fredag 26 mars 2010

Fredag

Busungarna på Hamnvägen ;) med sina nya mössor för i vår, bara sötast =)
Fredag är det hela dagen lång, alla dagar är nästan det samma när man är hemma med barnen, ett heltids jobb vill jag lova och det känns som att man har två jobb ibland..lite jobbigt men det går bara humöret håller sig uppe och alla är glada =) Hoppas det blir bra väder i helgen så man kan hitta på nått, kanske fara ut med skoter hela familjen och grilla lite, men det ser inte lovande ut så det blir då inga solbrillor på ;)
Sötaste killen som fick prova syrrans solisar..söt? Åååå JO =)
Gumman och lillkillen efter bastun, Oscar fick bada bastu för första gången för två veckor sen, han tyckte det var kul och skrattade när Amanda busade med honom i baljan.
Mammas små troll!

Sötaste lilla killen med sin skjorta, han är bara för söt i den =)

Nått som jag i alla fall kan konstatera är att barnkläder är inte billigt =( Jag var igår en runda på stan och hittade en dress till lill killen och idag ska jag fara och köpa en till gumman. Som jag har fått leta efter en i en mindre storlek än 80, och så hittade jag en på Barnbutiken, en Reima för 699:- men dom kostar alla lika mycket så märket spelar ingen roll, så det får bli den. Till Amanda hittade jag en fin på Team Sportia så jag ska fara och köpa den så man har en medans det finns, så det blir ytterligare 699:-. Sen detta med storlekar är inte lätt, han ska ju kunna ha den länge men den kan ju inte vara för stor att den är lagom när man ska ha en tjockare till hösten..! Farmor skulle sponsra till Lillemans dress =) så allt man får är guld värt..just nu lever mitt sparkonto farligt, blir så lite kvar varje månad att man får äta därifrån hela tiden.. Men det blir väll bättre, är gärna hemma med barnen men det är inte kul att leva på minimum..tur att Anders har jobb och lön varje månad för utan den skulle det inte gå.

Jag var ju och klippte mig i onsdags för jag fick ju ett presentkort när jag fyllde år, då passade jag på att klippa mig och plocka bryna, när jag skulle betala med presentkortet gällde inte den på klippningen?! Happ! jag står där som ett fån och tyckte det var värre pinsamt, jag blev ärligt talat ledsen och höll mig från att gråta på vägen hem och väl hemma sprack bubblan och det var inte kul. Hade ju inte egentligen dom pengarna till en klippning och hade fått höra att allt gäller, så där gick d 390:- på en klippning som jag inte heller vart nöjd med, så nästa gång går jag bara till den jag brukar. för ska jag betala så vill jag betala för nått som jag tycker blir bra och fint, vars jag inte tyckte nu..Så besviken är minst sagt vad jag är =( man ska inte tro att det är så, man ska alltid kolla och vara säker.. Nå ja!

Idag så började dagen tidigt som vanligt, men jag har fått Oscar att somna om när han vaknar vid 5 tiden, men Amanda vaknade före 6 och väckte alla idag så kl 6 var det morron hos oss, men jag gav Oscar nått att pyssla med så jag drog mig en liiiten stund =) Alla minuter av sömn är välkommet.
Så nu ska vi när Oscar vaknar fara till Kalix och betala dressen till Oscar som jag lånat hem, lämna tillbaks den jag tidigare köpt och köpa en till gumman, sen blir det puzzel köp och lite gotta till kvällen då det blir kebab till middag (egen) och sen bastu med mys i soffan efter med gumman =)
Trevlig Helg på Er alla!

