räkna dagar tills dagen D..Hoppas bara att jag slipper gå över och att gumman får en egen födelsedag. Skulle vara ganska tråkigt om denna lilla kotte kommer på samma dag.

Här sitter gumman och pysslar med ett stentroll. Detta med att tungan är ute ur munnen när hon jobbar är ett släktdrag från Anders sida ;) har sett att farfar gör samma när han koncentrerar sig och jobbar på ;) och även Anders kan sträcka ut tungan..skratt!
Man måste ha nått att pyssla med annars så blir gumman ganska rastlös av sig och jag orkar inte vara i farten lika mycket nu som innan..hon har en till mindre som skall göras klar.
Sötaste gumman på väg till dagis för fotografering, med sin nya klänning och diadem som hon verkligen ville ha när vi var till Luleå i tisdags för att ha just när hon skulle fotograferas. Då sa jag att jag vill se att hon har på den på kortet också. Sen hade gumman tagit det så att hon var tvungen att ha på den hela dagen, så att ha mössan på var ju lite problematisk.för mamma hade ju sagt att hon skulle ha den på ;) under fotograferingen JA men sen fick hon välja själv ;)
Jo! i tisdags var vi till Luleå och på Leos Lekland, mötte upp helena och Alexanders så dom fick busa och leka. Amanda trivdes som fisken i vattnet och det är verkligen tur att hon kan springa och klättra själv. Hade sett ut om jag kommit krypande och flämtandes med min stora mage. Hade ju inte ens kommit mig i genom på alla ställen ;)

Var in på Kids and Teens idag och köpte lite kläder till bebben, måste ju våga tro på att det ska gå bra och våga köpa nått nytt fint till lilla kotten, fast jag inte vet om det är en kille eller tjej där inne i magen. Men en tjej kan ju också ha svart , jag gillar ju svart på kläder så det gör ju inget. Dessa laban kläder fastnade jag så för fast dom var dyra så slog jag till efter att ha trånat efter dom ett tag.


Var in på Buketten idag och jag kan känna ibland att jag saknar lite att jobba =( men jag ska ju snart få mer jobb än vad man kanske mäktar med. Amanda har vart kärringen mot strömmen hela dagen idag =( jag har bara velat skicka henne med enkel biljett nån stans..Huja! när jag sagt Nej så har det inte spelat nån roll.. Tur att inte alla dagar är lika som denna. Anders ska ju vara hemma med oss till en början när bebisen kommer, känns som att det inte kommer bli så lätt. Blir ganska stor skillnad att ha två barn från att tidigare bara haft en. Men det ska ju gå, gumman är ju stor och söt av sig dom flesta dagarna som tur är.

Ska nu se Idol som jag spelat in, då kan jag spola igenom all reklam för det finns ju inget tradigare än att sitta och se på reklam när man vill se någe program.
Sen blir det nog sängen som gäller, trött och less. Känns som att jag vill lägga mig ner och sträcka ut mig. Har vart en jobbig dag, varit nära gråten och sammanbrottet flera gånger hela dagen. Är nog alla dessa graviditets hormoner kanske?
Hej svejs på er.



lördag 19 september 2009

Lördag...

