lördag 31 oktober 2009

4-års Kalas

Idag har vi haft 4-års kalas med allt vad det innebär ;) Amanda fick ha maskerad och jag kan säga att det kom en och annan prinsessa, men även en pirat, en stålmannen och en batman =)

Här kommer först en bild på mina fina barn, finns inget bättre och finare i mitt liv än mina barn. STOLT är väll det minsta man kan säga att jag är, men visst..jag kan inte sticka under stolen med att trött..det är bara förnamnet just nu för mig. Så man kanske inte tjoar och skuttar hela tiden av glädje alla stunder. Men dom är mitt allt lilla Amanda och Oscar.
Lilla killen har haft int i magen i natt och under dagen så han har tjotvat och varit orolig, försökt knösa och inte alls kommit sig till ro. Den dumma Kinamaten och Tacosen gjorde att det knep i hans lilla mage =(
Men tack vara Minifom verkar det nu vara bättre, så jag hoppas att natten kommer bli bättre än förra.
Hade mer än gärna myst med Er tjejer idag (helena & Evelina) men nu känner jag att det var tur att det inte blev nått idag för jag hade nog suttit och sovit och inte varit så social =( vi får umgås alla 3 och ta igen det nästa gång du (Evelina) kommer hem till Kalix =)
Busgumman på leklandet på Cany World i Haparanda, studsade i hoppborgen och hade värre kul..mamma busade också lite men inte så mycket som gumman ;) Åkte i en rutchkana men stötte ryggen hela vägen ner och väl nere flög jag ut och landade som en rak planka på mattan nedanför och det var värre skönt för ryggen..NOT! ;) Hoppas inte så många såg mig..man kan ju alltid hoppas i alla fall!
Tårtan som vi knåpade ihop till gummans kalas idag, men resultatet blev inte som jag riktigt hade tänkt, men gumman vart värre glad och tyckte den var jätte fin och det var ju precis vad hon ville ha, en blomtårta med prinsessor. Så bara d gjorde att den vart bättre trotts allt.
Gumman i fulla prinsess stassen som hon fick av oss i present..hela kittet med klänning, vingar, spö, hanväska, örhängen, ring, skor mm. Många kramar och mycket tack för den presenten har man fått. Nått som helt klart var mycket uppskattat av våran gumma. Senast för bara en stund sen tackade hon och gav mig en kram för klänningen.
Amanda är nöjd och tyckte dagen har varit bra, hon tyckte om att alla vännerna var och grattade och nöjd över alla presenter blev hon..mer för mamma och pappa att plocka upp ;)

Pirat farmor och Amanda ;)
Annars så lever livet på, man försöker ta dagen som den kommer och inte planera så mycket, man kan ju inte planera små saker än utan får ta det i den takt som lilla Oscar vill ha det. Går inte att skynda på. Många gånger har jag velat ge upp allt som har med ammning att göra, vissa stunder känns allt so jobbigt men än ska jag försöka kämpa vidare och inte ge upp. Det kanske blir bättre och man kanske inte känner sig som en mjölkkossa så länge till. Han är ju bara 2½ vecka gammal så man kan ju inte räkna med att allt har blivit rutin än. Det tar sig och varje dag kommer man närame sitt mål.
Amanda är så go med sin lillebror och vill inte att nån ska ta honom, farmor var ute och promenerade på fm för att få honom att komma till ro och det gillade inte Amanda och ville som inte att farmor och Emelie skulle få gå. Men det vart inga stora protester i alla fall.
Hon vill krama och gosa sin lillebror i tid och otid, även när han sover och mamma verkligen vill att han ska sova så man kan få lite egen tid eller mystid med gumman.
Nå ja..det är ju bra att hon är go och snäll med sin bror, hade vart mycket jobbigare om det hade vart tvärt om
Nu ska jag ta och sluta klottra ner en massa strunt och ta vara på tiden nu med gumman, ta och krypa ner i soffan en stund innan Oscar ska ha sig en slurk mat igen. Tror att det blir en tidig kväll om inte i sängen så i soffan. Bara jag får slumra till en liten stund gör mycket.
Kram för idag






onsdag 28 oktober 2009

DOP

Idag har vi varit till Pastorsexpeditionen och bokat dopet för lilla Oscar. Det blir lördagen den 12/12 kl 16.00 i Risöns K:A. Det var den enda tiden som fanns och helgen innan som vi tänkte först var fullspäckad så det blev nu den 12 och den tiden. Får som bli bra, vi får bjuda på lite smörgåstårta och vanlig tårta, sen till dom barnen som kommer får man bjuda på varmkorv eller liknande när det är vid middagstid.. nå ja..det blir nog bra =)
Kommer bli mysigt med dop i december med alla ljus och julpynt och när det hunnit bli mörkt kan man tända ljus och lyktor utanför också =) d blir nog bra.
Fick ett paket på posten från Skåne, min morbror Edvin hade skickat en dress till Oscar och en tröja och byxa till gumman =) Tack så mycket =)
I morgon gummans dag =) Mandisen blir hela 4ÅR

Kram

tisdag 27 oktober 2009

Mina Älskade Barn

Sover sött i soffan båda två =)
Idag har jag och Oscar varit på BVC för första gången, lilla killen hade ökat i vikt och väger nu 3975g så han har ökat 400g sen han föddes ungefär. Så killen får i sig mat kan jag lova ;) men det är ju meningen att dom små liven ska öka i vikt, samtidigt som jag vill minska i vikt ;)
Annars så tyckte bvc sköterskan att han var så fin..så klart han är =) "mallig mamma" sötaste lilla killen enligt mig så klart. Som förälder älskar man ju sina barn mest av allt och tycker dom är det finaste av allt också..konstigt va?
När vi var klara på BVC så var vi till farmor på Apoteket och alla tanterna kikade ner på killen som sov lite oroligt i bilstolen. Men han höll sig sovande och jag hann in på bokhandeln och köpte blått papper, ska göra fotavtryck hade jag tänkt roa mig med senare när vi alla har ätit middag.
När vi kom hem så la jag gubben i vagnen och gick min runda runt byn i snö slasket ;) ganska så blöt även idag blev jag men ack så skönt att fått vara och röra på sig en sväng.
Gumman var med pappa och farfar under tiden jag gick runt byn, sen kom gumman in med oss och hon har pysslat med lera. Sen gick vi och se på tv och där somnade jag med Oscar på bröstet och har sovit ett tag, har ingen aning om hur länge men sovit har jag med vissa avbrott av ätande och gumman som sett till att jag inte somnade allt för djupt ;)
Nu kallar en liten kille som inte alls vill vara själv verkar det som. Ska sätta mig i soffan igen med killen vid tissen. Känns som att jag sitter fast i soffan och här hemma, får lite smått panik ibland när jag känner mig så fast och inte kommer mig nån stans. Inte för att jag ska nån stans men det känns jobbigt i alla fall. Anders han bygger varje dag, jag blir inne med båda barnen, kan ju inte tvinga Amanda att vara ute bara för d om hon vill vara inne..så..hm..jag kan säga att jag är så less på allt vad bygge heter. Känns som att hela pappa tiden går åt till annat. Men jag ids inte klaga..så..
Nepp, nu ska jag göra fotavtryck och sen vill killen tydligen ha mer mat, men först lite tråkigt så får man gott sen efter, man kan ju inte bara få godsaker ;)
Ps. Känns som att jag har tandvärk, små ilar på ena sidan =( säg bara inte att jag fått nått hål, jag vill verkligen inte betala en massa för att gå till nått i onödan känns det som, för det är ju allt annat än billigt att gå till en tandläkare. nå ja!
Kram

måndag 26 oktober 2009

Måndag, Regn och grått..

Sötaste lilla killen snart redan är hela 2 veckor=)
Men inne har vi sol och värme för tillfället=)
Kan ju säga att lilla killen var smått till salu i natt när han hade ett pass då han bara tjorvade och var inte nöjd hur jag än gjorde, det var inte bra med mat och inte bra med ny blöja osv =(
Har i alla fall konstaterat att det är Pampers som rockar, inget lekage alls nu på nån natt sen vi bytte och bara kör på Pampers för ett tag..hoppas på att det håller i sig.
Men just nu så känns det allt bra och Oscar sover i vagnen, han har slumrat nu i över 3 timmar och jag passar på att data lite under tiden medans gumman kollar på lite tv och han sover.
Har fått sova mellan kanske 22-1.30 och från kanske 3.30-4 till 8.30 så dom stunder han sovit så har det ändå varit nån timma i sträck. Provar ge honom tutten men har blir helt galen om man försöker stoppa in tutten i munnen, ibland kan det gå bra en liten stund men oftast så protesterar han ljudligt och högt över att inte gilla den när den kommer in i munnen ;) men skam den som ger sig..
Har varit på en promenad runt byn i regnet före lunch, blöt som en hund var jag efter ha prommat runt, men så skönt att äntligen kunna röra på sig så jag går ut trotts regnet.
Amanda var med en liten sväng, men som tur är var det bara runt kvarteret ;)

I morron ska vi fara på BVC med Oscar, ska bli spännande och se hur mycket han ökat i vikt sen sist Jag tror på att det är en del som han äter, känns som att han bara äter och skiter ;) lite jobbigt stundvis att bara vara den som kan ge honom mat. Men det kanske lugnar sig snart, bara kämpa på och inte ge upp än. Känns som att Oscar har funnits med oss hela tiden, fast han bara hunnit vara hos oss i två veckor snart. Skulle ibland vilja stanna klockan och bara vara för stunden...men det vet vi ju alla att det är helt omöjligt. Bara följa med och göra det bästa av alla stunder man har, snart är han också stora killen och är inte nån bebis mer..Tiden går så otroligt fort. På Torsdag fyller gumman 4år, då ska vi åka till Haparanda hela familjen och gumman ska få fara på det nya leklandet som har öppnat där, sen blir det Ikea och Rajala om killen vill. Men med lite mat i magen ibland så borde det går bra =) Vill hitta mig nå kläder, och sen vill jag ha nått fint till Oscar och kanske om jag hittar unna mig nått åt gumman också =) Sen på lördag blir det ju maskerad kalas för hela slanten med fika, godis, skattjakt och en hel massa stoj och bus kan jag tänka mig ;)

Livet lever och går framåt här hos oss och våran lilla familj. Skulle inte vilja byta bort vare sig gumman eller gubben mot nått fast dom ibland inte gör annat än tjorvar. Dom är mitt allt och det absolut bästa jag har kunnat åstadkomma i mitt liv, annars så har jag inte lyckats med så mycket men just med mina barn är jag nöjd och stolt över att ha dom i mitt liv.

Helena och lilla Alexanders var förbi en sväng igår =) roligt med besök trotts att Oscar tjorvade lite och ville äta hela tiden, Amanda tjorvade på med Alexander och såg till att Helena hade nått att göra hela tiden ;) Ska nu ge Oscar lite mat och sen fara till Kalix en sväng, måste handlas lite. Sen var vi på middag till farmor och farfar, ganska så skönt att komma till färdig middag och bara få sätta sig och äta =) Håller också just nu på med dagens middag, det blir kalops och potatis ala Mia ;) första gången jag gör det så jag hoppas på att det kommer smaka bra..

Fick tråkiga nyheter idag =( våran granne har fått stroke, en kraftig och tydligen flera små..Huga ligen, inte roligt. Hon hade tappat förmågan att skriva bla. Farfar berättade men jag kommer inte helt nu ihåg hur allt var. Hon som tagit pension bara för några dagar sen råkar ut för detta just i samband med att äntligen fått sluta jobba..huga ligen..hoppas bara det kommer gå bra för Gunilla. Håller tummarna och tår för att det ska sluta på bästa sätt.

