onsdag 30 december 2009

Besök på Badhuset

och bus i snön har det blivit idag.
Jag och Amanda busade i snön medans Oscar låg och sov i vagnen. men först gick vi på en promenad och jag drog gumman i pulkan medans jag puttade Oscar i vagnen...alla sätt är bra för utom dom dåliga ;) vill man promenera så får man försöka lösa de på någe sätt och så vart det idag och det gick ju bra. Gumman till och med gick en bit när vi träffade på Erika, Nora och Tilde ;)
Sötaste gumman busar i snön, hon kastade snö på mig och jag kastade henne i snödrivan ;)
Roligt att få busa och bara vara med gumman en stund när gossen sussade i vagnen.

Mamma och gumman!

Sen har vi varit på badhuset barnen, jag och mommo. Hade inte gått att vara där ensam så det var tur att hon ville komma med och bada. Hade först tänkt bara fara med gumman men då ville jag ta med Oscar också så han skulle få bada. Han sa inget alls, han klagade inte och var så snäll och söt hela tiden..för söt är ju min lilla kille helt klart =) Eller jo hanvar inte alls så sugen på att bada i barn polen, han tyckte det nog var för kallt ;) sen i duschen vart det kallt när jag inte hade vattnet på honom hela tiden så kom det ett svagt pip ;)

Gumman trivdes som fisken i vattnet, eller som hon var en sjöjungfru ;) hon plaskade omkring där i vattnet mellan alla som också badade, för det var mer än en som hade samma planer som oss. Så man fick trängas lite, men finns det hjärte rum så finns det stjärte rum ;)

Sötaste lilla killen som ligger och skrattar i sin jamis ;)

Han är så fin och söt min lilla kille, och dom senaste dagarna har han vart mer nöjd och glad. Sovit bättre och kommit sig till ro på kvällarna mycket bättre än för ett tag sen. Får honom att sova bättre på dagarna också, dock sover han bäst i vagnen, bilstolen eller i min famn, så det blir att klä på sig och vara på ranten eller promenera för att få honom att sova. Men ett stort men, han har slutat äta ersättningen på kvällen, han totalvägrar =( antingen är han mätt och vill inte ha eller så har han fått nått annat för sig. Men han äter ju på em när han vaknat från sin vila och det blir ganska snart där på som han får flaskan och han kanske är nu i en period som han inte vill ha lika mycket mat eller nått. Och han sover bra som det nu verkar..peppar..peppar.. fast han bara tar tissen när han går och sover. Är så i valet och kvalet ang amningen, men som det verkar nu så är han en tisse kille, han tycker inte alls om flaskan eller tutten =( men sen kanske..hoppas jag!

Här är Oscar i sin nya overall som jag köpte i veckan, och hm..det är lite stor men han kommer nog att växa i den innan vintern är slut och det är bättre att den är lite stor än att den är för liten ;) Mamma köper stora kläder åt sina barn..skratt! jag tycker att det är bättre med lite större än för små och så kan dom ha kläderna lite längre =) men ibland blir det lite stort ;)
I morron är det nyårsafton och det är bara timmar kvar nu av året 2009 och snart stundar år 2010. Ett år med nya utmaningar och nya prövningar. Men 2009 är ett av dom bästa åren för mig, för detta år fick vi våran lilla prins, och 2005 var ett annat år som blev det bästa för då fick vi ju våran lilla prinsessa =) Jag känner mig lyckligt lottad som har fått två så fina barn, skulle bara velat få bort buggen som gör att den ena inte lyssnar, men man får väll ta lite defekter som kommer med på köpet ;) Antar att den lilla också kommer att ha grytlock stora som elefanter sen när han blir lite större.

Ni får alla ha ett Gott slut på 2009 och ett Gott Nytt 2010

Kram

tisdag 29 december 2009

Nu är glada julen slut..slut..

