söndag 29 november 2009

1:a Advent

Idag är det den 1:a Advent och så har det varit skyltsöndag här idag, men det blir bara mindre och mindre aktiviteter. Är ju inte alls som när man var liten, eller så är det att man var liten och tyckte det var så speciellt som det vart så stort..eller så minns man fel eller nått. Har just fikat lite lussebullar och julmust, pyntat lite men min energi är inte alls på topp, men jag vill ju ha lite julfint så det är väll bara att masa sig till att pynta lite och försöka orka medans gubben sover. Han sover just nu så jag undrar om han kommer kunna somna igen på en stund, men med ett rejält mål mat så kanske han slocknar och sover natten också för han har sovit dåligt idag på hela fm var han vaken och han vaknade och började tjorva vid 4 tiden och jag kan ju bara säga att jag är ganska så trött..men sova få an väll göra i graven..eller?
Gumman var hos farmor på torsdag medans jag och Anders var och fick vaccinet, så nu har man fått den omtalade sprutan och jag har bara fått lite ömt i armen som att jag skulle ha träningsvär och så gör det lite ont när man trycker eller stöter där..annars så är det inget annat. När gumman var hos fammo då bakade gumman, fammo och Emma lussekatter. Det blev en lite längre stund än bara då jag var till Kalix för gumman ville så stanna kvar hos farmor för att leka med Emma och fick det också ;) så hon kom hem några timmar senare än planerat. Och här är gummans resultat av bakningen, ganska så söta små lussebullar ;)

Oscar min lilla goding Han har börjat le ganska så mycket nu. Tidigare kom det bara ett leende här och där men nu så ler han varje dag =) alltid nått litet smile kommer när han är vaken och man pratar med honom eller bara visar sig =) Sen har han börjat att jollra mer och mer, och det låter ju så sött att man håller på att smälta ;) Bättre gubben joller än gummans trotts =( hon är så nebbig och uppkäftig och gapig att man inte riktigt vet åt vilket håll man ska vända och svära..ibland kommer det åt hennes håll och just i den stunden tänker man att det skiter jag i, men i andra känns det dumt att mata henne med en massa svordommar hemma. Men ibland kan man inte bara hålla sig, det kokar som över.Men hon har stunder då allt är bra också så det är ju inte bara dumheter som gäller men ganska så ofta att man ibland glömmer bor att hon kan vara snäll och duktig också ;) =(
Den här bilden hamnade på sninskan och jag sitter vid gummans dator och då kan man inte ändra på bilderna och på nått sätt blev den upp och ner i kameran..nå ja..ni ser ju att han visar sitt fina smile i alla fall =)
I morron ska gumman på dagis efter ha varit hemma 1½ vecka, förra veckan fick gumman magsjuka och då vart det inget av att fara på dagis men nu så i morron ska hon få fara för jag känner att jag måste få en paus och skulle verkligen vilja bara få vara ensam och göra nått bara för mig, men den tanken finns bara i drömmarna just nu för Anders har ju en hel massa annat för sig under sin lediga tid..nå ja..
Var till Happis igår med Mamma och barnen, jag var och kompletterade kläderna till gumman och gubben som dom ska få ha på dopet. Och Oscar kommer få ha på sig finbyxa, väst, skjortbody, slips och lackskor ;) han kommer ju bli den finaste killen av alla. Gumman ska få ha en fin klänning och lite annat fint till. Så det kommer bli toppen..bara humöret är på topp och dom vill vara med kommer ju göra det hela mycket bättre. Sen har jag beställt ljusblå marsipan till tårtorna och lite små tårtdekorationer i blått..så dopet kommer konstigt nog gå i blått ;) skratt!

Nu vaknar Oscar från sin kvälls vila så det är bara att avsluta nu och böragöra honom klar för natten, ge mat och byta blöja och så ska jamisen på både för gumman och gubben.
Tjingeling




söndag 22 november 2009

BIO

Gumman fick vara på sin första bio igår =) jag och gumman var och såg på spöket Laban tillsammans. Nått som hon verkligen såg fram emot och att få äta popcorn ;) och så blev det trotts att hon inte var helt i form. Gumman fick feber i fredags och vaknade och grät hysteriskt på kvällen, då visade sig att hon hade feber 38.5 =( så jag vet inte vad det var hon fick..för på lördagen så hade hon 38 men på kvällen var det som borta och idag är det inget fel på henne. Hon är lika trottsig och tjorvig som tidigare =(
Men i alla fall...sånt är livet som små barnsförälder, ena tjorvar och den andra ska snutta på mamma hela tiden. Fast i kväll tog han flaskan efter många om och men och efter att han sovit en liten stund i min famn. Han blir nämligen alldeles galen när man försöker ge honom ersättning och gråter så tårarna rinner =( inte kul d, men i kväll åt han upp nästan allt jag blandade till, sen fick han tisse också ;) men nu verkar det inte ha varit nog för han somnade i sängen min och när jag lyfte sen över honom till hans säng så är det samma visa som alla andra kvällar så vaknar han och börjar grina och tjorva så det är bara att masa sig till sovrummet igen för han finner inte ro med nån annan än mamma..
Jahapp..ett tag senare så kan jag fortsätta med mitt bloggande. Nu har väll lilleman förhoppningsvis somnat för natten, gumman sover och så även Oscar som jag hoppas ska sova några timmar innan det är dax för att äta mat igen.