Kram för nu.


lördag 24 oktober 2009

Söndag morron!

I natt har lilla gubben sovit ganska så bra, han har ätit kl 22 när vi gick och la oss han och jag, sen åt han vid 2, 4 och sen 7 på morron =) men han hade nog inte behövat mat vid 4 om han inte bajsat och fått ny blöja för han åt bara en liten slurk för att komma till ro igen och somna om. Är det nått som våran lilla kille kan så är det att skita..ja jisses vad man kan få byta blöjor, men nu har det inte läkt utanför nå i natt. Pampers kanske är bättre än Libero..det återstår att se..
Ps. Han sover hos mamma om nätterna, har lite svårt att släppa taget om han än, sen är det så lätt när han vill äta och bara sträcka fram maten ;) men när jag tog kortet lyckades jag få han att sova nån timma i sin egen säng
Nu ligger killen än och sover, Gumman sitter och ser på bompa och stora gubben i huset ligger och drönar i soffan. Känner mig trött men på nått sätt inte så trött att jag riktigt kan somna om just nu så jag passar på att sitta vid datorn ett tag
Hoppas att det kommer hålla i sig och att han kommer sova så här pass mycket som han gjort i natt, man orkar som så mycket mer än om han ligger och håller en vaken hela natten med snuttande hela tiden. Annars så går vardagen framåt, man lär sig hela tiden och kommer som sakta men säkert in i nån slags rutin. Det jobbigaste är att gumman testar och testar hur långt hon kan gå, hon gör ganska mycket tvärt om vad man säger bara just för att man ska reagera. ändå försöker vi ge henne sin tid och uppmärksamhet..men men..
Igår var jag in till Kalix och fick mig en ny bh, ja jisses så jobbigt det vart med antingen alldeles för små eller för stora bhar =( var ju aningen större när jag hade fått Amanda så dom är ju så stora, och dom jag haft nu är för små..så mat finns det ju så det räcker och blir över ;) Till min stora förvåning blev det E75, inte illa ;) skratt! Fick hjälp av en kunnig så tydligen var det den storlek jag skulle ha. Men det är ju bara tillfälligt..tyvärr =(
Var också in på Kids and Teens och köpte Oscar ett par strumpbyxor och en ny mössa, han vart så söt i sin nya mössa =) När jag kom hem så gick jag och Oscar en promenad runt byn innan vi gick och hämtade Amanda som var hos farmor och lekte med Emma under tiden jag var till Kalix.

Vad man ska hitta på idag har jag ingen aning om, men jag är ganska så säker på att jag kommer ha att göra =) blir väll en promenad medans Anders ska snickra och gumman ska få vara ute och snickra med pappa och farfar. Hon har ju ett eget snickarbälte och en liten hammare och tumstock. Gumman såg ganska cool ut där hon stod och hamrade.

Nästa lördag så ska vi ju ha kalas här hos oss, lilla gumman blir ju 4år. På torsdag när hon fyller år ska vi kanske fara och göra nått roligt, kanske fara till Happis så hon får leka på det nya leklandet. Nå ja..Nått roligt måste hon få göra =) Sem p åsöndag ska gumman på Halloween fest hos Nora, så vi måste hitta nån maskeradkostym, gumman vill ju vara spöke så det kan man ju fixa ganska lätt..eller? ;)

Ska nu ta och äta lite frukost med gumman innan Oscar vaknar och vill äta.
Nehepp..nu kallar killen från sängen, måste kila!
Kram


tisdag 20 oktober 2009

Lilla Lillebror.