-Mamma, jag kommer att sakna dig!
Var vad gumman sa när hon skulle fara med farmor ut till stugan..ganska så gulligt.
Farmor ringde när vi var till Kalix för att handla lördagsgodis till gumman innan vi var på lekstugefesten som kussarna hade idag. Då fick gumman prata med farmor och fammo frågade om hon ville komma med till stugan, och inte bangar ju gumman för d ;) så hon tackade JA och ville givet åka med.
Men när vi betalat och gick ut till bilen så sa gumman först...
-Då kommer du sakna mig mamma och ja sa att det kommer jag, då fortsatte gumman med att säga att
-Jag kommer att sakna dig mamma! men jag sa till Mandis att vi kommer ju ses i morron igen då hon kommer hem =) ganska så sött att hon själv säger så, att hon tänker på att vi kommer att sakna henne och att hon kommer att sakna mig...
Men sen när dom väl skulle åka så sa gumman samma sak igen om att hon kommer sakna mig och när jag stängt dörren så sa gumman till farmor
-Men mamma har ju pappa och farfar som hon kan vara med!
Anders och farfar håller ju på med garagebygget så nog får jag vara ensam i alla fall, men det är skönt för gumman att veta att mamma är inte ensam även fast hon är på äventyr :-p
Lilla gumman funderar och tänker på att mamma inte ska vara ensam =) mammas lilla sötnos.
Men det finns ju ingen som vi bråkar så mycket med som med mamma, hon gör ju massor för att jag ska reagera..så hon testar ju verkligen mig på många sätt, speciellt när hon ska klä sig..Nå ja..hon verkar ju älska mig i alla fall för att mer än en gång har jag fått höra
-Att du är den bästa mamman på hela vida jorden!
Värmer som mysigt när man får höra sånt fast det ibland känns som att man bara gormar, men så är det att ha en fröken i sin bästa trotts ibland ;)
Mommo frågade om gumman fick komma och sova hos dom nästa helg och det ville hon och klart hon får det, är ju bara kul för gumman att få göra nått annat än bara vara med mamma nu när hon inte är så ofta på dagis.

Sen är ju gumman lite orolig att hon kommer bli ensam hemma när vi måste åka till BB när det väl är dax för den lilla knatten att komma ut från magen, men vi har försökt förklara och berätta att fammo eller mommo kommer vara med henne och att mamma och pappa ringer först till henne och berättar vem som bott i mammas mage innan nån annan får veta.. så ensam kommer hon inte att vara.

Var på badis igår med kussarna och Amanda var värre modig, men det var för att Emma och Emelie var med och sen kom också en flicka som tidigare gått på samma dagis och dom vågade ju så mycket mer, så även Amanda vart modig och gjorde mer än vad hon tidigare vågat...så det kan vara bra att bara med smått vilda kussar ibland som inte är rädda för vatten ;)
Men igår kväll så hade jag lite osköna känningar, det blixtrade och hade sig när h*n bökade runt där inne, sen har jag haft som ett tryck neråt också till och från, så det är väll förberedelserna till att få komma ut i vida världen som känns nu..jag tror inte för nått att bebben är redo att komma än, men snart är ju rätt att säga. Kommer ju gå in i vecka 37 nu till veckan så jag närmar mig slutet med skräck blandad förtjusning ;)
Jag är inte rädd och jag oroar mig inte för förlossningen för det blir som det blir och jag har ju varit med om det tidigare..men just att mentalt är jag inte lika förberedd som jag kanske borde vara, känns som att tiden gått så fort att jag knappt hunnit med i alla svängarna..men vare sig man vill det eller inte så kommer bebben snart och det är ju klart att jag vill d =)
Oj oj..vad den bökar och lever om just nu, känns lite ont ibland neråt men så ska det väll vara ;)

Har ju också vart på lekstuge fest hos kussarna, Mandis tyckte det var värre kul att leka med alla vännerna som kom...blir ju inte så ofta som alla träffas så det är kul att det blir nån gång i alla fall.

Ja...så nu sitter jag här vid datan och uppdaterar bloggen lite, men INGA bilder blev det nu..har inget att fota men en massa att skriva så jag skriver i stället =)

Ska nu slänga mig i soffan, Kina mat till middag och "Mia" filmer har jag hyrt från Hemköp som jag ska se sen, antar att det bara blir jag för Anders har vart ute i skogen och lufsat hela fm så han kommer väll somna innan nio även denna lördag. Svärfar har fällt en älg men Anders har bara sett och inte smällt av någe skott än ;) men det kommer väll nån gång..skratt!

