fredag 18 april 2014

Glad Påsk!

Långfredag hela dagen lång idag, i morgon så är det jobbet som kallar igen. Lediga tiden går så fort att det nästan känns som att bara blinka till så är det slut på det roliga ;)
Men trivs ju som sagt på jobbet och med mina arbetskamrater att det än känns helt ok att fara och jobba. Det är tråkigt att vara helt ensam och utan familjen, men fort går det och man åker hem igen!Tänkte inte alls Påsk pynta för vi har vart borta några dagar och sen åker jag i morgon, men det kändes så tomt att det fick bli lite pynt i alla fall =) Köpte lite vita pärlhyasinter, påskliljor och lite tulpaner från Blomsterlandet i Luleå igår =)Barnen har målat ägg som jag blåste ur när jag bakade här tidigare, inte riktigt mina favorit färger men dom är ändå dom finaste äggen bara för att det är Mandis och Oscar som målat dom =) Nu när jag ibland skriver om mina fynd så skriver jag ännu en gång om ett. Var in ju in på Blomsterlandet igår när vi var på väg hem. Skulle köpa tulpaner först men var lite snål för dom var inte så knoppiga och fina som jag ville ha dom ;) men så hittade jag dessa vid kassan för 10:-/bunt och dom var lika "knoppiga" eller oknoppiga som dom i kylen..Tog och plockade på mig tre buntar..Check! ;)Köpte denna fina låda på Dollar Store som jag planterade ner lite påskliljor och en murgröna i. Fint om man frågar mig =) Sen hittade jag dessa ljusmanchetter på butiken i Kåbdalis, och jag kunde inte motstå dom så två stycken fick följa med hem. Jag är en "fynd" letare och gillar inredning och pynt till hemmet. Så jag slår på mina inrednings radar ögon då jag far in på affärer som jag annars inte brukar vara in på. Och inte alltid, men ibland hittar jag små godbitar som får flytta hem med mig =)Sen så kunde jag ju inte motstå dessa färgglada dalahästar som jag också hittade på Dollar Store. Och när jag inte kunde bestämma mig för vilken eller vilka jag skulle köpa så vart det 3 stycken i stället ;) Typiskt mig..jag som ALDRIG brukar få beslutsångest och stå och vela mellan vilken eller vilka jag ska välja (hihi) Lite påskris med pynt har också fått komma in. Men barnen har lyckats med att välta vasen så den är bara kassera när riset ska kastas ut. Tur att jag hittade den på återvinningen för 20:- Säger som så att det är dyrt med barn ;) Amanda sa lite irriterat att -Mamma! Varför måste vi ha nästan alla möbler vita?! och så rabblade hon upp allt som var vitt och frågade om vi inte kunde ha dom i andra färger i stället, vilket på jag svarade att, vita möbler är finast =)Backarna i Kåbdalis var det lite blandad kvalla på. På tisdag när vi kom dit så var det löst och knöligt. En del fall för lill killen men mellan grinandet så ville han ändå åka mer. På onsdag var det perfekt före och bra hela dagen. Så då var det roligare att vara ute i backen. Fanns dåligt med mindre branta backar för nybörjare, men hittade tillslut en som vart bra för mig och lilleman. Jag fick ganska ont att bara åka efter och ploga..men allt för den goda sakens skull =)Lillfisen lärde sig att börja svänga och fick åka helt själv där det inte var så brant. Gick fin fint och som sagt, nästa år så behöver jag inte ploga efter och ha han och ha honom i sele =)
Dagarna där har varit ganska mysiga stundvis, men med två trötta barn som ibland var mer i luven på varandra än inte gjorde ju att man ibland bra ville åka hem. Men i det stora hela var det en lyckad liten påsklovs tripp =)
 


Stor gumman åkte som bara den och en redig krasch gjorde hon. Hon såg sig inte för och åkte ner för en kant och landade på ryggen. Så den har hon nu ont i men som tur är gick det ju ändå bra. Inget brutet och allt helt, trotts en lite ömmande rygg. Gumman ville åka skogsbanan och hon fick mig övertalad, så in i skogen for vi. Kan säga att min färd genom skogen inte gick helt smärtfritt, jag vurpade och fick en massa snö innanför kläderna. Men allt för barnen, dock så sa jag till henne att den åker jag ALDRIG mer ;)Nu hamnade bilderna lite huller om buller, men denna skylt passerade vi på vägen dit och hem. Så vi stannade bara för skojs skull och fotade dom tre "äkta" Brännmarkarna framför skylten ;)Vi köpte nog dom dyraste pizzorna som stannade på en kostnad av 390:- Fast det var en vedeldad ugn så var dom nog inte värt priset helt trotts att dom ändå smakade helt ok. Men barnen ratade dom, så dom käkade polar pizza i stället. Det är polarkaka med ost som man smälter ;)Stor slalom åkarna mina. Vi var på en kvälls sväng och åkte lite på tisdags kvällen. Då var båda barnen glada och ville åka hur mycket som helst =) Är ganska imponerad på lilleman som fick in tekniken att kunna svänga på så kort tid. Sen känns det kul att det inte bara är jag och gumman som åker, det är kul när hela familjen åker slalom =)Denna lift var Oscars favorit. Han ville åka sitt liften. Första svängen tyckte jag var obehaglig för den skramlade och lät så när den passerade stolparna med hjulen..men efter några åk var den helt ok ;) Själva området i Kåbdalis tycker jag inte var något att direkt hurra över. Men det var fint i backarna och stugan var helt ok, rätt fin =)

Nu ska jag ta mig ut på en runda motion, vågen går sakta uppåt och nu får det vara nog..Mår inte bra med mig själv och allt blir bara jobbigare då. Så fortsätta med hård träningen igen =)

Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar