tisdag 30 oktober 2012

Amanda 7år

Igår fyllde min förstfödda lilla tjej hela 7 år.
Vars tiden rusat förbi vete katten, men åren har gått och hon som alla andra blivit äldre.
Amanda fick en ganska svårinslagen present, så jag satte en rosett på dörren i stället ;)


Hennes present i år var ett omgjort rum. Oj vad mycket kanske en del tycker men bättre det än att köpa en massa leksaker som bara ligger, Och sen kommer det snart en jul så leksakerna flödar från alla håll ;)


Jag pysslade med Amandas rum hela söndagen och stor del av måndagen också, med ett avbrott för Halloween party hos Nora på söndags eftermiddagen. Var där ett tag med gumman och hjälpte till med det lilla jag gjorde. Sen lämnade jag Amanda där för övernattning som hon så längtade att få göra.
dom vart ett gäng med tjejer och en kille =)


Hon fick nya blommor och andra gardiner. Gardinerna köpte jag i våras men inte fått upp dom, så det vart perfekt nu när hon fick fixat rummet ;)


Sen fick gumman en liten soffa som vi köpte från IKEA och ett litet bord. Tv:n har vi haft tidigare i vardagsrummet. Allt är inte nytt i rummet, men lite småsaker och så dom stora jag skrev om.
Mattorna har jag bytt rum på och så även med en del andra saker, så blir det som nytt igen ;)
Och i det stora hela gjorde dom sig bättre där en vars dom kom ifrån =)


Skrivbordet är rensat och städat, det kommer en bild längre ner över hur det såg ut innan i Mandis rum. Bilderna säger allt, och då kan ni förstå att det tog ett tag denna förvandling. För jag gick igenom allt, så några påsar med "skrot" vart det och en å annan sak som vi ska ge bort, sälja osv =)


Tyckte bordet var så fräsigt, passade in i allt rosa, lila mm.
Våran tjej ÄLSKAR rosa i olika nyanser, lila mm =)


Här står hon, på väg att "öppna" sin present =)
Spänd av förväntan för den öppnades inte förän på eftermiddagen då jag hade fullt upp att ställa i ordning rummet samt en massa annat som kom mellan som tandläkare, läkarbesök mm.
Så Amanda hade en dag med mormor med restaurnagbesök (även fast hon valde Sibylla) present köp som hon själv fick välja ut osv. Så hon hade fullt upp även hon =)


Här kommer lite före bilder, och som sagt. En bild säger mer än tusen ord ;)


Det tog som sagt några timmar att sortera upp allt.
Utklädningskläderna hänger nu mer i skrubben och inte ligger i en hög på golvet =)


Hm?!?! Kan säga att hälften kastades bort, pennor som inte funkade, papper och annat jox som bara låg och skrota. Sen sorterades det andra i lådor och in i garderoben..snyggt och prydligt (ÄN så LÄNGE!!)
Väntar bara på att det blir rörigt igen, men än så länge städar hon bort ;)

 I lördags hade Amanda sitt kalas för kompisarna och igår så var det familjen som firade gumman. Så kalas i dagarna två vart det för gumman. Eller håll i gång i dagarna 3 om man räknar med Halloween partyt som hon var på i söndag.
Idag regnar det och stormar, Amanda har en kompis hos sig. Dom var nyss ute och kom in plaskblöta, men roligt hade dom nog ute ändå. Och tur att det finns galonisar ;)

Slut!

torsdag 25 oktober 2012

Länge sen sist...

Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg här, men jag har vare sig känt lusten eller inspirationen till att alls pyssla eller skriva. Men idag fick jag ett infall, så här kommer det ett inlägg med massa bilder ;)


Vintern vill hålla sig på avstånd, men kylan verkar ha kommit för att stanna. Konstigt vore det annars för vi har snart slut på Oktober och går snart in i November.


Jag flyttade om lite i hallen för att få lite mer plats och för att bara få lite "ny" känsla. Bara med att flytta på saker kan göra att det känns lite nytt =)
Man lurar sig själv lite ;)


Detta lilla avlastningsbord och spegel köpte jag av en som sålde på säljsidan som finns på FB. Den var inte så fin från början, men jag är ju sånn som kan se förbi det "fula" och göra om till något bättre.
Något bättre enligt mig, men det finns säkert någon som tycker att den var finare innan jag målade och bytte knopp på lådan ;)


Så här såg den ut innan jag började måla, ganska så blå ;)


Jag var med mamma till Luleå för ett tag sen, och jag skulle egentligen inget ha men jag fyndade det ena och det andra, och bland annat dessa fina lampfötter från Rusta för 149:-/st
Dom fanns även i en mörkare variant, men jag gillar bättre det ljusa =)


Hittade idag denna lampa som en tjej sålde på denna FB sida =)
Fastnade för den och slog till på en gång, och jag betalade bara 100:- för den.
En gammal lampa som hon målat och klätt av skärmen på, och så får den vara. Den kanske åker upp på gummans rum där jag ska göra om på måndag. Hon fyller 7 år och ska få som present att jag gör om lite i rummet åt henne,,givetvis vet hon inget om att det är just d som hon kommer att få. Så hon kommer nog bli överraskad =)
Bilder kommer sen på före och efter.


Var ute och promenerade en dag i det fina kyliga vädret och fotade även lite på min färd.
Så fint ute när det var sol och alldeles frostigt =)
Just då när det glittrade så fint på allt, kände jag att nu förstår jag varför Evelina tycker om "bling bling"
För i den stunden så gillade jag även glitter ;)


Lite tråkigt att sommaren kom och for så fort.
Men det har ju inte varit så mycket till sommar i år.
Det mesta regnade ju bort. Sen jobbade jag på mitt livs roligaste "sommar jobb". Roligare har jag nog inte haft det som jag haft denna sommar. Tiden gick så fort och slantarna som kom in på kontot gjorde det ju inte tråkigare ;)
Gubbarna/grabbarna/killarna/männen, kalla dom var man vill på Renseriet var roliga att jobba med och jag saknar verkligen det jobbet. Men jag kanske får komma tillbaks nästa sommar igen ;)

Lilleman min har fyllt 3 år och han ville ha en traktortårta, och sagt å gjort. Han fick en traktortårta =)
Men jag gjorde en liten fuling, vi köpte hjullastaren och dumpern från leksas hyllan på bokhandeln ;)
Nå ja..den vart ganska cool och Oscar vart mer än nöjd =)
Och som sagt, vi har nästa födelsedagsbarn på måndag men hon har kalas nu på lördag som ska få en Hello Kitty tårta..
Och som hon längtar och väntar på detta kalas..så snart är vi där ;)

Kram och hej för denna gång =)