Hej så länge!

söndag 13 september 2009

Hösten är här..

och det innebär ju att jag har kommit mig ett steg närmare dagen D då denna lilla kotte i magen kanske skulle vilja komma ut. En hel vecka har gått och som sagt ännu en vecka närmare och ännu en dag närmare mitt mål att h*n ska komma ut till oss så vi får se och träffa den lilla kille eller tjej som bott där inne så länge =) Känns som att det var nyss vi var på ett UL och nu är jag typ 29 dagar från målet plus eller minus. Har i alla fall orkat mig ut på en sakta promenad i skogen idag, och när vi var på väg att ta oss ut så kom Elin och kussarna förbi så dom följde också med på en sväng in i skogen. Efter våran lilla skogspromenad så var vi och tog hand om årets första älgkött, tråkigt göra men ack så uppskattat att ha kött i frysen.

Här tar gumman täten, tog Elljusspåret för jag kände att det kanske skulle vara lite överkurs att luffsa runt bland stockar och stenar med en höggravid mage..så jag tog den enkla vägen genom och i skogen.

Gumman och kussarna klättrade och busade mest på stenarna

Bus ungarna...

Har sovit ganska så dåligt förra natten, vaknat hundrafemitelva gånger känns det som och kollat på klockan, varit på toa mm. Varje gång jag vaknat till har jag legat och känt efter om den lilla kotten i magen sparkar, men jag vet inte om jag kände det varje gång. Har kanske därför sovit oroligt för att igår var bebben ganska lugn i magen och jag var väll orolig undermedvetet så det märktes på min sömn..men den lilla rackaren har tagit igen det hela med sparkande idag i stället då det vart ganska så livat i magen =) så skönt på nått sätt att det ändå rör sig så mycket som det gör, då behöver jag inte fundera och grunna så mycket.
Känt mig stressad idag över att det är söndag och att det är måndag och jobb i morron...men hm.. jag har ju inget jobb så jag vet inte varför jag känt mig så stressad. Det sitter nog i sen man jobbade för då har jag alltid känt att söndagar är den jobbigaste dagen på veckan förutom måndagar då det är slut på ledigheten och dax för jobb igen..men men..har ju inget att stressa upp mig för. Morron dagen ser lika enkel ut som denna dag.
Ska nu kolla hur det går för gubbarna där ute som håller på med att sätt upp takstolarna på Anders lekstuga =) sen blir det kvälls rutinerna då gumman ska i sängen för natten.
Kram




tisdag 8 september 2009

Tisdag

Spränger..bonkar och har sig i magen. Under dagen har det sprängt till neråt så att jag fått stanna till..Inte alls som värkar men som nått obehagligt som inte alls var skönt..Hm..
Letar den lilla rackaren sig neråt för fullt idag..nå ja..jag ska till BM i morron och då ska jag ta upp det som vart idag. Har som känt av om jag sitter på nått hårt men nu har det vart även när jag vart igång..
Nå..snart ska h*n ut i alla fall så det ska väll kännas på nått sätt ;)

Har varit till Happis en sväng idag, vart och köpt födelsedagspresenter till 2 av födelsedagsbarnen som nu kommer. Alexander blir först ut på tur att fylla år och sen kommer Adde ganska snart där på. Så när jag ändå var till leksaksaffärerna så passade jag på att göra två köp i en smäll. Gummans present hinner vi fara och köpa och jag fick en och annat förslag över vad hon önskar sig, så det kommer nog inte vara svårt att hitta nått men kan vara svårare att komma till skott och kunna välja nått ;)
Har hämtat ut en babybox på BarnensHus med lite blöjor och annat smått i, inte så mycket att ha från den men blöjor, nappen och haklappen är ju alltid nått =)
Sen var jag bara in på Swedol åt Anders, men annars så vart det inte slösat en endaste krona på annat. Orkade inte fara och ranta desto mer, och jag blev så snål och höll i pengarna..
Den som spar han har ;) (skratt)

I morron ska gumman på dagge en sväng, sen ska jag 13,30 till BM på en koll uti SF-måttet som jag tror inte är nått galet med.
Det bökas och rör sig så mycket där inne och magen växer så det är nog bra..vill jag ju tro i alla fall.
Ska nu strax börja göra gumman klar för natten, tror att jag också vill göra mig tidigt klar för natten för jag känner mig ganska färdig.

Och idag börjar även IDOL =) ännu ett program som man kan följa ;)

Kram

söndag 6 september 2009

Ja happ..

Idag har det vart söndag hela dagen lång...
Inte så mycket med det, men söndag har det vart i alla fall ;)

Jag fick mig sovmorron idag och det tackar jag för, men när jag kom upp kl 9 så var det en viss Anders som snarkade i soffan medans gumman kollade på bompan. Tur att det går bra att stänga ögonen mer eller mindre fast hon är vaken.
När jag väl kommit mig upp så åt vi frukost och sen bestämde sig jag och gumman att vi skulle fara till badhuset, och det var ju mer uppskattat av en liten viss fröken än för en viss mamma. Men vad gör man inte för sina barn? Även fast jag känner mig som en stor valross så krängde jag på mig baddräkten och hoppade i. Vi åkte även vatten rutchkanan 3 gånger men sen vart det för mycket. Simmade och plaskade, busade och hade kul =)
Erika och Nora var också på badis, dom kom dit precis när vi också kom så vi badade med dom och grunnade lite.

Sen har vi inte gjort så mycket, varit och handlat, dammsugit och så har jag försökt beta av lite mer tvätt..Nå..om jag tänker efter så har jag ju gjort en del i dag ;) men efter badet var jag helt slut så jag la mig på soffan och slöade medans gumman satt och spelade lite dator.
Anders fixade middagen idag medans jag röjde och damsög bort lite damm och annat skit.

Gumman ska på dagge i morron en stund och jag har bokat mig en tid för klippning =) så jag ska och snagga mig lite till. Ska bara fixa till det lite, det är d som är nackdelen med kort hår att man måste klippa det lite då och då för att det blir fort ofixbart så det sen bara ligger platt på huvudet =(
Nå..det ska bli skönt att unna sig lite klippning så här innan det är dax för bebisen att komma =)
Har ju tvättat en hel maskin med bebiskläder som jag nu ska vika undan och sätta bort ett tag tills det blir dax att annvända igen. Men jag har bara tvättat allt neutralt, inget i flick väg för jag är lite lur på att det är en liten kille där inne i magen..men är inte alls säker och jag har egentligen ingen aning och inga känningar alls.

En sak som jag kan bli lite less på är dessa kommentarer man får som gravid..nog för att jag säkert också vart så att jag kunnat slänga ur mig samma sak så jag är väll inte bättre än nån annan, men man tänker ju inte på d då. Men i alla fall..kommer ju fram en och annan och frågar och tycker, men idag så kom en bekant till mamma fram och sa när vi var på afären och handlade.. -Men Mia, nu är det väll tungt och det har väll varit tungt när det vart så varmt i sommar mm mm.. men nu blir det ju lättare när det svalnar av och inte är så varmt mm
(Orkar inte rabbla upp allt..så för att göra en historia kort typ)
Hm..Inte vet jag om jag tycker det är så jäkla jobbigt som dom flesta vill och tror att man ska tycka..men jag kan ju inte påstå att det är rena barnleken heller. Alla som varit gravida vet ju att det är tungt och att det blir ju inte lättare ju mer magen växer och tynger.. men vad hjälper det att gå runt och bara klaga, jag kan ju inte göra nått åt det och magen kommer finnas där nån vecka till så det är ju bara att finna sig vi det.
Visst kan jag vara jäkligt less och önska att den lilla rackaren ville komma ut vissa dagar, men andra så bekommer det mig inte så mycket att ha magen. Det är ju helt klart lättare när jag inte jobbar och måste gå och vara igång på samma sätt som jag går hemma och letar jobb, men det går.
Jag känner mig tröttare och det kan jag säga, men annars så går det bra, har ju som inget annat att välja på..eller hur? ;) Man får ta det som det kommer och försöka göra det bästa av det hela, snart så kommer h*n med buller och bång på ett eller annat sätt ;)
Nee..nu ska jag sluta grunna om d och ta min nattliga date med John Blund..
Som sagt, en ny dag i morron med nya bekymmer (skämt å sido)

Hej svejs och..
Sov gott

torsdag 3 september 2009

Torsdag..