Ibland får man tänka efter och fundera att varför skaffade man barn, varför var man inte själv och leva livet när barnen ändå bara tjorvar, trottsar och håller på..och när man tänkt efter en stund så inser man att det finns nått som gör allt värt allt.. Det är dom fina ljusa och gosiga stunderna som finns nån gång varje dag, och det är just dom stunderna som gör att man verkligen lever det livet som man ska göra. Finns ju inget bättre än ett glatt skratt eller att få höra gumman säga att hon älskar en och tycker man är den bästa mamman på hela vida jorden =) eller när man ser ett leende från Oscar och försök till joller..det är ju sånna stunder som gör att dom dåliga försvinner. Jag vet ju att man får tjorva med lilleman varje kväll men då sover han ju sen också hela natten i sin egen säng med avbrott för lite mat en eller två gånger om natten. Nått jag kan ta bara för att han sover och sover gott i sin egen säng så jag får min egen.

på tisdag ska gumman till dagis och jag ska med Oscar på BVC, det måste ha hänt ett och annat för han äter ju ordentligt kan man ju säga ;) och mest på mig..inte för att jag tycker amningen är lika jobbig som för nån vecka sen, men det skulle kännas ännu lättare om Oscar skulle ta ersättningen utan problem men det gör han ju inte...så jag hoppas han vänjer sig snart och börjar godkänna flaskan snart...Anders försöker få Oscar att ta tutten men direkt han ser mamma så spottar vi ut den och vill helst ha mammas tutte =( Tror inte Oscar kommer bli nån bebis som kommer vilja ha tutten, men vi får väll se. Han är ju inte 6 veckor än så man får väll ta det att det bara är mamma som gäller än så länge. En riktig mamma pojke..

Skrev ju ett inlägg tidigaer idag men allt gick galet och allt försvann =( så det vart ett halvdant inlägg nu.. Blir ett bättre nån annan dag.

Nu till tv soffan en stund och sen blir det sängen som gäller.
Ps..har 6kilo kvar av graviditets kilona ;) bara resten kvar och lite till =) det försvinner när det gör det..men kul att det har farit det mesta i alla fall av allt jag gick upp under graviditeten.
Nu soffan..

Kram

torsdag 19 november 2009

Torsdag

En dag som alla andra dagar, lilleman har sovit si så där i natt men han har haft 3 underbara nätter innan som han sovit och bara ätit en gång på natten =) då han sovit från ca21 tiden till 1.30 och ätit, somnat om till nån gång kring kl 5.30 då han ätit och somnat om, så skönt att få sova lite och det var så uppskattat..verkligen. Men i natt har det blivit två mål och en del tjorv, lilla magen har bråkat och en och annan gas läcka kom då och då. Han gråter inte direkt utan ligger och knorrar och grymtar, stonkar och stönar..som en liten nasse ;)
Så i natt har han sovit från ca 21 till 0.30 åt och vaknade igen redan kl 4. Men har sovit i egen säng ända till kl 4 då somnade jag med honom brevid mig så han blev kvar brevid mig ;) Men annars har han nu sovit fjärde natten i egen säng, och det är helt underbart att få tillbaks sin säng igen. så man kan ligga och sova ordentligt.
Så denna morron var jag inte lika pigg och uppåt som andra mornar, och gumman kommer alltid och vill ligga med oss i sängen på morron men hon vill alltid tränga sig brevid Oscar som oftast just har somnat om efter ett mål mat och är just då lättväkt..så idag gick det inte för honom att sova vidare så det var bara ta upp även honom kl 7. Så nu efter ett rejält mål mat så sover han förhoppningsvis ett tag i sin säng för jag kan inte riktigt gå på promenader när jag är själv med båda barnen för Amanda är allt annat än samarbetsvillig och vill INTE promenera runt byn med mig..så det blir att sitta mer inne. Fast vi ska gå ut efter att vi ätit lunch här på ett tag och leka lite när Oscar ska sova sin andra sväng för dagen. Som han verkar ska göra, men man vet ju aldrig från dag till dag hur nästa ska se ut.

Anders har bokat tid för vaccination av honom och mig nästa veckan för man kan tydligen göra så nu, så på torsdag mellan kl 10-11 ska vi och ta en spruta..längtar inte men allt för att inte barnen ska bli sjuka denna gång, och just nu när Oscar är så liten är jag extra orolig och nervig ang allt som har en farlig utgång..vill inte ens tänka tanken men den kommer och gör mig verkligen rädd =) Huga för allt möjligt som kan hända..inte bara influensan utan allt annat också =(

Har satt upp en bild på mig och Anders vid skötbordet och när Oscar såg den så log han och försökte jollra lite =) så gulligt! Fick ju också dopklänningen i förrgår på posten och den var fin, så som den såg ut på bilden =) Mamma ska få brodera in Oscars namn och datumet för dopet på klänningen och sen ska jag ta bort en stor blå knapp som fanns sydd fast på framsidan och sätta dit fina blåa band i stället. Så nu har den kommit så man behöver inte fundera mer på om man har en klänning eller inte. Anders har gjort klart dopkorten som bara ska skrivas ut så kan jag sen fara och posta dom till alla som vi ska bjuda, kommer bli roligt och mysigt med dop dagen innan Lucia med tända ljus och nära och kära. Mysigt med jul och nästa vecka är det ju redan 1:a advent så jag och gumman ska julpynta nån dag till veckan när lilla killen sover. Oscar har ju redan hunnit bli 5 veckor om jag nu inte tappat räkningen, tänk att han funnits hos oss i hela 5 veckor. Ganska lite ena stunden men det känns som att han vart med oss i evigheter, som att han alltid varit med oss.

ÄLSKAR VERKLIGEN MINA BARN <3

Amanda trottsar och lyssnar väldigt illa på vad man säger, det tycker dom på dagis också men det kanske ger med sig när det gått ett tag. För det är ju inte hon som är i centrum och det gör att allt blir jobbigare för mig och andra. Hon vill verkligen inte lyssna ..inte ens om det är nått kul som ska göras..MORR! så hur mycket man än älskar sina barn så kan dom göra allt för att testa ens humör, dom ver verkligen vilka knappar dom ska trycka på för att man ska reagera som mest. Men är hon snäll och inte hittar på så mycket svammel så ska jag och hon fara på Bio på lördag, bara vi två och äta popcorn och godis och bara ha kul om hon nu kan sitta still..för det har hon också lite svårt med. Mycket spring i dom små benen, men är det barnbio så finns det nog en och annan som inte orkar sitta still så hon kanske inte blir ensam med spring i benen. Får bara tanka Oscar ordentligt så han klarar sig ett tag, då ska det nog gå bra.

Ska nu kolla till lilleman att han sover gott och sen försöka orka vara med min dotter, men just nu är jag så trött att jag skulle vilja slumra till en stund men det går inte när Amanda är hemma. Vill ha lite koll på vad hon håller på med ;)

Kram och hej för nu

söndag 15 november 2009

Söndag

Söndag Har det vart och är det hela dagen lång. Här kommer lite bilder på smått som jag hunnit med att pyssla med än så länge. Man hinner inte så mycket om dagarna när man har lilleman som kräver uppmärksamhet den större delen av dagen. I morron blir vi ensamma hemma jag och Oscar, Anders han börjar jobba och gumman börjar på dagis igen efter över en månads ledigt tillsammans med oss. Ska bli ganska så skönt att gumman börjar på dagge, då kan hon vara och leka av sig lite dom dagar hon får vara där =)
Lite pyssel, fyndade dom små glaskopparna med "fusk" vårlökarna i på fyndis för 10:-/st, hittade 2 st som blev fint på ljusbrickan =)
En bild från mitt vardagsrums fönster, blev stilrent och lite och inte en massa tjaffs ;)
Har varit så sugen på att pyssla så länge att jag nästan hade abstinens ;) men som sagt, man får ta allt sånt om det skulle finnas tid. Oscar och Amanda tar upp nästan all tid som finns under dagens 24 timmar.
Har ju hunnit med att pyssla lite lite mellan matningarna och nattningarna, så här vart vardagsrums fönstret när jag fixat om lite. Men jag fyndade gråa hissgardiner när jag var till Happis i förrgår som jag nu ska hänga upp till jul, kommer nog bli så fint =) men just nu får mina vita funka, man hinner ju inte med allt. Dom fuskbollarna köpte jag på Buketten, först tyckte jag set såg knasigt ut men nu gillar jag det och dom ska få stanna kvar hemma hos mig =)
Min fina krans enligt mig =) tog fram den igen efter att ha fått vara undanpackad under sommaren, känns som inte allt för somrig..men nu passar den ju fin fint =)
En liten bild från köket =)
Har fixat på hyllan i köket, blev bra nu.. för ett tag i alla fall =)
Var på Buketten och shoppade lite här en dag i veckan och dessa pannlappar var ett av det jag köpte. Så fina och jag köpte även en duk till bordet och en kökshandduk som hänger på ungsluckan i samma mönster =) En vit Orkidé, vit Cyklamen, plättar i luften och lite små hjärtan =) Har börjat smyga in lite jul när man får tid. Är ju inte alls länge kvar tills 1:a advent nu. Längtar för det är så mysigt med alla ljus och stjärnor =)
Längtar ännu mer tills vi ska ha dopet, har suttit och börja skriva ner vilka vi ska bjuda och det blir inte så många och börja planera vad man ska köpa för julklappar till gumman och lilleman måste man ju också göra.
Fick ett mail om att dopklänningen var skickad och att jag skulle få den i morron, så spännade och jag hoppas den är lika fin och bra som på bilden..hoppas hoppas..Ska nog kanske fara i morron och köpa mig en klänning på Hansens som jag ska ha på dopet, en svart fin och ett par leggings skulle vara fint. Sen ska jag köpa en liten slips till Oscar och nått fint till gumman också =)
I natt har Oscar sovit i egen säng från 19 då jag fick honom sövd till kl 23,30 sen även en timma efter matningen som var där nån gång. Men efter d har han sovit med mig och tjorvat, ätit och knorrat. Han har sen inte sovit från kanske 7-8 tiden fram till nästan kl 11 då jag inte orkade nå mer med gråten så jag klädde honom och la honom i vagnen och gick ut på en promenad. Han somnade på en gång och sover än nu 4 timmar senare...ja dessa barn. Och jag som beställde en som inte skulle tjorva denna gång, måste ha blivit fel vid leveransen ;) Då få man hålla tillgodo med det man fick och försöka se det positiva i det hela..Jag fick ju en promenad runt byn trotts att jag kände mig mer död än levande ;) alltid nått.
Nepp..nu hinner jag inte skriva mer, måste ta in en liten kille som ligger på bron och sover i vagnen, han vaknar snart och då är det dax för mat.