Nu har man börjat komma sig in i en vardag men inte kommit sig in i några stående rutiner, men sakta och säkert kommer man sig in i den vardag som kommer att vara här hos oss i våran lilla familj. Lillkillen är mer och mer nöjd och verkar hålla sig på maten han får. Han hade ökat lite i vikt också så det visar ju att han får mat..och det är inte brist på den varan ;)
Var igår på BBVH på en läkarkontroll och allt var fortfarande bra med lilla Oscar =) ögonen fick läkaren också kolla som dom inte fick göra på BB. Sen tog dom det där dumma onda PKU prove´t, så stackars lilla gubben blev stucken i handen =( men det gick bra med lite muta..sockerlösning och mammas finger i munnen ;)
Var sen och handlade och var också in på jobbet en sväng för att visa upp våran lilla prins =)
Dom fina blommorna från jobbet som vi fick =) Vi har också fått blommor från Anders jobb..alltid roligt att få blommor. Är ju inte så ofta man får det. Idag kom det också ett kort från Anders farbror och hans fru där dom grattade till gossen =)

På väg ut på en tur med vagnen, Oscar trivs ganska så bra i vagnen så det känns ju skönt..då kan man ju ta sig ut på promenader i friska luften. Idag var det inte lika roligt tydligen, men det vart nog lite för mycket kläder på för han vart mer nöjd när kläderna åkte av hemma. Ringde BVC idag och vi ska på första besöket på tisdag nästa vecka..så det ska bli spännande och se hur mycket han ökat tills då i vikt. Han suger ur mig mina kilon och öka i vikt själv men inte i kilon ;)

STOLT storasyster som fick putta vagnen när vi var ut på en promenad, i bakgrunden syns lite av bygget som man får stå ut med på gården..det blivande garaget som står halvfärdigt. Bråte och skrot över hela tomten..men det blir bättre med tiden. Men det har varit ganska mycket för gumman den senaste tiden så hon har gått på högvarv, vart aningen tvär och kärringen tvärtom till och från =( men det blir nog bättre med tiden när allt fått lugna ner sig och vi kommit oss in i vårat nya liv alla 4.


Annars så lever vi ett riktigt familjeliv här hos oss, man hinner inte så mycket om dagarna mer än amma, byta blöjor och ta hand om barnen. Men det är ett kärt besvär om man får säga så. Sova blir det ju också sämre med, men i natt har Oscar haft lite längre uppehåll mellan maten så jag har fått sova lite mer än tidigare nätter. Och sen har jag lyckats med att vila en stund på dagen idag och igår..man blir aningen trött ;)
Ställde mig på vågen idag..Oj oj..hade gått ner ca-10kilo så det är bara resten kvar nu då ;) men det får komma sig bort i sin egen takt, det försvinner när det gör det helt enkelt.
Idag fyller min lillebror 27år, så han är inte så liten men han är ju min STORA lillebror i alla fall.. Så GRATTIS på födelsedagen =) vi skulle få komma och gratta honom nån annan dag för hans svärfar fyllde tydligen 40år idag så dom var och gratta honom.
Mormor var förbi idag med en present från deras granne, lite kläder till Oscar på tillväxt och gumman fick ett diadem och halsband så hon en present hon med =) Av alla som vi fått presenter så har dom vart och handlat på Kids and Teens, och ingen av dom har köpt samma. Finns ju inte så stort utbud men ingen har gett likadant =) vilket är så bra för jag gillar inte att byta eller lämna tillbaks. Alla har gett så fina kläder som kommer sitta fin fint på Oscar när allt passar så småningom. Men som han äter kommer han kunna ha kläderna ganska snart ;)

fredag 16 oktober 2009

Nu är väntan över...

Nu är han ÄNTLIGEN här våran lilla Oscar. Han kom till världen onsdagen den 14/10 kl 18,04.
Han var 51cm lång och vägde 3555g. En helt perfekt liten kille. Så nu har vi en liten prinsessa och en mindre prins. Trodde verkligen att jag skulle få vänta länge på detta lilla mirakel, men när han väl bestämde sig för att komma ut så kom han utan att plåga mig i så många dagar innan. Åkte in på onsdag fm till Sunderbyn med den tanken om att vi kommer få åka hem igen, men vi blev inskrivna..Jisses! det var verkligen på G. Han var lite segdragen på att komma ut, men när dom väl tagit hål på hinnan så gick det väldigt fort och gjorde väldigt ont. Men man överlever ju. Klarade mig inte med bara lustgas denna gång..men men..han är här i alla fall och jag får skriva bättre nån annan gång för strax kommer lill prinsen vakna och då är det dax för mat och mamma mys tycker han. Amanda tar lillebror ganska så bra, men vi får väll se längre fram hur det kommer att gå. Man få försöka förklara och berätta och inte lämna henne utanför i allt så kommer det nog gå vägen med en del gropar och backar.
När vi fick fara hem idag så åkte vi ut på storheden så Oscar fick sig lite kläder, lite mer killiga kläder ;) var in på H&M, stressad till max, köpte lite, sprang in på leksaksbutiken där jag försökte hitta en present till gumman från lillebror..men Anders fick gå in för jag kunde inte hitta d vi pratat om ;) sen en snabbis in på Lindex..ännu mer stressad över att han skulle vakna, men väl hemma så vaknade han och hade sovit hela tiden från BB och genom bilfärden, lite shopping mm. Men han fick stanna med pappa i bilen medans mamma sprang och velade mellan plaggen ;) Sen fick gubben presenter av mommo och moffa, fammo och faffa och sen av Helena, Anton och Alexander =) Tack för allt...så nu har han lite mer kläder som inte går i rosa ;) skratt!
Sen fanns det också fina blommor på bordet från alla på jobbet =) en mor och barnbukett..inte illa. (bild kommer senare) man får prioritera saker nu för tiden, så bloggandet kommer väll inte bli mer av.. och jag som är så flitig bloggare annars också ;) (eller hur Helena!=)
Nepp..nu ska jag göra mig klar för kvällen medans gossen sover, så kan man sjunka ner i soffan och kolla på lite tv tills det är dax för sängen igen för lill killen min. Gumman är nu på väg i sängen..
Ja happ..nu kallar Oscar..Blev inget av d.
Hej då!