onsdag 17 mars 2010

Onsdag

Onsdag morron och solen som lyste så fint försvann och det art mulet. Trodde morgonen skulle börja lik tidigt som dom andra mornarna här ett tag. Amanda vaknade kl 5 och grät och hojtade att hon också ville åka i backen, nått om där Emma också åker..hm! men hon somnade om och vi alla sov tills strax innan 7 och då menar jag alla, även Anders som börjar kl 7..inte ovanligt att han sover förbi klockan!
Ljusstaken som syns på bilden har mamma köpt till mig på återvinningen, eller rättare sagt två fick jag, är lite sugen på att försöka få gjort om dom till lampfötter i stället, men jag måste få nån som borrar i dom i sånna fall, dom skulle bli fin som lampor i stället ;)
Glasklockan med fatet är från Buketten =)
Fick av svärmor här för ett tag sen =) tycker den är så fin =)
Min inspiration är ännu mer bortblåst än innan, igår hade jag en verkligt trött dag och jag ville bara sova, fick mig några minuter på soffan medans Oscar sov men det var allt.
Vart heller ingen träning av nått slag för orken fanns ABSOLUT inte där. Var ju och provade på Innebandy i söndags och det var kul så jag ska försöka ta mig på den varje söndag så länge dom vill ha en flodhäst springandes med klubban i högsta hugg ;)
Sen var jag och Elin i mondags på gymmet och körde kondition i uppförsbacke på gå bandet, skönt men träningsvärk i benen har jag haft från först innebandy och sen bandet..!

Var i måndags på 5 månaders koll med lilleman. Han är nu hela 68 stiliga centimeter och 7205g tung.

Kan inte riktigt fatta att tiden går så himla fort =( men man får d inse att man blir inte yngre och barnen lika så. Men ibland går det alldeles för fort och jag vill ju ha han som bebis läääänge, för vi planerar ju inga fler.. Sen har jag börjat med smakisar åt Oscar, han tjögas och hurvas..men det tar sig ;) Han fick också spruta i båda benen, stackars lilla kille, men det gick ganska fort över sågrät haninte mer. Sen stannade vi kvar på öppna förskolan så gumman fick leka av sig. Lite svårt att hitta på saker med gumman när orken tryter, men jag ska försöka gå dit kanske en gång veckan så n får leka lite med annat än sina saker hemma.
Mammas finaste gumman ville vara med på kort, hon hade fixat till sig med massor medklämmor i håret =) Jag tänkte fara med gumman och visa henne vart jag är och tränar på kvällarna, hon vill så gärna komma med, men det är lättare att fara utan henne så hon har blivit lovad att i alla fall få komma med och se vars jag tränar så jag planerade att göra det idag..så få se!

Nepp..nu ska jag rotera så jag hinner med nått, lilleman sover men vaknar nog ganska snart, han är ju ingen lång sovare precis, men igår slog han till och sov 2timmar..länge sen sist!



onsdag 10 mars 2010

Måste bara...

Lägga in lite bilder på min lilla kille och tjej, sen att jag råkade komma med på ett kort får gå ;)
Sötaste killen med sin Åremössa =) Även han ska väll ha en fin mössa, men den börjar nästa vara för varm till och från nu..men söt är han ändå ;)
Kram Lejon..Oscar sitter på bänken och har koll på vad mamma gör vid spisen =)
Han sitter bättre och bättre i Bumbon min lilla kille =)
Mina ÄLSKADE barn och så jag då!..
Solen lyser och lilleman ligger ute på bron och sussar, hoppas han sover en stund så man får sitta ner och vila lite, är ganska så trött. Oscar har sovit från 19, men vaknade till vid 22 tiden, fick en slurk mat och sov till 4 tiden då jag bara gav tutten och han somnade om till kl 6, sen klev gumman upp en stund senare. Mina barn är då INGA sjusovare, dom vaknar före tuppen båda två. Men när man kommer till lillemans säng och får ett stort leende så är det lite OK att vakna före gokko!
Gumman somnade ganska sent, hon kan ju inte gå och sova när mamma inte är hemma och hon vet att jag kommer. Var och tränade igår med Elin på gymmet, skönt men jag hade som ingen energi i kroppen igår men jag var och körde lite ändå. Ska på Torsdag igen...
Det som är mest jobbigt nu när jag tränar är att det ABSOLUT INTE händer nått med vikten, och jag vill verkligen gå ner lite. Sen är jag ju med i tävligen på NOVA och JÄTTE KUL nästa vecka då det är vägning på schemat och jag inte gått ner ett endaste gram..PINSAMT säger jag bara.. Försöker ändra på maten och jag rör ju mig varje dag, inte alls kul. Jag tror jag inte far på vägningen nästa vecka för jag vill inte skämmas, har ju ändå gått över en månad då..fy vad less jag blir..nå ja! min kamp och mitt problem =(
Bakar bröd så det doftar snart nybakat bröd här hemma, jag bakade i förrgår också men de
tar fort slut på nått konstigt sätt ;)
Nu vaknade lilleman också..så var det med den friden..Hm ;)
Ha d bra alla!