Kram


fredag 13 november 2009

Fredag

Fredag är det hela dagen lång..och jag som verkligen ville åka till IKEA idag men min man halar ut det hela tiden och nu är jag less och känner men skit i det då. Bygg och strunta i mig..MORR!
Men i alla fall..nu till nått roligare..
Lilleman han har börjat ta ersättningen =) JIPPI! och vilken skillnad det är på honom bara från igår, han sover bättre och verkar mer lugn just nu i alla fall, han till och med somnade själv i sin egen säng när jag la dit honom nu på morron, drog bara upp mobilen och han somnade utan att klaga =) då måste man ju vara nöjd..eller? Så han tog flaskan igår kväll efter några om och men, sen har Anders gett från flaskan på morron och så fick han tissen också ;) men på natten kommer han få bara tissen för jag orkar inte stiga upp och blanda till nån lella. Men han verkar i alla fall nöjd och jag hoppas det kommer att funka bra med att både ge flaskan och amma för det är just det jag vill. Sen vill han sluta amma så vill han med tiden men just nu känns det ganska så skönt och lite som en befrielse från allt snuttande som han håller på med. Jag myser gärna med honom ofta och lääänge men jag vill helst inte vara en levande tutte, för det är jobbigt.
Han har ätit bra till en början sen har han legat och bara tjorvat vid tissen, sugit och gormat och haft sig, så det har kommit för lite eller inget till slut och det har resulterat i att han inte är nöjd och mätt och vill snutta och äta hela tieden, och jag mår inte bra av att bara sitta och ha honom vid bröstet hela tiden och inte kunna göra nått utan att måsta springa och ge honom mera mat titt som tätt.
Igår somnade han också själv i våran säng och sov ca 4 timmar på eftermiddagen och i natt drog han av 5 timmar på raken efter ha fått både tissen och lellan =) Gick för att söva honom kl 20 men somnade själv och vaknade strax efter 22, gick upp och la mig på soffan för att vara lite social med min man, men somnade ;) förflyttade mig till sängen efter 2 timmar och somnade igen och vaknade kl 1 av Oscar som ville ha mat. Sen har han vaknat kl 5 och ville också ha lite mer mat vid 7. Så det har egentligen vart en ganska skön natt. Hoppas det håller i sig =)
Min lilla kille är så stark, han är på bilden 3½ vecka och orkar lyfta huvudet ganska så högt, men orkar inte hålla den uppe så länge men så duktig liten kille =) Magdalena på BVC tyckte att vi skulle börja ha han lite på mage för han verkade så stark och han är en liten stark kille med mycket egen vilja och humör ;)

Den dagen det snöade gick vi alla ut för att skotta och leka i snön, Amanda och jag gjorde en snögubbe och busade med snöräven. Amanda satt i och jag drog..Phju! ganska så tungt och jobbigt att springa i snö och med en stor liten gumma på släp. Men roligt hade gumman =)

Sötaste gumman poserar framför kameran så mamma fick ta en bild på henne och snögubben ;)
Gumman fick sitt vaccin igår, hade ju hoppats på att jag och Anders också skulle få en spruta men det fick vi inte så det är bara att vackert vänta. Kanske nästa vecka vi kan få en för jag vill verkligeninte att Oscar ska bli sjuk. Det hade gjort så ont i armen för gumman, men hon har inte som det verkar fått nån biverkning av sprutan som tur är. Och jag tror inte att det kommer nå mer, så det gick bra för henne. Gumman fick fara och köpa sig en liten sak för att hon varit så duktig. När vi kom på lassa på morron så var det helt hysteriskt, folk i mängder och vi fick en kölapp med 437 så det var några innan detvar våran tur. HELT galet säger jag bara, och pensionärer som tränger sig före..MORR säger jag bara, dom som har all tid i världen att vänta på sin tur och köa som alla andra..Morr!

Sötaste lilla killen har nu sovit i sin säng i 2 timmar..det gör nog att han kanske kommer vilja sova där nån mer gång ;) Han sover ju med mig än i sängen, är ju så smidigt att bara ta fram maten när han blir hungrig, men jag hoppas på att han snart kan sova i egen säng även på natten. Skulle vara så skönt att ha sängen för sig själv igen ;) men det är ju ganska så mysigt att ha honom nära mig också, för gumman vill ju absolut inte sova med oss sen hon började sova i egen säng, har inte hänt många gånger så det är mysigt att snosa och mysa med lilleman medans man kan =)
Har dragit ut mattorna och damsugit och tänkte skura men Amanda har hållt på med lera i köket och jag tänkte vänta tills hon var klar, så när jag ätit och om Oscar än sover så ska jag ta och skura..var ett tag sen sist.
och även byta i gummans säng och i morron i våran om orken finns. Man får ta lite pö om pö, finns inte orken och tiden att göra allt på en gång. När man håller på som bäst så vaknat Oscar och vill äta.
Har pysslat lite här hemma och jag ska ta och fota lite här hemma och lägga in som lite omväxling till alla barnbilder som nu är ;)
Anders hojtar om att lunchen är klar och sen ska vi tydligen till IKEA på ett tag..Jisses.. har inte gnällt och bett om det men det är väll bara att passa på när han säger att vi ska åka ;)
Tjingeling!






onsdag 11 november 2009

Pyssel!

Nu har jag varit och fått mig lite fin som jag ska pynta med här hemma, ska ta och joxa på lite nu när Oscar är tankad och förhoppningsvis ganska mätt så han klara sig en stund själv.
Jag och Oscar var och rantade, var in på lite olika affärer bla, Mitt ljuva hem, Buketten, EM, Fyndis, Ica, Återvinningen och sen var jag också in på Begravningsbyrån för att visa upp lilla skatten. Man har ju jobbat en del med dom och Ingrid ville att jag skulle komma in och visa upp honom så jag passade på idag när jag var själv med lilleman. Så nu har jag hittat lite fint, både på Buketten, Fyndis och Återvinningen =) så fort jag får tid och tillfälle så ska jag börja pyssla lite, men hör just nu att det är en liten kille som inte gillar läget helt..SUCKAR!
Men det är bara att ta upp han och försöka ge lite mer mat, han är en riktig snuttare och mamma gris. I natt har han ätit med bara 1.5-2 timmars mellanrum =( JOBBIGT för han som annars sover i alla fall kanske 3 timmar i sträck har vaknat mer och vilja äta i natt.
Vi gick och la oss jag och lilleman redan kl 21, Amanda tjorvade och somande nån gång efter 21 och så även jag och Oscar. Anders var på jobbet, dom hade möte IGEN! så vi gick och la oss. Är man trött så är man och jag ides inte sitta uppe helt själv.
Mamma var förbi igår med en present från min faster och kusin =) en mysig dress på tillväxt så det kommer bli så bra sen när han blir lite större.
Det kommer presenter från alla håll =)
Nepp..nu måste jag ta hand om en liten kille som galer så fint, inget pyssel här inte =(

Kram

tisdag 10 november 2009

Tisdag

En dag som alla andra dagar skulle man kunna skriva, och mina dagar nu tillbringar jag i soffan med tissen i munnen på en liten Oscar och stående vid skötbordet för att tömma blöjan som han lassar i ;) Stundvis bråkar jag med Amanda som är värre trottsig och värre glad stundvis =( SUCKAR! men det är ju nått som tillhör åldern (4) sen är det ju lite extra nu också för vi vill ha uppmärksamheten av mamma och pappa samt alla som kommer innanför dörrarna vill hon ska bara se på henne. Kan bli ganska jobbigt stundvis och man tappar lätt humöret. Sen när Oscar äter var tredje timma så får jag ju inte sova desto mer, så då blir man ännu grinigare när tröttheten slår till. Igår somnade jag redan kl 21, skulle gå och söva lilleman men somnade tydligen själv också och vaknade kl 1 då han låg och knorrade och ville ha mat igen. Han åt ganska så fort och somnade ganska snart om igen =) men vaknade igen då kl 4 och höll på i en timma innan han var klar. Sen började väckarklockan att hojta igen att han ville ha mat och väckte alla kl 8 så då var det bara att masa sig upp och äta frukost efter Oscar fått sig en tisse ;)
Var ju på BVC igår och Oscar ökar då stadigt i vikt och det är ju bra, på två veckor så har han gått upp till 4380g tror jag det var och det är 400g på dom veckorna. Så han får då mat och det märks för han hänger ju fast i mig stundvis. Jag pratade också med sköterskan om att ge lite ersättning och nu har jag bestämt mig att jag ska kombinera och ge han ersättning ibland för att få lite avlastning från allt ätande. Provade ge igår och ett gick ganska så bra första gången, men på kvällen när jag/vi skulle prova så total vägrade han och skulle absolut INTE ha från flaskan. Han vet vilken som är kvalitet och fusk min sann ;)
Men det är bara att prova sig fram och kanske tillslut så kommer han att kunna ta den och gilla d också, jag ska ju inte sluta amma helt men så man kan ge nån gång utan att alltid ska behöva känna sig stressad och helt låst hemma, så vill jag ha det som ett alternativ så jag ska må bättre.
Sötaste lilla killen ligger och sover med pappa en morron, man sover gott i mammas säng. Han sover än med mig för det är så mycket lättare att ge honom mat på natten men jag längtar tills han vill sova i egen säng så jag kan sova ordentligt utan att ligga som en pinne och knappt våga röra mig.

Annars så lever livet på som vanligt här, fick prova på att vara med båda barnen hela söndagen från morron till kvällen. Anders var ute i älgskogen och dom fick 5st så det tog sin lilla tid att ställa i ordning allt och få dom in i kylrummet. Men inga filéer till oss inte, dom fick nån annan =( Och hade jag vetat att det skulle gå hela dagen så hade han inte alls fått fara och jaga. Men gumman fick vara en liten stund med morfar för jag var på loppis och försökte sälja lite kläder som gumman haft, men det gick inte så bra. Fick sålt för 610:- så lite men det var ju en fis i rymden när man sen ser hur mycket man verkligen har kvar. Vet inte hur jag på enklaste möjliga sätt ska kunna sälja dom och bara få iväg dom. Blocket, Tradera, Fyndis..eller vad? känns som att jag inte har tiden att hålla på att sortera kläderna igen och fota dom till på köpet..Men sålda blir dom ju inte om jag har dom kvar hemma i kartongerna =( jag får lite smått PANIK!! när jag tänker på dom och ser kartongerna..hugaligen!

Grannen hon tyckte jag skulle färga kläderna så jag kan ha dom till Oscar..Hm..det går inte att färga kläderna och sen om jag färgar nått plagg så är det ju ett flickigt motiv på den sen så vars ska jag gömma den då? Nepp..INGA flickkläder åt lilleman INTE! så pass snål är jag inte att jag tar på honom dom kläderna som är så flickiga..nix pix. Har sorterat ut allt som han kan ha i neutrala kläder och det blev ändå en del, så allt behöver jag ju inte göra mig av med nu. Men sen är det ju inte säkert att han kommer kunna ha overallen som jag sparade för han kan ju bli större n Amanda eller rent av vara mindre så det återstår ju att se sen. Fick en tröja och byxa till Oscar av Gunilla och Göran igår =) och gumman fick en slant som hon kunde köpa sig nått för när hon har fyllt år. Dom kunde ju inte komma på kalaser när hon låg på lasarettet med sin stroke =(

Nu ska jag laga lunch till gumman och snart vaknar Oscar som sover ute på bron, vi har varit på en runda på byn jag och han. Var så skönt att komma sig ut och promenera igen efter nån dags uppehåll. och jag såg att vågen hade gått ner lite till. Så nu ca 7 kilo kvar tills gravkilona är borta, sen är det ju lite extra som ska bort men det far när det far..hoppas på snart men man får ta det som det kommer.

Nu kallar Oscar, hann bara säga det så började det tjuta i vagnen =(

Tjingeling!


torsdag 5 november 2009

Torsdag

Idag har det vart en ganska så bra dag, förutom natten som inte var så himmelens kul =( först tjorvar lilleman från 12-3 nått sånt sen så får han ligga och äta lite så han somnar kanske vid 3.30 tiden..men ..ett STORT men, när han väl då har somnat JA då vaknar Amanda och kommer upp kl 4 just när jag höll på att få somna..Jisses vilken natt tänkte jag, hon ville komma till oss och sova så det fick hon. Men efter n del tjorv från hennes sida så ville hon lägga sig i sin egen säng och somnade efter ett tag. Sen var det godmorgon 7.30 då dagen började igen..JÄSP!