Julegranen bäres ut ut ut...
Ja julen är över för detta år, den kom och for lika snabbt så man hann nästan inte alls med i svängarna.
Barnen hade roligt och glädjen i gummans ögon och längtan efter tomten som skulle komma så klapparna fick öppnas är ganska svår att beskriva. Man blir som glad och varm på nått sätt. Det vart ganska många klappar i slutändan under våran gran efter att alla kommit med sina. Men tror att julen gick för fort för Amanda pratar än om tomten och om att han ska komma..INTE! att det är länge nu tills han kommer ;) lilla gumman.
Jag hade tydligen också varit snäll för jag fick också nån julklapp =)
Ett presentkort till Micke Sandberg som jag ska utnyttja den 19/1 då jag fick komma till Ann =) har inte varit på ett helt år dit så det känns i kroppen och det låser sig i ryggen ibland =(
Ska ju nu också unna mig en present när jag fyller år, jag ska börja träna med nån form av träning. Tror att det blir att börja med gymmet så man kanske får nån form på kroppen igen efter att ha vart gravid 2 gånger så 'r kroppen inte som den tidigare vart..Nå ja! Är ju ingen ungdom heller och jag har ju en gubbe, så va f-n ;)
Snart är det Nyårsafton och en väntan på ett nytt år ska komma, det året som jag fyller hm..ja!..lite smått ågren har man för det. Känns som att jag blir gammal när det inte är en 2:a före en annan siffra ;) och det är ju bara 10 år kvar till 40. Har ju vart tillsammans med min karl i över 10 år och det har gått fort, så vad ska inte dom här resterande 10 åren tills d att jag fyller 40 gå då? hm.. Nå ja! man kan ju inte göra sin yngre på papper i alla fall. Men först så fyller ju lilla Nora som har blitt stora tjejen och fyller 6 år, sen fyller ju Elin år, sen tyvärr jag..hm.. och sen Emma som blir 5 år. Det är många som kommit fram i januari ;)
Annars då..
Amanda är som vanligt aningen småtjorvig, lyssnar med baken och hon har blivit ganska så känslig just nu, så vi tar till gråten så fort det inte passar. Men det tillhör nog åldern.
Men i andra stunden så vill hon komma upp och gosa och vara nära, hon kom på morron idag och kröp ner i våran säng och myste lite en stund.
Hon saknar dagis och alla sina vänner säger hon, och gumman får ju inte vara under loven på dagis då jag är mamma ledig. Hon får ju bara vara 2 dagar/vecka så det blir lite, och hon hinner sakna att vara med andra barn. Kan nog vara jobbigt att bara vara med mamma och lillebror hela tiden.
Oscar han blir bara gosigare och gosigare och mer vaken och följer med för varje dag som går, vill stanna tiden ibland för det går så fort, men jag vill inte backa tillbaka tiden heller, för just nu så börjar man komma in i några slags rutiner och veta vad han vill när han klagar. Han är så söt när han försöker skratta när man busar med honom, Och han ler aldrig så stort som när man jäspar och är trött ;) han vet hur man ska få i gång mamma ;)
Men han är lite sen på att vända sig, Amanda hade vänt på sig redan när hon var 9 veckor men Oscar finner inget större intresse mer än att komma sig upp på sida men där tar det stopp. Nå det kommer..
Igår var jag och Oscar till Luleå med Elin och Emelie. Jag som sagt att jag inte skulle fara till Luleå på nån mellan dagsrea for i alla fall ;) Jag for med den tanken att det blir som det blir, jag hinner det jag hinner när jag hade Oscar med mig. Måste han äta så måste han och då får jag skippa nått om tiden inte räcker till. Och jag hade i planerna att hitta en Overall åt honom för den han har är aningen trång när man måste klä på en massa kläder nu när det är vinter och så kallt, men det är ju inte rätt tid på året att hitta en overall så jag fick köpa en Reima som jag också sagt att jag inte skulle köpa till barnen för dom är så dyra. Men när det inte finns nått annat så måste man ju köpa det som finns för han kan ju inte vara utan hela vintern.
Orkar inte leta på blocket eller liknande för jag vill vara säker på att han har en overall, kan inte chansa och sen bli utan. Så det blev en dyr denna gång.
I morron ska jag på Fyndis och hämta kläderna som jag har kvar som inte blivit sålda. Jag har ju sålt för ganska mycket och fått ut i handen ca2600.- när bords avgiften och hennes 10% är bort draget..så det är inte illa =) för kläder som bara har legat i kartonger och tagit plats. Och jag hoppas på att jag sålt för lite dom här sista dagarna. Första veckan var det för 2220:-, Andra veckan 1080:- och jag hoppas på nån hundralapp den här veckan, men jag får se. Allt är bättre än inget.
Sen ska jag ha ett uppehåll och sälja lite här längre fram.
Annars så ska vi inte göra desto mer, vi gör det som hinns för dagen. Vi planerar sällan för det blir aldrig som man tänk sig.
Kram för idag