Jag har varit och investerat lampan som jag sååå länge suktat över och velat ha från Expert, och nu hade jag sån tur att dom har ombyggnads rea i veckan på alla lampor och idag var det -40% men visst det är i morron och på lördag -50% men jag ville inte riskera att det skulle bli såld och jag inte skulle få den, så jag åkte förbi idag och kollade och där stog den fortfarande i fönstret på sin plats där jag första gången såg den ;) Så då klippte jag till på den..men jag ville ju också klippa mig och var i valet och kvalet om jag skulle klippa mig eller köpa lampan. Och då sa maken min att han skulle betala lampan..Tjihooo =) då kan jag ju få både och. Så då ska jag bara boka en tid så jag också får håret klippt..min älskade gubbe..den tackar jag för =)
Blev så fint i hallen på bänken, lampan är ganska så stor men den passar dit =)
Sen har jag ju också varit ute efter nya vita lampskärmar till köksfönstren också, och det hittade jag ju givet på samma gång och jag ides inte vänta tills i morron för att få det 45:- billigare så jag klippte till på dom också. Nu kan det ju låta som att jag har massor med pengar och det har jag INTE! men jag ides inte vänta bara för en sån mindre summa. Hade det vart en större summa hade det var en helt annan femma.
Och dom passade som handen i handsken till mina lampfötter som föresten ju är loppisfynd =) och till mina nya gardiner som jag visade i förra inlägget. Så nu är jag ganska nöjd för ett tag ;)

Sen kommer en lite sen bild på mina bullar jag ställde mig och bakade i måndags, fick som en sån lust att baka bullar när det nu var så länge sen sist så här kommer nu ett "smakprov" på mina SUPER GODA bullar (skratt!)
Nå..supergoda..men helt fullt ätliga och gumman sa här en dag att
-Mommo bakar goda bullar och du mamma bakar också goda bullar =)
Min lilla skruttis..som för den delen är på dagge och leker av sig lite medans jag har gjort lite ärenden och grunnar för mig själv en stund.

Var till BM i tisdags och allt var som det skulle, eller nästan allt, hjärtljudet var på 146 och..Detta SF-mått tjorvas det ganska mycket med, så på onsdag ska jag tillbaks på en koll för att se om det har ökat nått eller om det står stilla. Har ju inte ökat sen förra gången och min BM blev osäker och tror att hon måttat galet den gången så hon ville bara ta en extra koll för att vara på den säkra sidan. Men som det är nu ligger den mitt på kurvan IGEN, så det går inte i en jämn kura utan som ett sick sack mönster..Nå ja..det är då livat i luckan där inne och magen växer ju så jag tror inte det är nått. Har också bökat fram bebiskläderna, tar som lite emot på nått sätt för det blir mer verkligt och ju mer verkligt det blir desto mer orolig och nervös blir jag över att det skulle vara nått fel. Men det går nog bra, man måste tänka så i alla fall. Det går ju bra dom flesta gångerna, men ibland inte.

Ska nu strax fara och hämta gumman från dagis, ska sen börja förbereda middagen som blir kokt kyckling och ris. Har annars ide torka ang mat, och jag har en hel kyckling som jag hade tänkt göra nått annat gott med men som måste ätas upp innan den blir förstörd och jag kan ju inte komma på nått annat..
I morron ska jag och gumman åka med mommo till Boden en sväng.
Hej svejs!