Men i alla fall..så är det bara vackert stiga upp och fixa i sig lite frukost och ge killen lite mat, samt att gumman också skall ha lite i magen. Så vi alla steg upp efter en stund. Gumman och pappsen gick i duschen, Amanda som annars lever rövare när hon får håret tvättat var alldeles tyst och var helt med på noterna...snacka om att vi vart paff, för man har annars fått bråka med gumman varje gång. Men det tar sig och hon var stolt efter att ha varit så duktig och det fick hon beröm för =)
Har börjat med att dra ner på data om hon inte lyssnar och i går hade hon dataförbud efter att ha sumpat och inte lyssnat ett X antal gånger, då blir det ingen data den dagen. Och så blev det och det accepterade hon ganska så bra när man förklarade att det var för att hon bråkat och inte lyssnat som hon inte fick spela nå data. Så det blir vårat knep för att få henne att lyssna mer på vad man säger, hoppas det lyckas så man slipper skrika och gorma för det hjälper då absolut inte!
På fm var vi med farmor till Kalix och handlade lite, det var ett besök på Coop, Kids and Teens och sen in på gallerian, samt en lunch på Gästis och killen sov hela tiden. Mammas duktiga lilla kille. Sen när vi kom hem så for gumman till farmor där hon sover i natt, hon och farfar gjorde upp om att hon skulle fara dit och sova. Kul för gumman att göra nått annat och få full uppmärksamhet för ett tag. När jag ringde dit i kväll så hade hon inte ens tid att prata med mamma, men efter ett tag så ringde hon upp och sa godnatt och kollade att alla var hemma =)
Men åter till vad som hänt under dagen.. när gumman farit så satte jag mig i min plats platt på baken i soffan och gav Oscar lite mat, sen så la vi oss i soffan och somnade båda två. Så vi sov bort en stor del av eftermiddagen, men hur länge vi sovit har jag ingen aning om men det var väl behövt.
Känns ganska så konstigt att inte ha gumman hemma, sen Oscar kom så har hon ju vart hemma och det var som konstogt att bara vara hemma med Oscar, men ganska så skönt.
Nu sover han i våran säng, har provat söva honom och sen lämna honom i sovrummet i stället för att ha honom i soffan sovandes. Bara för att vänja honom att det är inte farligt att sova själv. Annars så måste man ha honom i famnen och det är ganska så tungt att bara sitta låst på baken sen så är han mycket för att ha mamma som "tutte" och det tycker mamma i dett ahuset är ganska så jobbigt =( så nu ska jag försöka söva honom så man kanske får in nån slags rutin så småningom.
Sen när han vant sig så får man börja med att vänja honom med sin egen säng, men en sak i taget..inte ta allt på en gång. Såg ut som att han log åt mig för första gången idag, men vet inte om det var medvetet. Han har ju dragit på smilbanden ett antal gånger men jag tror inte att det varit medvetet nån gång, så jag väntar med spänning tills han börjar le på riktigt =)
Gubben är ganska så stark och välldigt bestämd (bestämd som sin syster) han gör försök till att lyfta huvudet och kommer sig upp en bit och är bara 3 veckor..lilla killen.

I morron ska jag fara till frissan och klippa mig, ska bli så skönt att få unna mig en klippning för håret börjar bli så svårfixat när det växer ut och blir längre. Så jag ska lämna killen nytankad till sin pappa och fara till frissan och bara få vara en stund för mig själv. Mitt humör åker berg och dalbana, ena stunden känner jag mig glad, andra trött och ledsen, andra irri och sur ;)
Nepp..nu ska jag slänga mig i soffan och slappa ett tag innan Oscar vaknar och vill äta igen eller känner sig ensam där borta i sängen. Snart också dax för att nanna själv.
Har föresten skickat in till skattemyndigheten vad han ska heta, och det blir Oscar, Anders Erik och det blir Erik med K, Anders ville att det skulle vara så och så blev det.

Kram och god natt

onsdag 4 november 2009

Mina små barn..

Mina små barn, ger mig både glädje och gör mig helt förbryllad. Man kan känna sig maktlös och få gråa hår från stundens tjorv och gormande =(
Amanda har lock för öronen och lyssnar bara med halva örat IBLAND! och speciellt nu när lilla Oscar kommit med in i bilden så är hon mer krävande och hittar på mer saker som frestar på tålamodet, hon kan det där med att inte lyssna och reta en till smått vansinne.
Nu verkar lilla killen ha magknip och jag hoppas bara verkligen att det är bara magknip och inte början på nån form av kolik för då kastar jag in handduken känns det som.
Vissa stunder undrar man vad man egentligen håller på med, men i andra stunden så njuter man av sina fina barn som ger en så mycket kärlek och som man kan ge så mycket kärlek åt.

