tisdag 17 juni 2014

Snart är det....

Midsommar och allt vad det innebär. Men jag är inte ledig, nix pix, jag är en av dom "lyckliga" (eller inte) som kommer få jobba. Men slantarna rullar ju in på kontot så det funkar. Bara gilla läget helt enkelt, och det är ju alltid nån som måste, och denna gång är det vi som får jobba.



Unnade mig lite rosor i veckan som jag satte i små flaskor här och var. Dom hade så bra pris på Coop att jag lät inte snålheten bedra mig denna gång. Så köpte och dom var så fina så länge dom orkade med. Köper då och då blommor från Coop och dom har jätte fina blommor, bara man köper dom i samband som dom kommer. Så står dom super =)



Detta år fick jag vara med på gummans avslutning. Eller fick och fick, men hade tagit mig ledigt för att kunna vara med. Har ju inte varit på nån än så länge och det kändes inte kul att behöva missa en till så jag tog ledigt bara för att kunna vara med och det uppskattades av gumman, att mamma också fanns med i publiken som satt och såg när dom sjöng och önskades glad sommar. Lillfis fick också komma och här är dom, mina fina hjärtan. Gumman var så fin, och jag tog mig friheten att fixa till hennes kaluffs lite ;)



Dom har fått sova nere med mig i flera nätter denna vecka. Vilket dom så gärna velat och uppskattat. Åkte ju hem från Pajala tidigare än planerat förra arbetsperioden då jag fick beskedet om att pappa var/är ganska sjuk och har fått lung cancer. Var ju ett mindre trevlig besked, men nu är det bara att blicka framåt och hoppas på att det går att bota och att han kommer bli frisk.



Samma dag som skolaslutningen satt jag och barnen och mumsade i oss lite gotta. Men barnen åt bara av det söta sakerna konstigt nog och lite jordgubbar..men vilken tur, för då vart det ju mer åt mig =)



Dessa byxor kunde jag inte motstå att unna mig trotts att jag fick "råna" sparkontot. Jag har länge trånat efter ett par men inte hittat mig några som jag gillat. Men nu så hittade jag dessa på butiken Handplockat och slog till. En del kanske tycker dom är fula, men INTE jag. Och om jag passar i dom, det SKITER jag i..så d så! ;) Har ju en ganska bred bakdel som inte passar i sånna här byxor, men va fan! Den finns där och den blir ju inte mindre i andra byxor heller..och har nån problem med d så deras bekymmer.



I fredags var jag och gumman till Luleå och hämtade hennes glasögon och jag fick mina linser. Vi gjorde lite stan av den lighta varianten. Bara in på nån enstaka butik, för jag hade en gnällande fröken med mig som klagade och ville hem. (bara kompisar som gäller nu för tiden) Men dessa solglasögon hittade jag i farten och till -50% inte illa när det är på rea och till en kostnad av typ 65:-
Denna selfie tog jag i bilen på vägen hem då vi vart fast i en bilkö vid ett vägbygge. Det är väll då det är perfekt tillfälle för sånna. Rynkorna, finnarna och blemmorna löser av varandra, dom lyser inte med sin frånvaro i alla fall. Men bara gilla läget, jag blir INTE yngre.



I morgon är det dax för jobb igen. Roligt att lasta, tiden går så fort och jag blir inte alls lika trött för det är fullt fokus hela tiden. Så det är kul på jobbet, trivs så bra =) Känner mig glad att jag får chansen att köra hjullastare också, för det är något jag gillar och tycker är kul. Men det är lätt med truck, men behöver inte tänka så mycket då, utan bara köra ;) Denna bild skojade jag till med lillemans leksaker, dom låg så fint i soffan och varför inte ställa upp dom för en liten fotografering ;)



Varit till Sunderbyn idag då pappa åkt dit. Han har blivit inlagd där för att i morgon ska dom göra kontroller och provtagning från lungan som dom går genom näsan och även ska dom gå genom halsen för att kolla läget där. Han är inte alls i nån bra form. Jätte ont i kroppen så han knappt kan gå, han kan nästan inte ta sig upp från sängen själv. lider med honom och man ser på hela honom hur ont han har det. Vi har inte haft den bästa kontakten av vissa anledningar, men han är min pappa och det sista jag vill honom är att han ska ha så här ont som han har det. Och att den dumma cancern går att operera bort så han blir botad. Men 50 år som rökare och 40 år inom väg branschen har gett resultatet - CANCER! Nå..hoppas bara det går att fixa, Pappa har ju ännu många år kvar. Och han är ju den enda pappa jag har.