måndag 14 december 2009

Dop, Lucia & 2månader

Vi har haft dop i helgen, lilleman har fått vatten på huvudet..som Amanda säger ;) Så nu har han även fått sitt man i kyrkan och inte bara genom skattemyndigheten. Våran lilleman Oscar, Anders Erik.
Idag blir han också hela 2 månader, jag kaninte riktigt fatta vars tiden tagit vägen?!?!? tycker att det går för fort, och för det mesta tycker jag att allt går bra men då kommer dom stunderna som allt känns motigt och jobbigt. Men då får man göra som en sa att då tänka på dom fina stunderna då allt är bra. Stunder som bilden ovan gör ju att man inte kan vara less, trött och sur ;) man blir bara så glad när han ler med sitt vackraste leende och skiner som en sol i mörkret. Just innan jag tog kortet tjorvade han och ville inte sova, och jag vart less och satte honom i sin baby sitter, sen efter en stund tittade jag lite argt på honom och han kikar lite blygt på mig och ler, kikar lite igen och ger mig ett stort leende som på bilden och då kan man ju bara inte vara sur nå mer ;) Och idag så var han nästan runt, han låg på golvet och kom sig upp på sida men inte hela vägen runt på mage från rygg. Så snart kommer han snurra runt. Så man kan inte han honom på nån hög höjd ensam nå mer så han inte dimper ner i golvet.
Har varit och kollat på lucia tåget på dagis och på min lilla fina Lucia. Mamma tycker ju give att hon var den finaste så klart. Men även min lilla tomte nisse klappade hjärtat extra mycket för. och han var ju den sötaste lilla nissen där ;)
Mammas Lucia hon var så duktig och var med hela tiden i tåget =)
Åter då till dopet, det var mysigt och fint =) Lilleman han sov nästan under hela tiden och vaknade när prästen fick honom och skulle hälla vatten på honom. Men inga större klagomål vart det, så allt gick bra. Mammas lilla yrväder däremot hade massor med spring i benen och kunde inte riktigt vara stilla ;) mammas klänning åkte upp ett x antal gånger. Men i det stora hela gick allt bra.
Nog för att alla barnen sen sprang och levde loppan, så det busades en hel del ;)
Här får han sitt vatten på huvudet. Oscar, Anders Erik.

Annars så lever livet på här som vanligt, man byter blöja, matar, tjorvar och bråkar lite med barnen till och från, myser, lagar mat, tvättar, städar och gör allt hemma.
Amanda har blivit lite lugnare men än har hon knäck i öronen, känns som att man bara gormar på henne ibland =( Lilleman skriker som bara den, Anders ville prova lägga honom utan att han skulle få somna vid tissen, men det går som inte d. Även fast han äter ersättning på kvällen också så går det inte att somna utan att få äta lite till och komma till ro brevid mamma.
Så jag ska ta och gå till honom så slipper stackar gråta så..
Men..det vart helt plöttsligt tyst där inne, han måste ha somnat av utmattning?! måste nog kolla in där i sovrummet sen när jag skrivi klart.

Tänk alla! Det är julafton nästa vecka, lite svårt att fatta!
Dagarna går så fort att man knappt hinner med..ibalnd undrar jag vart stopp knappen finns..hm..
Har varit till Fyndis idag med en massa kläder som jag tänkte få sålt, så jag hoppas ett ett och annat plagg kommer bli sålt och att jag får en liten slant för dom. Ska ha även nästa vecka men sen får jag se om jag ids ha nå mer, men jag hoppas verkligen att jag har för sista gången fått sitta och sortera och prismärka dom. Har också lagt undan en hel massa som lilla Tilde ska få, och det kan nog bli lite till om jag inte få sålt. Har också renat lite bland bebiskläderna och lilleman växer ju så det knakar så jag har fått ta bort lite av dom minsta kläderna också. Så nu kör vi helt på 62 och nått enstaka plagg på 56.