I förrgår var vi på 4-års koll med Amanda, hon klarade hörseltestet och syntestet utan problem =) sen ritade hon en gubbe och skrev sitt namn. Hon gjorde som Magdalena sa åt henne och var duktig tills vi började prata om henne och inte med henne, då vart hon ointresserad och ville inte alls vara med nå mer, så hon fick gå ut och leka medans jag pratade lite med henne.
Magdalena tycker inte att Amanda har nå konsentrationssvårigheter eller liknande som vissa har påstått vid ett antal gånger. Så det känns ju skönt att veta och höra, för gumman är en livlig envis tjej på nyblivna 4 år som har en egen vilja som heter duga och vill helt enkelt inte göra det som inte intresserar henne..men en dag så kommer man ju få lära sig att göra sånt som man inte tycker om bara för att man måste göra vissa saker, för allt här i livet är inte roligt.
Hon har nu blivit över en meter 102 cm och 18 kilo..min lilla sessa är inte så liten nå mer, och nu räknar dom ut BMI på barnen och hon hade ett BMI på 17,5 och det var helt normalt =)
Man börjar redan nu med BMI, bra antar jag men känns ganska konstigt samtidigt.

Oscar han blir hela 3 veckor idag, ja jisses vad tiden rusar fram. Känns som att det var igår vi kom hem och hade just varit på BB och att det känns så nyss som jag låg där och försökte kämpa fram honom. Men tiden går och snart sitter man där på hemmet och undrar vart tiden tog vägen ;)som jag skrev innan så verkar gubben ha lite struligt med lilla magen, men minifom hjälper så pass att han inte behöver ha magknip. Han klagar inte så mycket heller mer än om mamma inte är nog snabb med maten eller om lilla magen känns och om man inte sovit nog länge. Så han är en ändå en snäll liten bebis som inte gör så mycket väsen av sig, men på kvällarna är han på mig hela tiden och vill äta och ha mig som en levande tutte =( för den vanliga tutten vill han verkligen inte ha, han sopttar ut den med besked och blir arg när man försöker sätta den i munnen..men det kanske tar sig och han vill ta den när han blivit lite större för det är mer än jobbigt att agera tutte bara för att han ska vilja somna..men men..han är ju inte så stor än. Är lite mer jobbigt när man har en till som ska tas hand om och vill ha uppmärksamhet och vill att man ska vara med henne också, och ska man då vara en tutte så ja...!

I morron ska jag ta och boka en tid för klippning till veckan, är ju Anders sista vecka som han är ledig med oss så jag måste ju passa på att göra sånna saker för sen är jag låst hela dagarna mer än nu. Ringde också till dagge idag och sa att gumman börjar om 1½vecka så hon hinner vara några veckor på dagis innan jullovet börjar. Tänk att det är jul nästa månad, inte klokt..men så mysigt och kul =)
I år ska vi ha julen hemma hos oss, känns ganska skönt nu när man har Oscar som är så liten att slippa fara nån stans. Har delat med mamma och hon ska hjälpa mig och göra en del av maten, sen ska det ju handlas lite småsaker som måste finnas på julbordet ;) Sen ska svärmor få göra skinkan osv..bra när man har dom som kan laga mat och hjälpa till =) sen så kokar jag potatisen ;) fniss..nå skämt å sido!

Ska på BVC med gubben nästa vecka, ska bli så spännande och se hur mycket han har ökat i vikt, men jag kan tänka mig att det är en del för han äter och äter och åter äter.
Igår så efter en del tjorv så somnade han på mig vid 8-9tiden och sov ända till kl 2 i soffan med mig, sen tjorvade han på ett bra tag till klockan var nästan 4 =( och vid 6-7 tiden då han knorrade så ville han som inte äta och vi sov vidare till nästan 9 då vi klev upp och började dagen med frukost för oss båda. Så han klarade sig utan att äta från natt passet =)
Sen har dagen bara rullat på och nu är det redan kväll, kan också meddela att detta inlägg började jag att skriva igår och nu sitter jag här och gör ett nytt försök att skriva klart det. Varje gång jag satt mig vid datan har jag inte kunnat skriva så mycket så har jag hanmnat i soffan med tissen i munnen på Oscar eller så nått annat. Man har helt enkelt inte tid för nått nu för tiden, tur att man ens hinner med att svabba av sig och hinna sätta sig på dasset nån gång då och då ;) men det är ändå kärt besvär, skulle inte vilja göra nån av mina barn ogjorda så det är bara att kämpa vidare.

Ska nu läsa godnatt sagan för gumman ,lilla killen ligger och sover i soffan efter en tömning av tissarna ;) och jag hoppas han kommer att sova en stund. Ska plocka lite mer bland gummans kläder som ska säljas på loppisen som är nu på söndag. Mamma ska hjälpa mig att stå och sälja, jag ska också försöka vara där så gott jag kan. Men det är inte så lätt med lilla Oscar att kunna vara på platts hela tiden..men men..Hoppas på att få sålt ett och annat plagg, men det är lite att sortera vill jag lova.

Ps..trodde vikten stannat, men nu såg jag att det var lite ner igen =) närmar mig 70 än 80 =) =) =) så bara kämpa vidare och göra det bästa av allt. Jag promenerar och rör mig det jag hinner, ska börja träna mer på allvar efter jul, känns som att jag inte hinner nu. nån gång ska väll kilona bort och stannar borta hoppas jag, tar det som det kommer och försöker just nu njuta av mina barn.

Kram och natti natt.