Nu kallar sängen, bäst att sova lite så man orkar med natt arbete i morgon. Sen är det lillemans sista dag på dagis för denna sommar. Då får han sommarlov till mitten på Augusti. Skönt att barnen får lov även fast man själv bara har semester ;)

Kramar

lördag 7 juni 2014

Juni


Redan Juni och sommaren har kommit hit. Varit armt och fint väder nu i några dagar och termometern har visat över 20 graders sträcket =) Skönt med fint väder då man är ledig, men i morgon är det slut på det roliga igen för några dagar. Eller roliga och roliga, är ju kul på jobbet också, jag trivs så jätte bra med alla jag jobbar med så i detta nu skulle jag kunna flytta mer norr ut ;)


Jag har pysslat en del denna vecka då jag vart ledig. Balkongen som bara varit en samlings plats för skrot har nu blivit en liten sin uteplats åt barnen. Deras egen, men det vart så mysigt att jag skulle kunna ta över den ;)
Så med lite små enkla medel, lite gardiner, kuddar, matta mm så vart det riktigt mysigt.


Mormor köpte fjärilarna och dom passade som handen i handsken =) Var till Ikea på shopping i veckan, och denna shopping var inte hem utan till Mirror vars jag har fått i uppgift att vara med och inreda hela nya kontors delen, gissa om jag är taggad och på G. Så jag, mamma och Ingrid var till Happis och kan som säga så att bilen min var fylld till bredden med saker, och ändå fick jag inte med allt. Ska bli kul när jag får ställa allt på plats =)


Bron fick sig lite "piff" Bar ner planteringsbordet som varit uppe på balkongen och målade om dom fula amplarna som var bruna med typ mögel prickar på. Borstade och rengjorde dom och vips med lite spray färg så vart dom som nya =) Köpte jordgubbs amplar på Coop och satte i dom, så närmare in på sommaren kommer man kunna plocka jordgubbar från dom.


Uteplatsen har också fått sig lite fix, ställt allt på plats så nu fattas bara poolen som barnen väntar ivrigt på, kanske tar fram den i dag. Blir nog inte mer sommar än vad som är nu.


Igår var det Sveriges Nationaldag. Inte för att den firades så speciellt. Jag, Amanda och mamma var till Happis och inhandlade skor till Mandis som hon ska ha till avslutningen nästa vecka. Jag har fått ledig den dagen som tur är, så då kan jag ÄNTLIGEN vara på en skolavslutning, vilket jag inte vart än på. Missat dom tidigare då jag jobbat =( Men nu så =)
Lagade lite bättre midddag igår bara för att, med förrätt och hela kittet. Vi bjöd farmor och farfar på middag och vi kunde sitta ute och äta, vilket vi gjort några ggr denna vecka =)


Ville ha  nya krukor till uteplatsen men blev snål och köpte inga, grävde i bodan och tog fram ett par gamla rostiga och fula krukor. Tog lite svart spray färg och dom vart som nya =)
Oscar har planterat på dagis, en Tagetes, vilket är min absoluta favoritblomma..eller inte. Men när det är han som planterat den är den fin.


I måndags tog jag ledigt för att fara och springa vårruset =) Många tycker nog att man är galen, men jag hade redan i fjol planen att i år ska jag springa, och så vart det. Jag stod och velade om jag skulle starta i jogga starten eller springa. Kikade på dom som stod innanför springa och konstaterade att kan dom så kan jag ;) Och sprang på bästa tiden på länge som vart under 30 minuter, och hade kunnat längre än 5 km. Blev som taggad av att springa om folk, så orken sinade aldrig och sprang hela biten. Så nu ska det tränas inför nya lopp tills nästa sommar. Då ska jag försöka mig på att springa minst milen.


Detta fick jag på morsdag av barnen. Fint halsband och örhängen och egen gjorda kort. Sånt går rakt in i hjärtat =)

Nepp. Nu måste jag dammsuga både inne och i "ny" bilen som ska åka upp till Pajala i morgon. Så då kommer jag åka mellan jobbet och Erkheikki med en orange volvo, utan servo, AC och annat lull lull. Men min bil kommer ta mindre skada och kanske inte sjunker lika mycket i värde när det inte smäller sten som regn på den efter vägen som nu är under renovering.
Tjing och ha det bäst!
KRAAAAM