söndag 11 oktober 2009

Söndag

Amanda är verkligen KÄRLEK, och snart är även lilla kotten snart här och ska få mötas med kärlek =)
Söndag har det vart hela dagen.
Gumman har sovit hos farmor och farfar mellan lör-sön. Farfar frågade gumman om hon ville komma och sova hos dom och vad svarar då en tjej som tjatat om att få fara bla dit..hm..svårt att gissa ;) så det blev att hon sov där. Helena och Evelina var förbi en sväng igår kväll =) kul att grunna och umgås ett tag. Grunnade över en fruktsallad och vi gjorde ett nytt försök att kolla på film, men även denna gång vart det pannkaka av allt fast vi hade några att välja mellan ;) Nå ja..bättre lycka nästa gång i stället ;)
Nästa gång som Evelina kommer har jag väll inte kulan på magen kvar, jag hoppas då verkligen inte det för det skulle vara om typ 2 veckor och då vill jag verkligen att det ska vara över.
Idag har jag inte gjort så jätte mycket, eller ja en hel del när man tänker efter. Gumman och fammo kom förbi efter 10 då vi gick ut på en promenad i skogen. Gick en ganska lång sväng efter elljusspåret, sen genom skogen upp på lampenberget och efter stigar så jag har verkligen gått en promenad i teräng. Farmor sa till gumman att vi ska ta ut mamma på promenad så bebisen vill komma ut, men jag fick bara ont i kroppen på ett ont sätt och inte ett bra sätt så det gav inget större resultat av att vara på en skogspromenad..nå ja..
I morron är det stora dagen D enligt sista ultraljudet, men jag vet att det inte kommer hända nått så det är bara vackert vänta och hoppas på att det kommer ganska snart att hända nått. Men jag är inte så optimistisk på att det kommer hända nått den närmsta tiden. Barnmorskan har ju gått efter den 15/12 som sas på fösta UL..så man får väll se om det kanske händer nått då i stället..
Har bara onda sammandragningar och så kan det komma nån enstaka värk då och då, men inget som är långvarigt eller ihållande så att det skulle vara på G.
Nå ja..skam den som ger sig..och jag säger det igen som jag sagt tidigare..
Det sägs att Den som väntar på nått gott väntar ju aldrig för länge, eller var det nu att
Den som väntar på nått gott väntar alltid för länge ;)
Han eller hon kommer när den känner för det, och jag kan ena stunden känna att Gudars..jag vill inte men i andra stunden vill jag bara få det överstökat och klart så all smärta och allt man väntat på är över och vårat andra lilla mirakel kommit sig ut i stora vida världen =)
Börjar fundera och tänka på hur Amanda kommer ta det, hur hon kommer att reagera om nätterna när bebben kanske gråter. Hur och om man kommer får tjorva med två, det återstår ju att se.
Ska nu ta och krypa ner i soffan och kolla på Ensam mamma söker som jag spelat in. Jag och gumman har bastat och sen satt vi och åt sportgodis i soffan. Innan bastun så lagade jag en riktig söndags middag med älgstek i ugnen med morötter och lök som fick puttra...MUMS!
Så nu ska jag bara slapp, sen slänga mig i sängen och sova lite för att invänta en ny dag med nya bekymmer eller äventyr. På tisdag ska jag åka med mamma till Happis eller om det blir Luleå medans gumman är på dagge för det ska inhandlas det sista till hennes födelsedagspresent. På onsdag ska jag och gumman fara på badhuset och leka lite, det kommer ju ingen bebis än på ett tag (Evelina sa 2 veckor) så jag kan ju planera tiden ganska så långt fram utan problem.
Hej svejs och God natt.

torsdag 8 oktober 2009

Fredag

Fredag hela dagen lång.. och..
3 HELA LÅÅÅNGA DAGAR tills den STORA dagen D..
Känns som en evighet att vänta på att denna lilla bebis skall vilja komma ut från magen. Varje kväll och varje dag vill jag att det ska börja kännas ordentligt..men det vill som inte starta =(
Nå ja..än är jag ju inte på övertid, men det kommer.. jag är säker på det.
Har känt att denna graviditet har gått så bra och flutit på så bra att jag ibland inte har tängt på att jag ens är gravid, men nu..för varje som frågar och för varje som säger..Har du inte farit än, blir det bara jobbigare och jobbigare. Alla stunder är inte jobbiga, men stora delar av dagen känns nu jobbiga, har inte klagat så mycket under denna graviditet..men nu är jag verkligen less på att vara gravid, vill inte vara d nå mer..men jag har ju inget val..bara vackert vänta!

Ska nu göra oss klara för en ny dag i kylan..Brrr.. är verkligen kallt när man inte har så mycket att ha på sig just nu. Ingen jacka äger man som går på och knappt nå kläder heller. Har inte velat köpa så mycket när det är så kort tid.
Anders vill att jag ska packa BB-väskan, men jag säger och tycker som så att det hinns, för h*n vill ändå inte komma ut på många dagar till så varför stressa med det.
Kanske får ställa i ordning så han blir lugn, men får min egen skull så spelar det ingen roll om den blir packad eller inte..hinner ju..den lilla rackaren kommer inte på lääänge =(

Hej svejs!

måndag 5 oktober 2009

Hösten...

