tisdag 29 december 2009

Nu är glada julen slut..slut..

Julegranen bäres ut ut ut...
Ja julen är över för detta år, den kom och for lika snabbt så man hann nästan inte alls med i svängarna.
Barnen hade roligt och glädjen i gummans ögon och längtan efter tomten som skulle komma så klapparna fick öppnas är ganska svår att beskriva. Man blir som glad och varm på nått sätt. Det vart ganska många klappar i slutändan under våran gran efter att alla kommit med sina. Men tror att julen gick för fort för Amanda pratar än om tomten och om att han ska komma..INTE! att det är länge nu tills han kommer ;) lilla gumman.
Jag hade tydligen också varit snäll för jag fick också nån julklapp =)
Ett presentkort till Micke Sandberg som jag ska utnyttja den 19/1 då jag fick komma till Ann =) har inte varit på ett helt år dit så det känns i kroppen och det låser sig i ryggen ibland =(
Ska ju nu också unna mig en present när jag fyller år, jag ska börja träna med nån form av träning. Tror att det blir att börja med gymmet så man kanske får nån form på kroppen igen efter att ha vart gravid 2 gånger så 'r kroppen inte som den tidigare vart..Nå ja! Är ju ingen ungdom heller och jag har ju en gubbe, så va f-n ;)
Snart är det Nyårsafton och en väntan på ett nytt år ska komma, det året som jag fyller hm..ja!..lite smått ågren har man för det. Känns som att jag blir gammal när det inte är en 2:a före en annan siffra ;) och det är ju bara 10 år kvar till 40. Har ju vart tillsammans med min karl i över 10 år och det har gått fort, så vad ska inte dom här resterande 10 åren tills d att jag fyller 40 gå då? hm.. Nå ja! man kan ju inte göra sin yngre på papper i alla fall. Men först så fyller ju lilla Nora som har blitt stora tjejen och fyller 6 år, sen fyller ju Elin år, sen tyvärr jag..hm.. och sen Emma som blir 5 år. Det är många som kommit fram i januari ;)
Annars då..
Amanda är som vanligt aningen småtjorvig, lyssnar med baken och hon har blivit ganska så känslig just nu, så vi tar till gråten så fort det inte passar. Men det tillhör nog åldern.
Men i andra stunden så vill hon komma upp och gosa och vara nära, hon kom på morron idag och kröp ner i våran säng och myste lite en stund.
Hon saknar dagis och alla sina vänner säger hon, och gumman får ju inte vara under loven på dagis då jag är mamma ledig. Hon får ju bara vara 2 dagar/vecka så det blir lite, och hon hinner sakna att vara med andra barn. Kan nog vara jobbigt att bara vara med mamma och lillebror hela tiden.
Oscar han blir bara gosigare och gosigare och mer vaken och följer med för varje dag som går, vill stanna tiden ibland för det går så fort, men jag vill inte backa tillbaka tiden heller, för just nu så börjar man komma in i några slags rutiner och veta vad han vill när han klagar. Han är så söt när han försöker skratta när man busar med honom, Och han ler aldrig så stort som när man jäspar och är trött ;) han vet hur man ska få i gång mamma ;)
Men han är lite sen på att vända sig, Amanda hade vänt på sig redan när hon var 9 veckor men Oscar finner inget större intresse mer än att komma sig upp på sida men där tar det stopp. Nå det kommer..
Igår var jag och Oscar till Luleå med Elin och Emelie. Jag som sagt att jag inte skulle fara till Luleå på nån mellan dagsrea for i alla fall ;) Jag for med den tanken att det blir som det blir, jag hinner det jag hinner när jag hade Oscar med mig. Måste han äta så måste han och då får jag skippa nått om tiden inte räcker till. Och jag hade i planerna att hitta en Overall åt honom för den han har är aningen trång när man måste klä på en massa kläder nu när det är vinter och så kallt, men det är ju inte rätt tid på året att hitta en overall så jag fick köpa en Reima som jag också sagt att jag inte skulle köpa till barnen för dom är så dyra. Men när det inte finns nått annat så måste man ju köpa det som finns för han kan ju inte vara utan hela vintern.
Orkar inte leta på blocket eller liknande för jag vill vara säker på att han har en overall, kan inte chansa och sen bli utan. Så det blev en dyr denna gång.
I morron ska jag på Fyndis och hämta kläderna som jag har kvar som inte blivit sålda. Jag har ju sålt för ganska mycket och fått ut i handen ca2600.- när bords avgiften och hennes 10% är bort draget..så det är inte illa =) för kläder som bara har legat i kartonger och tagit plats. Och jag hoppas på att jag sålt för lite dom här sista dagarna. Första veckan var det för 2220:-, Andra veckan 1080:- och jag hoppas på nån hundralapp den här veckan, men jag får se. Allt är bättre än inget.
Sen ska jag ha ett uppehåll och sälja lite här längre fram.
Annars så ska vi inte göra desto mer, vi gör det som hinns för dagen. Vi planerar sällan för det blir aldrig som man tänk sig.
Kram för idag


1 kommentar: