lördag 18 december 2010

Snart är Julen här..

Och just nu jobbas det för fullt.
Jag är på Buketten och jobbar nu över Jul och Nyår, känns ganska så tråkigt att det bara är bara just nu..men man får ta d som det är.


Jag har fått av mamma en "tidig" julklapp. Jag fick dessa två fina kuddar som just nu får pryda lådan jag har under trappen. Kunde inte komma på nån bättre plats där dom gör sig fina för utom där.
Men det blir som lite  mysigt där under också =)


Så jag passade på att leka fotograf en stund när jag ändå höll på ;)
Jag gillar dom röda detaljerna, och vill att det ska vara rött och vitt på julen.. har även annan tid på året som jag gillar dom röda detaljerna, så badrummet har lite av den stilen året runt ;)


Mamma köpte till mig två vita hyasinter som jag satte ner i gamla glasburkar som jag rotat fram i källaren hos Farfars gamla hus i Kärrbäck. Sen bara satt ett rött band och skrivit God Jul på en finare lapp =)
Och bara en sånn liten sak gjorde det fint =)


Sen ar en röd stol fått flytta in i hallen, har tagit den från Finskön och hade faktiskt tänkt att skrapa den och måla om den. Men just nu vill jag ha den röd.
Har annars hallen helt i vitt med lite svarta detaljer och den passade så fint där just nu i alla fall...sen får jag se hur jag gör med den.


Annars ha man fullt upp som sagt, jobbat nu i 5 dagar och det känns att man har varit igång en del.
Är inte van att ha detta tempo, men det är ändå kul att få komma sig ut och inte bara sitta hemma.
Lite ledsamt är det ju att lämna barnen på dagis så länge om dagarna, men det går bättre och bättre med lilleman, så det känns ju skönt.
Amanda njuter bara att få vara länge på dagge ;)


Inte riktigt fattat att det är julafton nästa vecka det är inte ens en hel vecka kvar dit.
Jag jobbar mån-tor och sen är jag ledig i 4 dagar, ska bli skönt att få fira julen med familjen och vara tillsammans lite extra då. Sen att få se barnens glada miner då klapparna ska öppna och den spända förväntan innan tomten kommer. Amanda verkligen längtar, Oscar vet ju som inte nått om julen än.
Men det kommer ;)


Vi har så dålig förvaring i hallen, så när Anders var till Happis och IKEA här för ett tag sen så skickade jag  med en liten beställning där ifrån ;)
Har ju sålt en del "skrot" på Fyndis och köpte lite nyttigare saker i stället, så
han fick komma hem med en byrå och denna låda som vi nu har i hallen.
Allt för att få undan så det inte ligger kring golvet och samlar damm.
Barnens väskor får bo i denna låda, som egentligen är en låda för barnrummet, men det funkar ju fin fint att ha den i hallen under trappen också =)


Gummans konstverk, hon fick pynta pepparkaks huset som hon ville och detta är resultatet för detta år.
Nepp.. Nu ska jag se lite film, smaska på lite gotta och snart kallar sängen.
Igår var vi med Anders jobb på Julbord och After julbord, men självaste julbordet var ingen höjdare.. På den vart man ganska så besviken..men men..ner for det och ut lär det väll också komma..
Hej svejs =)

söndag 5 december 2010

2:a Advent

Är det idag, och vi har inte gjort så mycket i detta hus.
Jag, barnen och mormor har varit på Julmarknad på Filipsborg och jag kan ju säga att man vart inte imponerad detta år heller. Men det är ju kul att ändå fara, är som mysigt på nått vis.


Igår var jag och mamma till Luleå, bara vi.
Hittade mig en fin klänning, kanske i dyraste laget men den satt fint och jag köper ju inte kläder till mig själv varje dag, så det vart att den fick komma med hem =)
Strumpbyxor och lite annat till fick jag också med mig, sen givet vis lite till gumman, men åt lilleman hittade jag inget alls. Och tur är väll att han har så han klarar sig i den storleken han har nu, och jag behöver ju inte köpa på mig ett lager av nästa storl förän det blir dax när man ändå inte hittade nått speciellt.
Jag köpte mig däremot lite vita hyasinter och en hjärtan på tråd som jag gjorde mig en liten "julgrupp" som jag har på köksbordet.


 Och idag är det då den andra Advent, och nästa helg är det Lucia (eller måndag om en vecka), sen är det bara två veckor till så kommer julen.
Sen får man plocka bort allt som man har dragit fram, som alla andra år ;)
Vi tog fram granen i veckan, och till min STORA förvåning så är inte Oscar och river så mycket i den, men det är fullt upp med allt annat han är och saboterar!


I år ska vi vara julen nere på Holmen, men vi blir 3 mindre än andra år.
Mamma och pappa ska vara hemma och så blir det ju att min STORA lillebror inte heller kommer, så vi ska fara dit på fm på Julafton och ha en "mini" jul med lunch och kanske en tomten som kommer.
Dom kände att dom bara ville vara hemma, och så får dom väll också vara om det är de dom vill.
Men det är som skönt att slippa ställa i ordning allt och bara få "komma" till dukat bord mer eller mindre ;)
Nå ja, Julen är till för barnen, och så även detta år.


Min krans i köket har fått på sig lite röda hjärtan, och så även den vart julpimpad ;)


Dessa fina kuddar köpte jag på Coop i fjol när dom reade bort julsakerna, tyckte dom var så fina
att dom fick komma med hem =)


Mina "riktiga" buxbom bollar har också fått komma fram,
så även det andra julpyntet som inte åkte till Fyndis för att byta ägare.


Lite av min krans som jag har över köksbordet. Köpte på Ikea en fusk krans och pyntade den lite, och vips vart det en julkrans som nu hänger för andra året över bordet =)


Och papperstjärnor är det finaste julpyntet tycker jag.
Så det finns julstjärnor i alla fönster i olika storlekar.

I morgon ska vi fara till Kalix, lite som ska fixas.
Granen gick helt i kras när det rasade från taket igår, så det vart bara mos =(
Men jag och barnen ska fara till mommo och moffa för att hämta en av dom så det åter igen bli juligt och fint ute på gården. Sen kanske man ska försöka åka och kolla om man kan hitta en liten sak till mannen i huset från barnen, men det är inte så lätt att köpa till nån som inte säger vad han kan tänkas behöva ;)
Sen ska gumman få köpa till lilleman en julklapp, som hon ska få välja..hur lätt det nu kommer att bli ;)

Så nu har jag mindre att göra under nästa vecka och veckan där på ska man i arbete till fram i Januari, sen blir man utan igen..Så egentligen önskar jag mig av tomten ett Arbete, men hur jag ska få ett det vette katten.
men tids nog löser det sig, hoppas jag.

Hej svejs för idag!