lördag 23 januari 2010

Lördag

är snart slut för denna gång..har inte haft tid att blogga så nu tänkte jag att jag slänger in ett litet inlägg.
Dagen har varit i rantandets tecken, jag har varit med barnen och mommo till Haparanda för att köpa lite födelsedagspresenter till dagis kompisar åt Amanda som hon blivit bjuden på kalas till. Roligt att hon också får komma på kalas, hoppas hon eller Oscar aldrig behöver vara utanför och måsta tjata sig till att få vara med som jag alltid har fått göra, en av min största fasa när det gäller mina egna barn att dom också ska bli utanför. Därför kan jag nu som vuxen vara aningen feg och håller mig väll lite utanför nu för att jag inte riktigt vågar..nå ja..men det är så kul för gummans skull =) Älskar verkligen mina barn, trotts att dom ibland kan reta gallfeber på mig många gånger =( ;)
Har ju egentligen all tid i världen att pyssla och pynta, städa och dona hemma nu när jag är mamma ledig men jag har verkligen ingen ork eller energi till det, jag orkar bara inte med fast jag så gärna vill. Men energin kanske kommer tillbaks nu när jag ska börja träna, gymma och kanske när jag får börja med min medicinering av ämnesomsättningen så blir jag nog piggare och får mer energi. Men lite små ryck får jag ibland och ställa ihop nått halvdant..men men..det duger ;)
Mina fina fina barn, söta som socker..Love them!
En mysig bild med gumman och gubben. Amanda är mycket för att hålla sin lillebror och vill ha han i famnen titt som tätt. Sen kan hon när man för stunden vänt ryggen till lyft upp honom och bytt ställe på honom så mitt som det är kan han ligga på golvet fast han låg i baby sittern..hm..lilla stumpan.
Något underbart är att Oscar för fösta gången sovit hela natten, han somnade igår strax efter kl 19 och sov ända tills kl 6 på morron. Jag trodde inte det var sant när jag såg på klockan att det redan var morron, dock välldigt tidig morron men att han inte velat äta nått på natten. Hoppas verkligen att det är nått som kommer hålla i sig men jag tar det som en engångs företeelse så blir man inte besviken om han inte kommer fortsätta med det. Men annars äter han ju bara en gång på natten så det är ju inte så farligt, men visst är det ju skönare att slippa vakna och få sova i ett. Sen åt han och jag hade ganska så ont i mina bobs, han hade ju inte ätit från bröstet sen kl 4 på eftermiddagen dagen innan så då kan ni tänka er hur AJ AJ AJ det gjorde efter 14 timmar.
Men man får ta det om han sover gott hela natten.
I kväll gick det väldigt bra att lägga Oscar, han har inte ens vaknat till och gråtit som han annars brukar göra, har måsta kolla till honom om allt var som det skulle när han inte vaknat men han sov gott och sött.
Och jag ska nu också ta och lägga mig för natten..trött när morronen började redan kl 6 och när jag höll på att somna om som bäst kom Amanda upp så kl 7 var det bara upp och hoppa, Anders och Oscar sov vidare..men det är min tur i morron =) Jag låg på soffan och halv sov medans gumman kollade på bompa, men hon gjorde mig väl medveten om att jag inte fick sova för hon allt från hoppa på mig till att strata en mening och surra hela tiden..nå ja..så är ett liv med små barn ;)
Kram

lördag 9 januari 2010

30....!

Ja happ..då har man nu kommit in i 30 klubben, man vart gammal på en gång ;)
det känns inte nå annorlunda mot för igår, jag har inte blitt klokare, inte blitt smalare, inte blitt tjockare, inte blitt visare, inte blitt rynkigare mm. Så det kanske inte är så farligt att bli 30..eller?
Nå ja..skämt å sido, är inte så brydd.
Livet snurrar på som vanligt, Oscar har allt annat än sovit bra i natt =( så blir det när han inte bajat på flera dagar, då ser nätterna ut som denna, med lite sömn =( men han har inte grinat, utan bara vaknat och tjorvat..Nå, nu har han brakar ordentligt så det blir nog bättre nu.
I morron ska Oscar på BVC på 3månaders koll, OJ OJ ..REDAN 3 månader! men han ska även få vaccin så det blir 2 sprutor, en i vardera ben..stackars lilla killen.
Amanda börjar på dagge i morron, så SKÖNT! så får hon komma och leka av sig lite och vara med sina kompisar och inte bara hemma med mig och Oscar. Så får jag också lite andrum och slipper "bråka" hela tiden med en fröken som har grytlock stora som bilar i öronen.
Amanda är värre i sitt humör nu än tidigare, hon är så känslig och så uppsnoffsig så hälften vore nog. lyssnar med baken och tjorvar på mest hela tiden, hon är kärringen tvärt om.
Oscar han har inte än vänt på sig, börjar nästan bli lite orolig för han bara ligger på rygg när han är på golvet, han har nån gång kommit sig upp på sida men inte längre. Nå, det kanske kommer snart hoppas jag.
Men han har lyckats somna en kväll utan att jag var hemma. Var bjuden med Buketten gänget till Catrin på Tacos i torsdags. Det var kul att få komma sig ut sjäv en kväll och inte bara få hålla sig hemma med tissen i munnen på lilleman. Är lite jobbigt att det är det sista han ska göra är att snutta på mamma, även fasthan just ätit ersättning så ska han snutta på mamma. Vet inte hur han ska kunna somna utan mammas tisse för yutten kan han nån gång på någe konstigt sätt ta. Men oftast så spottar han ut den och är allt annat än glad om man försöker peta in den ;) Men han hade i alla fall somnat och det var så skönt att som sagt få komma sig ut en kväll och umgås och prata med andra för en stund. Blir lite ensamt när man går hemma själv hela dagarna, så jag uppskattar dom stunder som man får umgås och vara bara Mia för en liten stund.
Catrin har så fint hemma, skulle också vilja ha så fint hemma, men men.. försöker ju få sint fast på mitt sätt och lyckas väll inte helt bra, men det duger för mig =)
Ska nu ta och äta lite frukost, ta och gå till sängen och vila lite ett tag med Oscar för natten har vart allt annat än bra. Lite sömn = TRÖTT och så är det idag.