Ska nu natta en skrikande liten jänta i stället, lilleman sov så gott när jag sprang efter Amanda in i sovrummet..Phu! man kan verkligen få spunk ibland.
Men en nackdel när lilleman sover nu är att mina bröst värker, är ju en stund sen han åt från dom =( och ännu längre från det ena..kommer vara skönt innan kvällen är över, nå ja..man överlever nog.

Ha det bra alla vänner!

Kram

torsdag 10 december 2009

Dagarna rusar

Ja..dagarna rusar fram och lilleman blir hela 2 månader på måndag. Kan inte riktigt fatta att det går så himmelens fort. Det är morron och sen helt plötsligt kväll och måndag och sen mitt som det är så har fredagen redan kommit. Igår var jag med Oscar på BVC på 2 mån koll, och han växer som han ska. Nu vägde han 5225g och är 58cm lång. Han är lika stor som gumman var när hon var 2 månader =) barnen följer varandra, men Amanda har vart tyngre fram tills nu så vi får väll se hur det fortsätter ;) Men allt var bra med Oscar och läkaren sa att allt såg jätte bra ut med lilleman =) och det känns ju skönt att allt verkar bra, för man vill ju inget hellre än att allt ska vara bra och att barnen får vara friska.
När jag skulle gå och byta blöja innan läkarbesöket så snubblade jag med Oscar i famnen över en sablarns stuttshäst, och den är ju inte liten heller, men jag lyfte tydligen inte fötterna nog högt och fastnade i den och föll som en fura. Men som tur var klarade sig Oscar från att smälla ner i cement golvet, så jag fick ta smällen och det gör jag gärna bara inte han blir skadad. Första gången jag flög med en bebis i famnen och jag hoppas det inte blir en gång till..Huga..det hade kunna gå väldigt illa.
I tisdags var prästen på besök som vi ska ha på dopet nu på lördag, pratade lite och gick igenom psalmerna och snabbt lite i vilken ordning allt skulle ske. Men jag kommer inte ihåg så mycket för jag hade sånn huvudvärk som heter duga. Men det är ju inte så avancerat med barndop och det blir vad det blir av allt. Har förberett smörgåstårtorna idag, mamma har varit här och gjort rörorna som är i mellan och svärmor var sen och hjälpte mig att natta gumman för Anders var på möte. Men lilleman somnade ganska snabbt så jag hade kunnat natta båda barnen. Fick göra det i går och det gick bra, men man vet ju aldrig om Oscar vill somna som han ska och inte tjorvar. Men som det är nu så somnar han bra på kvällen och sover fram tills halv 1 nån gång och äter men då är jag så trött att jag alltid somnar med honom brevid mig och nån gång vid 3 tiden så vaknar han och vill äta lite igen, då får han åka tillbaks till sin egen säng och sover till nån gång vid 7 tiden, men idag så vaknade vi kl 6 och gumman vid 7. Så det blir inte mycket sovande här i huset, men man får ta igen det nån annan gång i livet. Och just nu är jag så trött men sitter här vid datan i stället..man kan vara dum ibland.
Ska ställa i ordning allt inför dopet i morron, tårtorna ska bakas och det ska dukas. Svärmor får garnera smörgåstårtorna och om jag hinner ska jag baka..men jag misstänker att det blir sämre med det.
Sen ska jag också prismärka lite kläder som jag ska sälja på fyndis till veckan, och jag hoppas på att få sålt lite..men men..är ju inte så lätt att sälja kläder och får jag inte sålt så ger jag nog bort en del, för jag har inte plats för dom och lilleman ska inte ha klänningar ;)

Annars så lever livet för oss som vanligt, man tar hand om sina två små liv. Den ena bråkigare än den andra ;) =( men det är ett kärt besvär och jag skulle aldrig göra dom ogjorda för allt i världen. Amanda lyfte ner Oscar från babysittern idag utan att jag såg det, vände bara ryggen till och han låg på golvet under baby gymmet och klagade. Lilla gumman ville att lillebror skulle gymma i stället men jag fick förklara på ett lugnt sätt att hon får inte bära lillebror, men hon menade ju bara väl fast det kan bli lite fel.