är verkligen här nu med allt vad det innebär. Stormar, snöslask, is, halka, regn, mörker mm.
Men en annan sak som är mer välkommet med just denna höst är ju att det nu inte alls är länge tills bebben i magen min kommer ut.
Vare sig den kommer frivilligt eller tvingas ut ;)
Är en vecka till BF..och jag vet! att man kan gå över tiden..har testat d så jag är väl medveten om det, så jag är inte så inställd på att den kommer i tid..men snart är det i alla fall, kan ju inte vara mer höggravid än jag är nu.
Kan inte riktigt fatta vart tiden rusat förbi, vart tog sommaren vägen? kan man ju undra?!
Har varit ganska lugn och sagt att..tja..förlossningen kommer gå bra mm, men nu börjar jag bli lite smått nervös och känner mig inte alls lika lugn som innan. inte så att jag stressar upp mig men jag börjar bli väl medveten om att det kommer göra sååååå OOOOONT! Nå ja..ganska kort stund sen är ju allt över om man tänker på hur längen man faktiskt går och väntar på en liten bebis.
Sen har vi lite delade meningar om namn..
Anders vill om det blir en pojke -Oscar. Flicka -Amelia
Amanda vill om det bli en pojke -Peter eller Peter Pan. Flicka -Emila
Jag vill om det blir en pojke -Elias eller Oscar. Flicka Agnes eller Amelia
Så vi får väll se vem som får sin vilja igenom.. skratt! men jag kan säga att det blir så tyvärr inte gummans alternativ på pojknamnet i alla fall =)

Nå väl..tog ett kort på fönstret i köket, verkligen gult och höstligt ute =) Idag blåser det och är inte alls mysigt. Igår och i natt har det kommit snöslask, så det fanns ju fläckar med lite snö på gräsmattan..kan ju säga som så att det fanns en liten tjej som ville göra snöänglar på en gång. Men det misslyckades lite, var aningen för lite som kommit av den varan. Nå ja..glad var hon i alla fall för det lilla =)
Amanda ville bli fotad igår, och är är då en av bilderna ;) hon poserar och spexar hela tiden, vill att man ska titta på henne och vill ha ens uppmärksamhet till 100%. Börjat fråga mycket uti bokstäver och ord, sen försöker hon visa med fingrarna och fråga vad det kan vara för bokstav, trotts att det bara ser ut som en hope fingrar..lätt för en mamma att se då ;)
När man då inte ser vad hon menar så kan det komma
-Men mamma, det är ju ett A som jag och pappa!
Ja...happ! ;)
I lördags var jag och Anders en snabb sväng till Happis på fm, köpte födelsedagspresenter till gumman från oss och fammo och faffa. Gumman ska få en prinsessklänning, skor, handväska, vingar med trollspö samt lite annat pyssel som var med av oss ;) sen får hon Tingeling och två tröjor av farmor och farfar.
Ska åka med mommo då hon ska och ranta till veckan en dag då gumman är på dagge, fast BF är på måndag så tror jag inte på att det kommit nån bebis så jag kan ju planera in annat under tiden. Ska köpa tingeling dockan och sen fick jag en slant av Anders igår som jag skulle få köpa mig nått för. Han sålde överbliven golv värmeslang och gav mig slantarna att köpa nått till mig, gumman och bebben. Sen en tröja önskade han sig från dom, och det kan väl kunna få ;)
Igår var Helena och Alexander förbi en sväng =) KUL! och det är som roligt att han inte är lika blyg för mig mer. när inte Helena ville komma med han så försökte han med mig, och tidigare vad det helt tvärt om..
Sen var vi och tog hand om älgkött, som sagt..jobbigt men så bra att ha. Äter hellre älgkött än nån själv död ko från Belgien eller liknande, man vet ju lite bättre vad man äter i alla fall.
I morron är det dax för barnmorskan ingen, så få se vad hon kan tänkas säga och det ska bli spännande och se hur mycket den växt och om den lilla kotten följer gummans mått som den nu gjort den sista gången.
Hoppas verkligen på att det bli sista besöket, men jag vet att det inte blir det. Vill bara inte att den lilla rackaren kommer på gummans födelsedag den 29 så är det lugnt sen, och inte den 31 då jag tänkte att gumman skulle få ha sitt kalas som hon pratar och ser fram emot.
Nepp..nu ska jag kanske hitta på nått..
Hej så länge!