onsdag 10 februari 2010

Allt och lite till!

Livet lever på som vanligt här i det lilla röda huset med vita knutar, allt flyter lättare på och vi har fått in bra och hållbara rutiner. Oscar är snäll och han äter på ganska samma tider och vilar sina korta och ibland långa stunder och jag har vant mig med att han är vaken en stund och sen sover en liten stund, tidigare kände jag mig stressad över att han sov så lite men det räcker för honom och han är ju glad och nöjd bara han får mat också som nu helt består av ersättning, har slutat med tissen nu för jag ska till 99% få börja med mediciner till veckan då jag ska till läkaren och då vill jag ju inte amma honom, känns ganska onödigt att kanske utsätta honom för nå sånt. Sen kan jag nu äta det jag vill, jag kan äta choklad, lök, vitlök mm utan att det gasar i nån annans mage än min ;)
Baktokig har jag blivit, har bakat allt från bullar till bröd (3 olika sorter har jag hunnit med) och en av dom två gånger och dubbel satts ;) Sen har jag även bakat egna semlor och jag som inte direkt äter semlor men som vart goda, min innehöll väldigt lite grädde, gillar inte d. När Amanda såg bilden på semlorna så ville hon ha en, så det var bara att vispa grädde och röra ihop mandelmassan och tina bulla ;) det var för att pappa och mamma var så sugen på nått sliskigt ;) men mammas hade väldigt lite grädde ;)
Mina söta kära barn, dom är verkligen livet och mitt allt, trotts att Amanda trottsar, gormar och tjurar. Hon lyssnar absolut INTE på nått som man säger och ska verkligen testa en tills man får fnatt. Men i andra stund är hon så gosig och mysig som bara en söt liten tjej kan vara =) Men jag kan trösta mig med att jag hör att andra har samma problem, som tur är ;)
Det bästa man har lägger man på bordet ;) Lilleman får ibland ligga på bordet när vi ska äta middag, men snart kan han sitta i stället för ligga, tiden går så fort att snart är man där och han springer..
Han ser ju inget från golvet så när han inte är på humör så får han komma upp så är man glad och nöjd. Ps det vankas Tacos till middagen den gången fotot togs ;)
Han är så söt min lilla kille, får inte höra nått annat ;) och när man frågar Oscar om han är söt så ler han så gott som alltid och ibland så jollrar vi till lite också ;) Han kan ju bli för mallig..eller inte ;)
Mina bus troll, Amanda gör alltid nån rolig min eller blundar när man fotar men det gick ganska bra denna gång, men dom är båda snorungar och med rätt att kalla dom det för båda har vart förkylda med lite feber och en massa snorande. Amanda och Oscar har än inte blitt av med snuvan, den sitter länge.
Idag har gumman varit på dagis, en vecka sen sist och hon saknar verkligen dagis och sina vänner, så när man ska hämta henne vill hon verkligen inte hem, men efter ett bra tag trixande så får man hem en smått missnöjd gumma över att måsta lämna det roliga. Förra veckan var hon sjuk ena dagen och i veckan var det nån svammel A-dag på skolorna så då måste barnen på 15 tim också ha ledigt..tyvärr!
Men jag ska försöka ge henne lite mer tid då tillfälle ges,, men det är inte så lätt att ha båda barnen till lags och nöjda, dom vill ju ha mamma lika mycket hela tiden.
På lördag ska vi ha en tjej middag hos Elin och Oscar ska sova för första gången borta hos farmor och farfar och gumman ska sova hos mommo och moffa. Men jag har aningen ångest över att han ska sova borta, men jag får verkligen försöka hålla mig från att inte ha honom brevid mig under natten och se som så att jag får sova hela natten utan att behöva vakna och ge lilleman mat. Men jag ångrar lite att det är gjort upp om att han ska sova borta.. han är ju så liten känns det som..men men..det är ju bara en natt och sen kommer han ju hem igen, jag får ju ha honom hur mycket som helst sen ;)
I morron är det BVC som gäller för Oscar men först ska jag och lämna prover, så nästa vecka ska jag till läkaren så då hoppas jag att allt börjar ordna sig.
Idag har jag också vart på NOVA och gymmet, fått intro på maskinerna sen körde jag och Helen lite efter d, ska i morron också men på kvällen då jag får fara själv =( men det lär jag få göra ganska ofta, kan inte fara och träna lika lätt på dagen/morron som mina tränings polare..men men..nån gång kan jag väll få ihop d och ordna barnvakt. Jag kan ju inte låsa upp morfar och farfar varje vecka till träning. Men nån gång kanske det går att ordna.
Nu ska gumman strax i säng, lilleman sover sen 18.30. Det är så skönt att han har en egen sov rutin än vad gumman har så man inte får fullt kaos vid nattning som det var i början då han var nyfödd och ett tag framåt. Nu funkar allt jättebra och han är nöjd och glad och somnar välldigt bra (peppar..peppar)
Kram

1 kommentar: