torsdag 6 augusti 2009

Skördat

Idag har jag tagit tag i och skördat i mitt land och fryst in de kryddor som skall i frysen och hängt på tork en del också. Jag blev så less på landet nu att jag klippte ner allt och gjorde klart för den här gången.
Nästa sommar ska jag nog bara odla jordgubbar, ärtskidor och sånt som är gott att äta direkt och inte sånt som man måste frysa in och greja med. Sen ska vattningen ske på annat sätt än med vattenkanna som det blev denna sommar. Orkar inte springa med vattenkannan som ett jehu.

Vattnar ju åt grannen nu när dom är borta på semester, och vi fick passa på att ta tomater och gurka om det mognade under tiden dom var borta och jag var och hämtade lite tomater och en gurka som jag sen gjorde sallad på. Sen plockade jag sallad från mitt land och sockerärtor. Det som är köpes i grönsaksväg är paprikan och rödlöken. Sen smulade jag ner fetaost på salladen och åt även min kokta kyckling och ris till middag. En variant på mammas recept! Både Anders och gumman satt och tyckte det var jätte gott =) gumman satt och sa -mmm det var gott =) då är det ju kul att laga mat när båda i familjen sitter och tycker att det var gott ;)

Sommrigt och gott med en sallad, det är faktiskt skillnad på egen odlade grönsaker och köpes.

Och till sist en liten bild på min lilla sessa =) hon har tagit på sig alla möjliga smycken hon har och säger
-Mamma..klicka mig för jag är nygg (snygg)
Visst är hon snygg min lilla prinsessa?!?!? =)
Annars idag har jag och gumman varit till Kalix på biblioteket och lånat lite nya sago böcker, går ju åt några sagor och det är ganska jobbigt att läsa samma sagor om och om igen. Sen var vi till Lyktan och fikade lite. Tankade sen bilen var förbi till mommo på jobbet och kollade även på återvinningen, men där fanns inget som vanligt. Sen var vi till Coop och handlade lite. Ja så denna dag har också snart gått till ända och snart är det dax för sagoläsningen som gumman väntar på =)
Hon frågade för ett tag sen -När ska vi läsa sagan? så det är väll bara att ta och läsa en snart ;)
Ska nu ta och borsta lite tänder och göra gumman klar för natten, vattna hos grannen och sen slappa i soffan.
Kram

2 kommentarer:

 1. Mumsigt det såg ut, och hon var ju såå söt Amanda=) Hoppas hoppas hoppas du får jobba igen, för de e ju ganska tomt i snitten=( fast jädrar vad denna vecka gått fort, känns som om jag jobbat 1 dag, de är väl när de e sommar och ljust=)ja,ja, ska kolla lite på blocket om det finns några fynd...har massa ideér..Hadé

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!
  Du, den där salladen ser såå god ut!
  Hoppas att allt är väl med magen.
  Vad har ni för ett jätteprojekt på g?
  Kramar Camilla

  SvaraRadera