tisdag 9 mars 2010

Nu...!

Har jag i alla fall haft lite inspiration att fotat (förhoppningsvis) lite inspirerande bilder att kolla på ;)
Jag har ju som inte haft nån inspiration att göra nått här hemma men när solen visar sig från sin vackraste sida så får man en liten energi kick då och då ;)
Man hinner inte så mycket med en 5 månaders kille och en 4 årig tjej i huset, även fast många kan tycka att du är ju hemma hela dagarna..men men.. tiden räcker banne mig inte till.
Orkar ju inte vara igång hela tiden!
Plåtburkarna fick jag av Helena på min host..host.. 30-års dag (lite gammal känner man sig dock) dom får annars stå i köksfönstret ovanför köksbänken, där pryder dom sin plats =)
Fick lite annat smått och gott också..jätte fina saker =)
Den fina duken (eller diskhandduken) som syns är ett av mina nya saker som har fått flytta in hos mig ;) och även dom rosa grytlapparna fick komma med hem =)
Jag har både en löpare på bordet och en diskhandduk som hänger på ugnen, passar super till mina vita gardiner och över huvutaget i mitt kök.
Den vita fina skålen fick jag också av Helena =)
Glasburken hittade jag på EM för bara 19:- rena FYNDET!
Det andra har jag jag köpt på mig allt efter som.

Härlig med våren, det visar att snart stundar sommaren..längtar litet till sommaren då Anders är hemma ett längre tag än över helgen. Fast man får ju hoppas på att han inte har hela semestern uppbokad med annat så han hinner med oss =) Jag gillar sommaren om det inte är för varmt, gillar inte när det blir så varmt att man knappt orkar röra på sig, men dock skönare med sommar än vinter och -30
Glasen vi hade på vårat bröllop, tänk att det snart är 6 år sen vi sa JA i kyrkan, helt otroligt. Och det är snart 4½ år sen gumman föddes och ganska snart är det 5 månader sen lilleman kom in i vårat liv.Varför ska tiden gå så himmelens fort? Kan ingen stanna tiden lite, bara en stund. Min lilla bebis växer ju och blir snart STORA killen och sen vankas det dagis till hösten..huva! jag vill inte ens tänka tanken nästan =(
Min gamla pigtittare som jag hade när jag var mindre, nu har gumman fått ta över den och jag hoppas den kommer hålla ett tag. Men hon kan vara försiktig med saker som hon måste vara snäll med ;) mamma har predikat att hon får ha den men inte ta sönder den ;) men det går ju in genom det ena örat och ut genom det andra varje gång som jag säger nått..hm..!



Nepp! Nu ska jag gå ut en sväng med gumman, lilleman är redan ute, han ligger och sover i vagnen sen snart en timma tillbaks..

Ha d bra =)

torsdag 4 mars 2010

Ang Alla hjärtans dag!

Ja!..jag vet att jag är sen att blogga om det, men jag har inte tömt kameran på ett tag ;)
..men i alla fall, Så fick jag och Anders dessa hjärtan med god choklad i som gumman hade vart och köpt med mormor..Så gulligt!
Inte för att vi brukar köpa desto mer åt varandra på Alla hjärtans dag men gumman ville köpa en nalle (hon valde själv) och så jag en choklad kaka från gumman, Oscar och mig!
Men här kommer i alla fall min Alla hjärtans dags grej av Anders..ser ni den? Den är så liten att man knappt man se den..det betyder att jag inte fick nått!..jo en kram, kan väll vara gott nog ibland men det märks att jag har en man som ABSOLUT inte är av den romantiska typen ;)
Nån gång kan det hända att man får nått men det är inte alls ofta.