Orkar inte skriva en massa mer, nu ska jag krypa ner i sängen..skriver mer vettigt nån annan dag. Hade en massa att uppdatera men med bomull i huvudet så kommer jag inte ihåg vad jag skulle skriva ;) La in en halvful bild på mig men en söt kille är det ju i alla fall, trotts dom röda ögonen som jag inte fick bort.

Kram


tisdag 1 december 2009

1 december

Idag är det tisdag och har så vart hela dagen lång..Just nu håller Anders på att försöka få lilleman att sova, han är helt hopplös på att somna vissa kvällar och jag kände på mig redan tidigare att det kommer bli en tjorvig kväll och så vart det. Han är så orolig ibland och kommer sig inte till ro och när man tror att han sover och lägger ner honom i sin säng så vaknar han och gråter hysteriskt. Han kanske har ångest över att inte vara nära mamma för han sover ju brevid mig i sängen..ja..jobbigt i alla fall..
Idaghar jag varit med gumman till frissan och klippt håret för hon var verkligen långhårig. Både hon och Oscar var snälla och det gick bra fast jag inte trodde att det skulle gå vägen när han också inte ville sova..men det gick fint och håret vart fint =)
Har provat kläderna jag beställde från HM som mommo sponsrade till (tack mommo) inte annat än tacka för bidraget när slantarna är få nu när man är föräldraledig. Jag får leva på sparkontot om man vill ha sig nått. Var ju till Happis i lördagsoch köpte det som fattades både till gumman och gubbens kläder och så fick jag ju HM paketet igår och så här vart resultatet. Är han inte stilig min lilla kille? Är ju så tokigt gulligt att man smälter.
Det gick lättare att fota lilleman än storasyster hon är helt tjorvig just nu att hälften vore nog..jätte jobbigt men det är nog en del svartsjuka som gör henne så här kollrig =( det är inte bara en sak utan hela tiden tjorv och gorm. Hoppas bara det går över ganska så snart för det tar på krafterna
Här är i alla fall ett av korten som gick att ha kvar, men fin vart även gumman i sina kläder. Bidraget från mommo var också lite till gummans kläder =) I morron är det dagis igen för gumman, hade glömt bort det för stunden att det är onsdag i morron och dagis igen. Sen är hon ledig ända tills tisdag då hon får fara igen på dagis och bråka där en stund. Prästen ringde idag och ville träffas för att gå igenom dopet, så på tisdag nästa vecka kommer han så ska vi gå igenom det som skall ordnas. Vet inte vilka psalmer vi ska ha, kommer inte ihåg vilka vi hade på gummans dop..kanske har det uppskrivet nån stans..hm..
Tänk att det är 1:a december idag, inte klokt vad tiden går och snart är det jul, fort går det och snart fyller jag
30..AAAaaa! Tänk! jag fyller redan 30 år..hur kunde det hända? Hur kan det komma sig att tiden gått så här fort och att jag fyller så mycket snart? Ja jisses..men här ska det då inte firas för att man blir 30, ingen ide att fira, bättre att spara krutet och fira barnen i stället ;) Är kanske lite nojig för att fylla 30, för det känns som att det sen bara kommer gå utför..10år till så är man 40 och 10år är inte alls länge.. Nepp! slut grunnat om d, man bli bara deppig om man ska grunna på sånt just nu. I stället så kan man grunna på och se fram emot julen för barnens skull, och det känns så skönt att få vara ledig en jul =) det har vart ganska mycket dom senaste jularna så det ska bli skönt att bara få se på och vara på sidan om all stress.
Vi ska ha julen hos oss i år, ska bli skönt och kul =) Men först nu dopet nästa helg och sen julen efter d..
Kram och God natt!