Så mycket fick jag på alla hjärtans dag..D ni ;)
Men som sagt, vi är inga storköpare fast det är sånna dagar, men en liiiten sak hade väll vart kul, fast bara ett litet godishjärta..men Nej! Nej!

Kommer snart ett inlägg om mina nya prylar jag fått mig, ska bara fixa till här hemma först ;)
Nu strax ska jag och barnen gå ut på en promenad med Erika och barnen..tjing!
Kram


onsdag 3 mars 2010

Onsdag

Känns som veckans mittpungt, snart stundar helgen...då ska vi inte göra nått speciellt alls, mer än bara mysa och ta det lugnt, men pappan i huset ska flytta företaget deras så han kommer att ha fullt upp. Mirror ska flytta i nya lokaler så man kommer nog inte se mycket av Anders i helgen. Inte för att man ser så mycket av han annars, men till middagen ser man ju i alla fall varandra, så det blir tråkigt om man inte ens kommer att se honom då..men men..vi överlever ;)
Annars lever livet på som vanligt, man går hemma och man går hemma. Känns som att man inte hinner med nått fast man har hela dagen på sig. Skulle så vilja fixa med så mycket här hema men orken räcker inte riktigt till. Man får som typ ALDRIG sova en hel natt utan att vakna så jag känner mig som en urlakad sill ibland.
Sen så när man väl kommer på att man skulle göra nått så vaknar Oscar eller så är det nått annat som kommer ivägen, som orken, matlagning (tyvär ett måste) blöjbyta, matning..hm..listan kan bli lång ;)

Finns det nått finare i tulpanväg än vita tulpaner? hm..Nee ;) Jag vill ha allt ljust och fint hemma, känns så mycket mer hemtrevligt på nått vis. Har tidigare haft mycket färg och åter färg hemma, men nu vill jag ha lite neutralt, vitt, grått, beige..nått som rockar välldigt hemma hos mig nu ;)
Jag köpte mig nya gardiner från IKEA, jättesöta vita gardiner med ett ljusgrått mönster, passar super till mina gråa väggar i vardagsrummet. Och mina murgrönor lever än, konstigt för ibland så är dom så torra att jorden nästan smular, men än så hänger dom med ;)
Härlig med solen som lyder in, men ute har det vart så kallt..brr, ner till över 30 minusgrader..huga! och när det vart varmare så har det snöat och idag snöar det och blåser så man blåser nästan bort ute. Jag och barnen var en sväng in till Kalix, var in till Willys mamma ( Amanda och Willy går på samma dagis) på Mitt ljuva hem. Där fanns ju ett och annat man vart sugen på ;) men man får hålla sig. Kan ju inte säga att börsen är full med kosingar när man går hemma och är föräldraledig precis =(

Nå ja..är välldigt gärna med mina barn så det får gå, men ibland längtar jag tillbaks till nått jobb. Speciellt när man har barn som tjorvat och en som trottsar och absolut inte lyssnar alls..då skulle jag gära vart på ett jobb ett tag, men jag har ju inget jobb att gå tillbaks till sen, känns ganska så tråkigt men man får väll klura på det ett tag till för än ska jag inte jobba..efter hösten är jag redo att få mig någe jobb om det skulle finnas nått vill säga.
Idag ska jag på gymmet med Elin och Helen, har ju kommit igång med träningen så nu får jag komma och göra nått för mig själv en stund 2-3 dagar/vecka.

Nu ska jag börja med middagen, ska koka en fisk soppa, så jag hoppas att det kommer smaka gott för det är första gången som jag provar d. Är så less på all mat som vi ätit så jag vill prova nått nytt lite då och då =)